Όσα πρέπει να ξέρεις για το Botox και τα fillers με υαλουρονικό οξύ

23.03.2021
Όσα πρέπει να ξέρεις για το Botox και τα fillers με υαλουρονικό οξύ
Τι να περιμένεις αν πρόκειται να κάνεις botox ή κάποια ενέσιμη θεραπεία

Τόσο το botox όσο και οι ενέσεις με υαλουρονικό έχουν γίνει πιο δημοφιλείς από ποτέ τα τελευταία χρόνια, με πολλές γυναίκες να τα επιλέγουν για να διορθώσουν τυχόν ατέλειες, ρυτίδες και για να "γεμίσουν" συγκεκριμένα σημεία του προσώπου τους. Αν σκέφτεσαι και εσύ να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις μερικά πράγματα.

Οι stars που έχουν παραδεχτεί πως έχουν κάνει botox

Δες παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις αν σκέφτεσαι να κάνεις botox ή ενέσιμα στο πρόσωπο σου:

Μπορείς να κάνεις botox σε κάθε ηλικία
Η άποψη ότι πρέπει να ξεκινήσεις τα botox από νωρίς (ακόμη και πριν τα 30) είναι ένας μύθος που έχει καταρριφθεί από τους ειδικούς. Η πραγματικότητα είναι πως μπορείς να κάνεις botox σε όποια ηλικία θεωρήσεις ότι χρειάζεται.

Μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τη μέρα σου μετά το ραντεβού σου
Μετά το ραντεβού σου, θα μπορείς να συνεχίσεις κανονικά με τις δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις σου. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να υπάρχει μια μελανιά στο σημείο όπου έγινε η ένεση, αλλά θα μπορείς εύκολα να την καλύψεις με μακιγιάζ. Αν κάνεις ενέσεις υαλουρονικού στα χείλη, το πρήξιμο θα υποχωρήσει μέσα σε 12-14 ώρες.

Δεν θα είναι ανώδυνο
Τόσο το botox όσο και το υαλουρονικό εγχέεται στο δέρμα με μια μικρή ένεση. Παρόλο που πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τοπική αλοιφή με αναισθητική δράση για τη μείωση του πόνου στα σημεία της ένεσης, θα νιώσεις πόνο, ο οποίος ωστόσο θα είναι ανεκτός και στιγμιαίος.

Θα δεις άμεσα αποτελέσματα
Στο υαλουρονικό, θα τα δεις σχεδόν αμέσως. Θα υπάρχει ένα ελαφρύ τοπικό πρήξιμο για περίπου 12-24 ώρες, ειδικά αν οι ενέσεις είναι στα χείλη, θα έχεις όμως μια καλή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα. Η επίδραση του botox ξεκινά μετά από τρία τέσσερα 24ωρα και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ορατό σε περίπου 1 εβδομάδα.

Απόφυγε να λουστείς και να μιλάς
Αν κάνεις botox, δεν θα πρέπει να λουστείς, να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι στα μαλλιά σου και να γυμναστείς την ίδια μέρα, έτσι ώστε να αποφύγεις τη μείωση της δράσης του υλικού. Αν κάνεις υαλουρονικό, θα πρέπει να αποφύγεις να μιλάς πολύ για μερικές ώρες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Υπάρχει ενδεχόμενο για παρενέργειες, αλλά όχι μεγάλο
Εκτός από τις μικρές μελανιές στα σημεία των ενέσεων, μερικές γυναίκες έχουν δυνατούς πονοκεφάλους τις πρώτες μέρες, αλλά ευτυχώς η ενόχληση αυτή υποχωρεί γρήγορα. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο για μη συμμετρική μείωση των ρυτίδων και βλεφαρόπτωση, αλλά είναι κάτι που γίνεται σπάνια και δεν θα πρέπει να το φοβάσαι αν επιλέξεις έναν έμπειρο γιατρό.

Το αποτέλεσμα μπορεί να διορθωθεί
Αν υπάρξει κάποια αστοχία στην τοποθέτηση του υαλουρονικού στο πρόσωπο, μπορεί να διορθωθεί με την υαλουρονιδάση. Ωστόσο, οι περισσότεροι δερματολόγοι και πλαστικοί προτιμούν να βάλουν μια μικρότερη δόση και να σου προτείνουν να επιστρέψεις σε 10-14 ημέρες για συμπλήρωση αν χρειάζεται, παρά να να το "παρακάνουν" από την πρώτη φορά.