Το καλύτερο καθαριστικό για τον τύπο επιδερμίδας σου

30.05.2020
Το καλύτερο καθαριστικό για τον τύπο επιδερμίδας σου
Οι ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους

Ακόμα κι αν δεν ακολουθείς μια περίπλοκη ρουτίνα ομορφιάς, το πιο πιθανό είναι ότι χρησιμοποιείς τουλάχιστον ένα καθαριστικό για να απομακρύνεις τη βρωμιά, τη λιπαρότητα, το μακιγιάζ και τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Η αλήθεια είναι πως ένα απλό σαπούνι πολλές φορές δεν αρκεί για να ξεπλύνει όλα αυτά, καθώς η καθεμία έχει έναν μοναδικό τύπο δέρματος, και υπάρχουν αντίστοιχα προϊόντα για αυτούς τους τύπους. Η πιστοποιημένη δερματολόγος Dr. Macrene Alexiades και η διευθύντρια φροντίδας δέρματος της εταιρείας Paula's Choice, Deborah Kilgore, μοιράζονται τις συμβουλές τους.

Δες και αυτό: Αμυγδαλέλαιο και καστορέλαιο: Πώς και σε ποια σημεία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις

Δες παρακάτω τα είδη καθαριστικών και ποια από αυτά είναι κατάλληλα για τον τύπο επιδερμίδας σου:

Μπάρα σαπουνιού
Αν και οι παραδοσιακές μπάρες σαπουνιού είναι γνωστό ότι αφήνουν ένα υπόλειμμα που μπορεί να φράξει τους πόρους, υπάρχουν πολλές νέες φόρμουλες στην αγορά σήμερα που είναι αρκετά φιλικές προς το δέρμα. Η Kilgore λέει «ψάξε για επιλογές με επίπεδα pH φιλικά προς το δέρμα, απαλλαγμένες από παραφίνη και κερί (για να αποφευχθεί η μεμβράνη που φράζει τους πόρους στο δέρμα) και περιέχουν ενυδατικά συστατικά για να διατηρούν το δέρμα απαλό".

Καθαριστικό γάλακτος
Εάν το δέρμα σου είναι ξηρό, ευαίσθητο ή επιρρεπές σε ερυθρότητα, ένα γαλακτώδες ενυδατικό καθαριστικό μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για εσένα. Δεν αφρίζει, είναι ήπιο και λειτουργεί εξαιρετικά καλά ως προς το να διώχνει τη βρωμιά από το δέρμα.

Νερό micellair
Το μικκυλιακό νερό είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα καθαρισμού στην αγορά και δημιουργήθηκε ως εναλλακτική λύση για το σκληρό νερό στη Γαλλία. Όπως εξηγεί η Alexiades, «το μικκυλιακό νερό αποτελείται από φυσαλίδες λιπιδίων που ελαχιστοποιούν τη διάσπαση του φραγμού του δέρματος.

Αυτό το είδες; Πώς να καταλάβεις αν ένα προϊόν ομορφιάς είναι καλό, πριν το αγοράσεις

Gel
Εάν έχεις μεικτή, λιπαρή ή επιρρεπή στην ακμή επιδερμίδα, τα καθαριστικά gel είναι μια καλή επιλογή, καθώς καθαρίζει σχολαστικά το δέρμα χωρίς να το αφαιρεί τα απαραίτητα στοιχεία.

Αφρώδες καθαριστικό
Λόγω της ικανότητας αυτού του προϊόντος να παρέχει καθαρισμό και ενυδάτωση ταυτόχρονα, αυτός ο τύπος καθαριστικού είναι ιδανικός για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες.

Καθαριστικό λάδι
Τα καθαριστικά λάδια έχουν την ικανότητα, όπως δηλώνει η Kilgore, «να αφαιρούν εύκολα το βαρύ μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες, ενώ αφήνουν το δέρμα απαλό και απαλό», καθιστώντας τα ιδανικά για τους περισσότερους τύπους δέρματος και ειδικά για άτομα με ξηρό δέρμα.