Όσα αξίζει να ξέρεις για το βελονισμό προσώπου

30.10.2022
Όσα αξίζει να ξέρεις για το βελονισμό προσώπου
Μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των ρυτίδων - και όχι μόνο

Σε ό,τι αφορά την ομορφιά, το να τρυπήσεις στο πρόσωπο σου με βελόνες είναι το πλέον αναμενόμενο. Το botox και τα fillers δεν ήταν ποτέ πιο δημοφιλή ή προσβάσιμα, αλλά ο βελονισμός προσώπου έχει γίνει επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για την ανανέωση του δέρματος. Ο βελονισμός υπάρχει εδώ και αιώνες ως μέρος της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής για διάφορες θεραπείες, από πονοκεφάλους έως χρόνιους πόνους και ασθένειες. Η εισαγωγή βελόνων σε διάφορα σημεία σε όλο το σώμα χρησιμοποιώντας βελονισμό πιστεύεται ότι αποκαθιστά την ισορροπία και τη ροή ενέργειας στο σώμα. Με απλά λόγια: Επαναφέρει το σώμα και το πρόσωπό σου.

Ο βελονισμός προσώπου είναι ιδανικός για όποιον θέλει να βελτιώσει λίγο το πρόσωπό του. «Ο βελονισμός προσώπου χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να βοηθήσει τους ασθενείς να αναρρώσουν από εγκεφαλικό επεισόδιο ή παράλυση Bell, ή για τη θεραπεία όσων υποφέρουν από εσωτερικές ανεπάρκειες που εμφανίζονταν στο πρόσωπο», λέει ο βελονιστής Kanako Oshiumi. Οι βελονιστές μπόρεσαν να θεραπεύσουν τους μύες του προσώπου που ήταν πεσμένοι ή εξασθενημένοι, με αποτέλεσμα μια πιο συμμετρική και σφριγηλή εμφάνιση του δέρματος.

Με την πάροδο του χρόνου οι βελονιστές άρχισαν να προσφέρουν τον βελονισμό προσώπου ως μια καλλυντική θεραπεία που θα μπορούσε να προσφέρει ποικίλα οφέλη εξισορροπώντας τα εσωτερικά συστήματα. Τι ακριβώς κάνει όμως για το δέρμα;

Τα ορυκτά είναι το επόμενη μεγάλη τάση στην περιποίηση του δέρματος - Να γιατί

Τι είναι ο βελονισμός προσώπου;
Ο βελονισμός προσώπου είναι μια ειδική θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να επηρεάζει και να βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και του προσώπου.
Εφαρμόζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχει γίνει πιο δημοφιλές την τελευταία δεκαετία. Ο διάσημος αισθητικός Ildi Pekar λέει ότι, γενικά, οι περισσότερες θεραπείες βελονισμού προσώπου περιλαμβάνουν βελονισμό σε όλο το σώμα που βελτιώνει τη συνολική ζωτικότητα και την κυκλοφορία, ενώ αντιμετωπίζει πρόσθετες υποκείμενες ανησυχίες που δεν σχετίζονται με την αισθητική.

Η διαδικασία συνίσταται στην εισαγωγή μικρών βελόνων στο πρόσωπο για να δημιουργηθεί ελάχιστο μικροτραύμα που θα διεγείρει την αυξημένη ροή αίματος και μια οδό οικοδόμησης κολλαγόνου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή είναι η ίδια αρχή που χρησιμοποιεί το microneedling, αλλά στο microneedling δημιουργούνται περίπου εκατονταπλάσια μικροκανάλια για να κάνουν τα αποτελέσματα πιο δραματικά από τον βελονισμό προσώπου.

Ο βελονισμός είναι μια πολύ εξισορροπητική θεραπεία και μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του προσώπου που είναι υπερβολικά δεσμευμένοι, στη σύσφιξη των μυών που είναι χαλαροί, βελτιώνει την επιδερμίδα και τη συνολική λάμψη και εμφάνιση του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, κάτι που μπορεί να βοηθήσει για την ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.

Η ερώτηση που οι δερματολόγοι θέλουν να κάνεις για να αποφύγεις τη σπατάλη χρημάτων για την περιποίηση του δέρματος

Ποια είναι τα οφέλη του βελονισμού προσώπου;
Ο βελονισμός προσώπου πηγαίνει στη ρίζα της αντιμετώπισης της υγείας του δέρματος
. Ο Oshiumi λέει ότι ο βελονισμός προσώπου λειτουργεί προάγοντας τη φυσική κυκλοφορία του δέρματος και την παραγωγή και την ανάπλαση κολλαγόνου για πιο θρεπτικό, ζωντανό και νεανικό δέρμα. Σχεδόν ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από το βελονισμό προσώπου - είναι μια εξαιρετική θεραπεία που χρησιμοποιείται ως προληπτική φροντίδα για άτομα όλων των ηλικιών.

Ο βελονισμός του προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην ανόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος και να χαλαρώσει τις ρυτίδες —ειδικά τις ρυτίδες που δημιουργούνται από συναισθήματα όπως ο θυμός και η απογοήτευση, λέει. Λέει επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των «11» γραμμών μεταξύ των φρυδιών, των ρυτίδων του μετώπου, των ποδιών της χήνας και των γραμμών γύρω από το στόμα. Αυτός ο τύπος θεραπείας λειτουργεί καλά για να απαλύνει και μερικές φορές να εξαλείψει τις δυναμικές ρυτίδες (αυτές που εμφανίζονται με κίνηση αλλά εξαφανίζονται κατά την ηρεμία) και για να απαλύνει τις στατικές ρυτίδες (αυτές που εμφανίζονται σε ηρεμία).

Όπως οι περισσότερες θεραπείες, τα οφέλη του βελονισμού προσώπου θα διαρκέσουν περισσότερο και θα γίνουν πιο εμφανή σε πολλαπλές συνεδρίες. Δεδομένου ότι είναι πιο ήπιο από πιο επεμβατικές θεραπείες όπως το microneedling, συνιστάται να το κάνεις πιο συχνά.