Easter beauty: 3 λύσεις σε προβλήματα ομορφιάς για ξεχασιάρες

27.04.2016
Οι ημέρες του Πάσχα είναι εδώ και εσύ δεν έχεις παρά να ασχοληθείς λιγάκι με την ομροφιά σου, έχοντας πάντα στο μυαλό σου πως η αρχή για να είσαι όμορφη είναι η καθαρή και περιποιημένη επιδερμίδα, αφού όσο καλό και αν είναι το μακιγιάζ σου, η περιποίηση της επιδερμίδας σου είναι έρχεται πρώτη. Τι γίνεται όμως αν ξεχάσεις κάποια "βασικά" καλλυντικά σου; Είτε λοιπόν βρεθείς στο χωριό, είτε στο νησί, είτε στο εξοχικό δεν έχεις παρά να αφιερώσεις και λίγο χρόνο για την ομορφιά σου για να αναδείξεις την πιο λαμπερή σου πλευρά φέτος το Πάσχα, χωρίς απαραίτητα να έχεις μαζί σου όλο το νεσεσέρ σου ( ή απλά το ξέχασες ή σου το "κράτησαν" παρά τη θέλση σου!).

Απολέπιση, χωρίς καλλυντικά:

Αν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα και αυτές τις ημέρες δεις πως το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, μην ανησυχήσεις αν δεν έχεις πάρει μαζί σου ένα προϊόν για πίλινγκ.

Φτιάξε μόνη σου στη στιγμή το απόλυτο σκράμπ με μέλι και χοντρή, κατά προτίμηση, μαύρη ζάχαρη. Αναμειγνύεις μέλι και ζάχαρη σε ένα μπολάκι. Αν είναι πολύ πηχτό και κολλώδες το μείγμα, το αραιώνεις με λίγο χλιαρό νερό και στη συνέχεια το απλώνεις στο πρόσωπό σου και τρίβεις απαλά. Θα δεις πως αφήνει το δέρμα απίστευτα απαλό.

Για τις σακούλες κάτω από τα μάτια:

Αν δεις πως έχουν δημιουργηθεί σακούλες κάτω από τα μάτια σου και ξέχασες την κρέμα ματιών σου τότε δεν έχεις παρά να περιορίσεις το αλάτι που ξέρεις πως προκαλεί κατακράτηση αλλά και να πιείς όσο περισσότερο νερό μπορείς! Προσπάθησε να καταναλώνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και δες και το δέρμα σου να ενυδατώνεται και τα μάτια να ανακτούν τη χαμένη τους λάμψη.

Η κατανάλωση νερού απομακρύνει τις τοξίνες και σε ενυδατώνει. Για πιο άμεσα αποτελέσματα δεν έχεις παρά να κόψεις ένα αγγουράκι φέτες και να τοποθετήσεις 2 φέτες στα κλειστά σου βλέφαρα και δύο φέτες κάτω από τα μάτια. Άφησε για δύο λεπτά και θα νιώσεις τα μάτια σου πιο δροσερά. Το χαμομήλι επίσης θα σε βοηθήσει να μειώσεις το πρήξιμο.

Μην ξεχνάς με τίποτα το ντεμακιγιάζ!

Όπως και να έχει και ότι και να σου συμβεί πρέπει να πέφτεις για ύπνο χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Όσο κουρασμένη και να είσαι πρέπει να πέσεις για ύπνο με καθαρή επιδερμίδα ακόμη και αν δεν έχεις μαζί σου τα απαραίτητα προϊόντα ντεμακιγιάζ.

Για να ξεβαφτείς μπορείς στην ανάγκη να το κάνεις με ένα μωρομάντηλο ή με λαδάκι baby-oil.

Ρίξε λίγο λάδι στο δάχτυλό σου. Προσοχή στην ποσότητα! 2-3 σταγόνες φτάνουν για να ξεβαφτεί καλά ένα smokey-eye. Αλήθεια! Κλείσε τα μάτια σου σου και απαλά τρίψε το λάδι γύρω από τις βλεφαρίδες(πάνω και κάτω) και ξέπλυνε καλα με νερό.

Ε.Α.