Φτιάξε την αναπνοή σου: 5 απλά βήματα

25.04.2014
Ήξερες πως η κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλεται στη δίαιατα που ακολουθείς ή ακόμη και στην κακή σου συνήθεια να μην πίνεις νερό; Μάθε πέντε απλά αλλά σημαντικά βήματα για δροσερή αναπνοή.

Για να έχεις πάντα δρομσερή αναπνοή όλη την ημέρα ακολούθησε πέντα μικρά αλλά πολύ σημαντικά βήματα! Μάθε περισσότερα και πες αντίο στην κακοσμία του στόματος

5 βήματα για να προλάβεις την κακοσμία του στόματος

Βήμα 1ο
Μην παραλείπεις γεύματα

Όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν τρώς συχνά, τα επίπεδα του σάλιου μειώνονται, η ανάπτυξη των βακτηριδίων αυξάνεται και η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο όταν ακολουθείς δίαιτες που δεν πληρούν τα βασικά κριτήρια ασφαλείας.

Βήμα 2ο
Κράτα τον οργανισμό ενυδατωμένο

Να θυμάσαι πως είναι βασικό να πίνεις άφθονο νερό. Το νερό απομακρύνει από το στόμα τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία. Εάν έχεις πρόβλημα ξηροστομίας, επισκέψου το γιατρό σου.

Βήμα 3ο
Φρέσκαρε την αναπνοή

Μάσα μαϊντανό, σέλινο και μάραθο. Καλύπτουν τη δύσοσμη αναπνοή, καθώς τα φύλλα τους περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία θεωρείται φυσικό «αποσμητικό» του οργανισμού.

Βήμα 4ο
Πάντα βούρτσισμα το πρωί

Η πρωινή κακοσμία προκαλείται από το σάλιο που στεγνώνει στο στόμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πριν πεις καλημέρα, λοιπόν, βούρτσισε τα δόντια και τη γλώσσα και μην ξεχνάς τη χρήση του οδοντικού νήματος. Μάθε πως γίνεται το σωστό πλύσιμο των δοντιών πατώντας εδώ.

Βήμα 5ο
Ελεγχος στο ιατρείο

Αν η κακοσμία δεν υποχωρεί, συμβουλεύσου το γιατρό, καθώς μπορεί να αποτελεί σημάδι άλλων πιο σοβαρών καταστάσεων, όπως φλεγμονές της άνω αναπνευστικής οδού (π.χ. αμυγδαλίτιδα), πεπτικά προβλήματα ή ακόμη και διαβήτη.

Tips:

- Βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον 3 λεπτά.

- Αλλάζετε τη βούρτσα σας κάθε 3-4 μήνες.

- Διατηρειτε καθαρή την ποτηροθήκη.

Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία