Έχεις σημάδια ακμής; Να πώς μπορείς να τα ξεφορτωθείς

18.06.2020
Έχεις σημάδια ακμής; Να πώς μπορείς να τα ξεφορτωθείς
Οι ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους

Ακόμη κι αν κατάφερες να ξεπεράσεις την ακμή, είναι πιθανό τα σημάδια της να έχουν μείνει στο δέρμα σου και να ψάχνεις πώς μπορείς να τα ξεφορτωθείς.

Δες και αυτό: Τα συστατικά που κάθε καλή ενυδατική κρέμα περιλαμβάνει

Τέσσερις επαγγελματίες στο χώρο της περιποίησης του δέρματος, οι Yunyoung Claire Chang, Dennis Gross, Dr. Michele Farber και Gilly Munavalli μοιράζονται τις συμβουλές τους:

Η Chang αρχικά εξηγεί πως είναι πολύ οι λόγοι που τέτοια σημάδια είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν και να επιμείνουν, ανάμεσα τους η κληρονομικότητα και ο τύπος της επιδερμίδας. Σύμφωνα με την ίδια, όσοι έχουν πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα είναι συνήθως πιο επιρρεπείς στην ερυθρότητα, ενώ εκείνοι με πιο σκουρόχρωμη είναι πιο επιρρεπείς στη υπερχρωματοποίηση. Επίσης σημαντικό είναι να θυμάσαι πως αν πειράζεις τα σπυράκια η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, καθώς αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να σου μείνουν σημάδια.

Για να αντιμετωπίσεις τα σημάδια της ακμής, ο Gross προτείνει την εφαρμογή ενός προϊόντος ήπιας χημικής απολέπισης αλλά και ενός ορού με βιταμίνη C και E, οι οποίες αναγεννούν τα κύτταρα του δέρματος και βελτιώνει την υφή του. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια τοπική θεραπεία με ρετινοειδή, υδροκινόνη και αζελαϊκό οξύ, που αποδεδειγμένα ξανθαίνουν τα σκουρόχρωμα σημάδια. Η ρετινόλη είναι επίσης ο σύμμαχος σου σε αυτήν την περίπτωση, καθώς καθαρίζει τους πόρους και μειώνει τη φλεγμονή.

Αυτό το είδες; Η τριάδα της επιτυχίας για λαμπερή επιδερμίδα