Το ασυνήθιστο συστατικό φροντίδας του δέρματος που θα σε κρατήσει ενυδατωμένη για 48 ώρες

26.03.2021
Το ασυνήθιστο συστατικό φροντίδας του δέρματος που θα σε κρατήσει ενυδατωμένη για 48 ώρες
Εάν έχεις ξηρό δέρμα ή επίμονα σπυράκια, διάβασε αυτό

Με την τόσο συχνή χρήση μάσκας, το δέρμα μας αντιμετωπίζει ερεθισμούς και ξηρότητα περισσότερο από ποτέ. Υπάρχει όμως ένα συστατικό φροντίδας του δέρματος που έρχεται να λύσει όλα τα προβλήματα ξηρότητας στο δέρμα: το γάλα γαϊδουριού.

Ενώ αυτό το κάπως ασυνήθιστο συστατικό χαρίζει αποτελεσματικά στην επιδερμίδα την (πολύ απαραίτητη) ενυδάτωση, είναι επίσης αποτελεσματικό στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. «Η σύνθεση του γάλατος γαϊδούρας είναι η πλησιέστερη στο ανθρώπινο μητρικό γάλα», λέει η Λένα Φιλίππου, συνιδρυτής της ελληνικής μάρκας ομορφιάς Korres. "Και όπως και το ανθρώπινο γάλα, είναι απαραίτητο για αντοχή και ανθεκτικότητα". Το συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να θεωρηθεί θαυματουργό για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά εκείνους που αντιμετωπίζουν θέματα αφυδάτωσης, θαμπάδας και τραχιάς υφής.

Οι βιταμίνες που κάθε γυναίκα μετά τα 35 χρειάζεται

Η Dr. Orit Markowitz, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, προσθέτει ότι το γάλα γαϊδουριού έχει αποδειχθεί ότι έχει αναγεννητική ικανότητα στο δέρμα. "Αυτό βρέθηκε κατά την εξέταση ινοβλαστών του δέρματος. Οι ινοβλάστες συνθέτουν το κολλαγόνο και λειτουργούν στην οικοδόμηση και επισκευή των δομικών συστατικών του δέρματος. Με βάση την έρευνα που έγινε, έχει αποδειχθεί ότι το γάλα γαϊδουριού είναι χρήσιμο στην επούλωση πληγών καθώς και στην αναγεννητική και αισθητική δερματολογία".

Η Markowitz υπογραμμίζει επίσης πως το γάλα γαϊδουριού έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά χρήσιμο στη θεραπεία φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή. Είναι επίσης εξαιρετικά απαλό και καταπραϋντικό, που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος - συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων. Τέλος, πρόκειται για ένα κορυφαίο συστατικό σε ό,τι αφορά την αντιγηραντική δράση. Η Φίλιππου λέει ότι είναι πλούσιο σε συστατικά γνωστά εδώ και καιρό ως «δομικά σώματα», συμπεριλαμβανομένων των αμινοξέων, της βιταμίνης C και του ασβεστίου. "Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πεπτιδίων και των πρωτεϊνών που είναι δομικά στοιχεία του δέρματος. Πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά στοιχεία στο δέρμα μας. Δεν είναι τυχαίο που η Κλεοπάτρα έκανε τακτικά μπάνιο με γάλα γαϊδουριού για να διατηρήσει τη νεανική της εμφάνιση".