Η σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα στην πρωινή σου ρουτίνα

02.05.2022
Η σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα στην πρωινή σου ρουτίνα
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις στην πρωινή περιποίηση του δέρματος για να δουλέψουν τα προϊόντα

Οι λάτρεις της περιποίησης του δέρματος μπορεί να απολαμβάνουν τη σύνθετη ρουτίνα πολλαπλών βημάτων, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό για όλους. Ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, όταν μπορεί να ετοιμάζεις πρωινό για τα πεινασμένα σου παιδιά, το να πρέπει να εφαρμόσεις συνεχώς πολλά διαφορετικά προϊόντα μπορεί να γίνει πρόκληση.

Αξίζει η σημειωθεί ότι η πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι εξίσου ωφέλιμη με μια ρουτίνα πριν τον ύπνο. Αυτή είναι η ώρα για να επαναφέρεις το δέρμα σου μετά από μια νύχτα ύπνου - ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας εάν ήσουν πολύ εξαντλημένη για να πλύνεις το πρόσωπό σου πριν τον ύπνο - και να ρυθμίσεις την επιδερμίδα σου πριν την εκθέσεις σε μια μέρα γεμάτη βακτήρια, στρες και Ακτίνες UV.

Περιποίηση προσώπου: Μήπως η ρουτίνα σας δε λειτουργεί;

Ακολούθησε τον παρακάτω οδηγό για την εφαρμογή της πρωινής περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Βήμα 1: Καθαριστικό
Πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό για 30-60 δευτερόλεπτα, δουλεύοντας κυκλικά για να αφαιρέσεις τη βρωμιά και το λάδι από περιοχές όπως το πηγούνι, η μύτη και το μέτωπο. Ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι, κατασκευασμένο με κεραμίδια είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος.

Βήμα 2: Toner (προεραιτικό)
Εάν έχεις πλύνει το πρόσωπό σου, αλλά παρατήρησες κάποια υπολείμματα, τότε έχεις ήδη καταλάβει τα οφέλη ενός toner. Ένα καλό toner όχι μόνο απομακρύνει τυχόν εναπομείναντες ακαθαρσίες, αλλά θέτει επίσης τις προϋποθέσεις για την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, εξισορροπώντας το pH του δέρματος και εμποτίζοντας το με θρεπτικά συστατικά που είναι καλά για το δέρμα.

Βήμα 3: Ορός ή θεραπεία
Τώρα που το δέρμα είναι πλήρως προετοιμασμένο και έτοιμο, εφάρμοσε στοχευμένους ορούς και θεραπείες που είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις ανησυχίες σου για την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Αν, για παράδειγμα, η επιδερμίδα σου σε κάποια σημεία είναι πιο σκοτεινή, χρησιμοποίησε τρανεξαμικό οξύ ή βιταμίνη C για να φωτίσεις τη θαμπάδα και να ενισχύσεις τον φραγμό. Αν έχεις τάση ακμής, ένας καθαριστικός ορός με νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του δέρματος.

Βήμα 4: Ενυδατική
Αυτό είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραβλέψεις. Η ενυδατική κρέμα σφραγίζει όλα τα προηγούμενα, ενώ παράλληλα κλειδώνει την ενυδάτωση που θα χρειαστείς για το υπόλοιπο της ημέρας σου. Για την ημέρα, επίλεξε κάτι ελαφρύ. Αν έχεις ξηρό δέρμα, μπορεί να προτιμάς κάτι πιο κρεμώδες.

Βήμα 5: Αντηλιακό
Η προστασία του δέρματός σου από τον ήλιο είναι σημαντική για την προστασία από καρκίνο, κάψιμο και βλάβες (όπως μαύρα στίγματα και πρόωρες λεπτές γραμμές) όλο το χρόνο. Επίλεξε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, που επίσης αποτρέπει τις ελεύθερες ρίζες από το μπλε φως και τη ρύπανση. Εάν πρόκειται να λείπεις για αρκετές ώρες, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το σωληνάριο για να το εφαρμόζεις κάθε 2 ώρες.