Τα τρικ των μακιγιέρ για βλέμμα που μαγνητίζει

23.01.2017
Ποιο σημαντικό ακόμα και από το χρώμα των ματιών μας είναι το μέγεθος και το σχήμα τους. Γνωρίστε τα μυστικά τρικ των μακιγιέρ για βλέμμα που μαγνητίζει.

Μάτια σε… απόσταση ή πολύ κοντά;

Αν απέχουν πολύ μεταξύ τους αποφύγετε να τονίσετε με σκιά την εξωτερική τους γωνία. Θα κάνει την απόσταση να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Αντιθέτως:

*Τονίστε με σκιά την εσωτερική γωνία του άνω βλεφάρου.

* Τονίστε έντονα με μολύβι το V στο δακρυϊκό πόρο, εκεί που ενώνονται τα βλέφαρα.

* Προσέξτε να μην τραβήξετε τη γραμμή πέρα από τα όρια του ματιού, τύπου Κλεοπάτρα.

* Βάψτε τα φρύδια σας με καφέ μολύβι ή σκιά δίνοντας περισσότερη έμφαση στο μέρος του φρυδιού που είναι κοντά στη μύτη.

Αν είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, χρησιμοποιήστε πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία και πιο ανοιχτόχρωμη στην εσωτερική.

* Τονίστε την εσωτερική V γωνία του δακρυϊκού πόρου με ανοιχτόχρωμο μολύβι – ιδανικά στο χρώμα της σαμπάνιας.

* Με καφέ μολύβι ή σκιά τονίστε το σχήμα των φρυδιών σας, ιδιαίτερα το τόξο.

Αραιές βλεφαρίδες; Τώρα θα φαίνονται πυκνές

Αν έχετε μικρά μάτια, αποφύγετε τις έντονες σκιές και το eye liner. Μια απαλή καφέ σκιά και τα τονισμένα φρύδια είναι αρκετά. Δοκιμάστε να φορέσετε ψεύτικες βλεφαρίδες που είναι ξανά στη μόδα. Διαλέξτε κάποιες διακριτικές σε μέγεθος που θα φαίνονται φυσικές και στη συνέχεια τονίστε με μάσκαρα τα μάτια σας για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αν έχετε μεγάλα μάτια, τονίστε το πάνω βλέφαρο με eye liner ή μολύβι τραβώντας μια γραμμή ακριβώς πάνω στη ρίζα των βλεφαρίδων, πιο λεπτή στην εσωτερική γωνία, πιο παχιά στην εξωτερική. Με μαλακό μαύρο μολύβι κάντε εσωτερική γραμμή στο άνω βλέφαρο, ώστε να μην υπάρχει καθόλου κενό. Απλώστε άφθονη μάσκαρα.

Έχετε μικρά μάτια;

Απλώστε ανοιχτόχρωμη σκιά στο άνω βλέφαρο. Κλείστε το μάτι και με μια σκούρα σκιά σχεδιάστε μια λεπτή γραμμή στην κόγχη του ματιού, εκεί που «διπλώνει» το βλέφαρο. Απλώστε λίγη σκούρα σκιά για να σχηματίστε την εξωτερική γωνία. Τραβήξτε μια γραμμή με μολύβι ή eye liner στη ρίζα των βλεφαρίδων, τονίζοντας ελάχιστα την εσωτερική γωνία του ματιού και περισσότερο την εξωτερική, για να δώσετε έμφαση. Απλώστε άφθονη μάσκαρα. Αποφύγετε τις περλέ σκιές αν είστε άνω των 25. Βαραίνουν το βλέμμα και σας κάνουν να δείχνετε κουρασμένη.

Έχετε μεγάλα μάτια;

Απλώστε μια σκιά σε γήινη ματ απόχρωση (π.χ. μπεζ, ανοιχτό καφέ) στο άνω βλέφαρο. Χρησιμοποιήστε μαύρο μαλακό μολύβι ή eye liner για να σχεδιάσετε το περίγραμμα των βλεφάρων. Σας ταιριάζει να κάνετε και εσωτερική γραμμή στα βλέφαρα για να τους δώσετε ένταση.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία τεύχος 146
Update: Ιανουάριος 2017