Τα 5 οφέλη των serum με βιταμίνη C για τη φροντίδα του δέρματος σου

23.10.2022
Τα 5 οφέλη των serum με βιταμίνη C για τη φροντίδα του δέρματος σου
Εάν σε απασχολεί η φροντίδα του δέρματος σου και αναζητάς τα καλύτερα προϊόντα, πιθανότατα έχεις ακούσει για τα serum με βιταμίνη C. Η βιταμίνη C διαφημίζεται ως ένα από τα καλύτερα συστατικά στην αγορά, αποτελώντας το κλειδί για τη διατήρηση μιας λείας, ομοιόμορφης και λαμπερής επιδερμίδας. Αν και πιθανώς να λαμβάνεις βιταμίνη C στη διατροφή σου, δεν υπάρχει τρόπος να εγγυηθεί κανείς ότι θα πάει κατευθείαν στο δέρμα σου. Η χρήση serum και άλλων τοπικών προϊόντων είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να αποκομίσεις αυτά τα οφέλη. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις γιατί πρέπει να προσθέσεις serum βιταμίνης C στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σου

Είναι ενυδατικό

Σύμφωνα με έρευνα του 2017, τα περισσότερα υγιή δέρματα και όργανα περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C, γεγονός που υποδηλώνει ότι η βιταμίνη C συσσωρεύεται στο σώμα από την κυκλοφορία.

Οι ειδικοί σημείωσαν ότι τοπικά η βιταμίνη C διεισδύει καλύτερα στο δέρμα με τη μορφή ασκορβικού οξέος.

Το ασκορβυλοφωσφορικό μαγνήσιο, ένα άλλο παράγωγο βιταμίνης C που χρησιμοποιείται στη φροντίδα του δέρματος, έχει αποδειχθεί ότι έχει ενυδατική δράση στο δέρμα.

Φωτίζει το δέρμα

Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην εξασθένιση της μελάγχρωσης και στη λείανση της επιφάνειας του δέρματος για τη μείωση της θαμπάδας. Αυτό δίνει στο δέρμα μια νεανική λάμψη.

Η χρήση βιταμίνης C έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη είναι η χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματος.

Αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των μαύρων κηλίδων και της υπερμελάγχρωσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη φωτεινότητα της όψης του δέρματός σου.

Βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματός σου

Η βιταμίνη C έχει επίσης αποδειχθεί ότι δρα ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας μέσω της αντιοξειδωτικής της ικανότητας. Αυτό σημαίνει ότι καταπραΰνει το δέρμα σου και μπορεί να μειώσει το πρήξιμο.

Και αυτό γίνεται με τους εξής τρόπους:

Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξειδωτική βλάβη

Βελτιστοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να εμποδίσει μια φλεγμονώδη ανοσοαπόκριση.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βιταμίνης C μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Η συνδυασμένη μείωση των σκούρων κηλίδων, της ερυθρότητας και του ερεθισμού δημιουργεί έναν καθαρό, απαλό τόνο δέρματος.

Μειώνει την εμφάνιση των κύκλων κάτω από τα μάτια

Τα serum με βιταμίνη C μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών γεμίζοντας και ενυδατώνοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Αν και η βιταμίνη C είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση της συνολικής ερυθρότητας, μερικές μελέτες λένε ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του αποχρωματισμού που σχετίζεται με τους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 για τρεις θεραπείες για τους μαύρους κύκλους, η μεσοθεραπεία με βιταμίνη C οδήγησε σε σημαντική βελτίωση στη μελάγχρωση των κύκλων κάτω από τα μάτια.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος

Η παραγωγή κολλαγόνου συνδέεται με την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Όταν τα επίπεδα κολλαγόνου σου αρχίσουν να πέφτουν, το δέρμα σου μπορεί επίσης να αρχίσει να πέφτει.

Η εφαρμογή serum βιταμίνης C μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα ένα συνολικό αποτέλεσμα σύσφιξης. Αυτό ισχύει για χαλάρωση λόγω φυσικής γήρανσης, βλάβης από οξειδωτικό στρες ή υπερβολικής απώλειας βάρους.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εικόνας της χαλάρωσης του δέρματος, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται πιο σφριγηλό και τονωμένο.