Οι μάσκες ομορφιάς του Survivor! Καλλυντικά που μπορείς να φτιάξεις με καρύδα

17.05.2017
Βλέποντας τη Λάουρα Νάργες μέσα στο Survivor να φτιάχνει κοτσιδάκια άρχισα να σκέφτομαι πως ακόμη και σε συνθήκες επιβίωσης η γυναικεία φύση παραμένει. Από την θαλπωρή του σπιτιού και από την άνεση του καναπέ έβαλα λοιπόν τη φαντασία να δουλέψει και σκέφτηκα τι επιλογές καλλωπισμού μπορεί να έχει μια γυναίκα σε συνθήκες παιχνιδιλυ επιβίωσης Survivor. Η απάντηση είναι απλή: Από τη στιγμή που υπάρχει αφθονία καρύδας, πολλές!

Τη λατρεύουμε για την ιδιαίτερη γεύση της αλλά και για έναν ακόμα λόγο! Χάρη στις μοναδικές ενυδατικές και θρεπτικές της ιδιότητες γίνεται ο καλύτερος φίλος της ομορφιάς μας. Καρύδα, λοιπόν... Και αφήνουμε την επιδερμίδα μας να λάμψει!

Θυμηθήκαμε και σου παρουσιάζουμε μερικές συνταγές ομορφιάς της Πρωσοπολόγου -Αισθητικού Δήμητρας Γούλα με βάση την καρύδα, όπως αυτές είχαν δημοσιευτεί στο περιοδικό Αρμονία και δίνουμε ιδέες στη «Λαουρίτα» αλλά και σε εσένα!

Ξεκινάμε..

ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ...

...και καθάρισες!

Θα χρειαστείτε: *Μια κουταλιά λάδι καρύδας *2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.

Ανακατέψτε τα υλικά ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 5΄ και ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό.

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΣΩΜΑΤΟΣ...

Ιδανική για την ξηρή επιδερμίδα

Θα χρειαστείτε: *1 κουταλιά βούτυρο καρύδας *1 κουταλάκι κερί μέλισσας *100 ml αμυγδαλέλαιο *20 σταγόνες λάδι βανίλιας (προαιρετικά για άρωμα).

Ζεσταίνετε το κερί μέλισσας και το βούτυρο καρύδας σε μπεν μαρί μέχρι να αποκτήσουν διάφανη ελαιώδη όψη. Προσθέστε το αμυγδαλέλαιο αργά, ανακατεύοντας μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Αποθηκεύστε σε καθαρό γυάλινο βάζο. Αφήστε να κρυώσει (περίπου 2 ώρες) και χρησιμοποιήστε την αντί για κρέμα σε όλο το σώμα ακόμη και στις σκληρές περιοχές –αγκώνες και γόνατα!

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ...

...και η ακμή βρίσκει το δάσκαλό της!

Θα χρειαστείτε: *1 κουταλάκι λάδι καρύδας *1 κουταλάκι άργιλο σκόνη *4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου.

Ανακατεύετε τα υλικά και με το μείγμα κάνετε μασάζ στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών για μερικά δευτερόλεπτα. Αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 20΄. Ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό.


ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ...

Ό,τι πρέπει για μετά το καλοκαίρι!

Θα χρειαστείτε: *1 κουταλιά βούτυρο καρύδας *1 κουταλάκι μέλι *5 σταγόνες λεβάντας.
Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε ένα πλούσιο και ομοιόμορφο στρώμα στο πρόσωπο και αφήστε τη μάσκα για 20΄. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ενυδατώστε. Αποκαθιστά τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη λεία και ενυδατωμένη.

ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΟ SERUM...

Με μοναδικό άρωμα!
Θα χρειαστείτε: *20 ml λάδι καρύδας*4 σταγόνες λάδι κανέλας και προαιρετικά 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λιβανιού.

Ανακατέψτε τα υλικά και κάντε μασάζ με το μείγμα πάνω στις ρυτίδες κάθε βράδυ.

Προσοχή: Όχι πάνω από 4 σταγόνες σε όλο το πρόσωπο.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ...

H φυσική απάντηση στο έκζεμα!

Θα χρειαστείτε: *20 ml λάδι καρύδας *9 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνιου *4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε στην πάσχουσα περιοχή με ελαφρύ μασάζ 2 φορές την ημέρα.

ΜΑΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ...

Θρέψη και ενυδάτωση σε βάθος!

Θα χρειαστείτε: *Ένα αβοκάντο *γάλα μιας μεγάλης καρύδας *1 κουταλιά αλόη βέρα τζελ.
Ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε το αβοκάντο στο μπλέντερ. Προσθέστε αργά το γάλα καρύδας και στο τέλος την αλόη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το στα μαλλιά και αφήστε το για 10-15΄. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ...

Ενυδατικό αλλά και αντηλιακό!

Θα χρειαστείτε: *50 ml λάδι καρύδας * 25 ml σησαμέλαιο *25 ml λάδι ελιάς.

Βάλτε τα έλαια σε γυάλινο μπουκάλι, ανακινήστε και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά. Ιδανικό για την παραλία. Προσοχή! Μην το αφήνετε στον ήλιο, γιατί τα φυσικά έλαια με την πολλή ζέστη ταγγίζουν.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα