Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το προληπτικό μπότοξ στα 20

07.09.2021
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το προληπτικό μπότοξ στα 20
Αξίζει να το δοκιμάσεις;

Υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες στη δεκαετία των 20 τους κοιτούν τα πρόσωπά τους. Και ενώ οι λόγοι είναι αναμφισβήτητα τόσο πολύπλευροι όσο αυτή η γενιά, πολλοί θα συμφωνούσαν σε ένα πράγμα: Ο αντίκτυπος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Από τη συνεχή έκθεση σε φωτογραφίες υπερφυσικά λείων σαγονιών και έντονων ζυγωματικών μέχρι διάσημους πλαστικούς χειρουργούς που δημοσιεύουν εικόνες πριν και μετά τη δουλειά τους, η εποχή της ασταμάτητης η αυτο-προβολής έχει πυροδοτήσει ένα νέο σύνολο ιδανικών ομορφιάς -και, μαζί του, μια δραματική αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων. Ακόμα και στη δεκαετία των 20, δεν υπάρχει θεραπεία πιο δημοφιλής από το μπότοξ. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών, οι ενέσεις μπότοξ έχουν αυξηθεί κατά 28% από το 2010 μεταξύ 20 έως 29 ετών. Επίσης, το Botox είναι η κορυφαία ελάχιστα επεμβατική αισθητική διαδικασία του περασμένου έτους, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS).

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Botox και τα fillers με υαλουρονικό οξύ

Ενώ οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν να επικεντρωθεί κανείς στην ποιότητα του δέρματος με μια σωστή ρουτίνα που περιλαμβάνει την καθημερινή απολέπιση και την προστασία με SPF, καθώς και τακτικά χημικά peeling ή εξειδικευμένες θεραπείες, υπάρχουν εξαιρέσεις. Εάν το συνεχές συνοφρύωμα είχε ως αποτέλεσμα τα πρώτα σημάδια πτύχωσεων ή τα πρόωρα πόδια της χήνας λόγω του φυσικά λεπτού δέρματος, τα ενέσιμα μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά όπως θα σημειώσει κάθε καλός δερματολόγος, υπάρχει μια προειδοποίηση: Όσον αφορά το προληπτικό μπότοξ, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ στοχευμένων τροποποιήσεων και των υπερβολών που γίνονται πολύ γρήγορα.

Το προληπτικό μπότοξ μπορεί να βοηθήσει, όταν χρησιμοποιείται συντηρητικά
Όταν οι γυναίκες στα 20 τους αρχίζουν να κάνουν μπότοξ, η πρόληψη είναι συχνά ο πρωταρχικός παράγοντας, αφού αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης - όπως τα πόδια της χήνας, οι ρυτίδες του μετώπου και οι λεπτές γραμμές. "Οι γραμμές γίνονται όλο και πιο βαθιές με την ηλικία", εξηγεί η δερτματολόγος Patricia Wexler. "Εάν αρχίσεις να κάνεις μπότοξ αρκετά νωρίς και γίνει σωστά, δεν θα χρειαστείς τόσο στο μέλλον". Η Wexler προτιμά να χρησιμοποιεί μικρότερες δόσεις μπότοξ μέσω εξαιρετικά στοχευμένων μικροενέσεων που χορηγούνται σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, όπως το μέτωπο, τα φρύδια ή γύρω από τα μάτια.

Το μπότοξ διαρκεί μόνο τρεις έως έξι μήνες - και όμως αυτό που συχνότερα συζητείται είναι αυτό: Οι μύες του προσώπου φυσικά εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου και η υπέρβαση σε μια συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες. "Εάν κάνεις πάρα πολύ μπότοξ στο μέτωπό σου για πολλά, πολλά χρόνια, οι μύες θα γίνουν πιο αδύναμοι και πιο επίπεδοι", προειδοποιεί η Wexler, προσθέτοντας ότι το δέρμα μπορεί επίσης να φαίνεται πιο λεπτό και χαλαρό. Επιπλέον, καθώς οι μύες γίνονται πιο αδύναμοι, μπορούν να αρχίσουν να επηρεάζουν τους γύρω μυς όταν κάνεις εκφράσεις. "Εάν κάποιος σταματήσει να χρησιμοποιεί τους μύες του μετώπου του, μπορεί να αρχίσει να στραβοκοιτάζει χρησιμοποιώντας τη μύτη του και να έχει ρυτίδες στο πλάι της μύτης του", εξηγεί. Η επιμελής έρευνα ενός γιατρού είναι απαραίτητη, όπως και η συντηρητική προσέγγιση των ενέσιμων και η υποβολή ερωτήσεων σχετικά με το πώς η θεραπεία θα προσαρμοστεί στις ατομικές σου ανάγκες.