Δερματάκι φράπα για κάθε τύπο επιδερμίδας

04.01.2012
Το δέρμα σου έχει αυξημένες ανάγκες το χειμώνα καθώς έχει να αντιμετωπίσει από τη μία τις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες

Το δέρμα σου έχει αυξημένες ανάγκες το χειμώνα καθώς έχει να αντιμετωπίσει από τη μία τις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες –κρύο, εναλλαγές της θερμοκρασίας εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, βαριά ρούχα– και από την άλλη το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας. Το αποτέλεσμα; Αφυδατωμένη επιδερμίδα, χωρίς λάμψη, ελαστικότητα και απαλότητα, που συχνά ερεθίζεται, "σκάει" και "σπάει", κάνοντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Και τι μπορείς να κάνεις εσύ γι’ αυτό; Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να φροντίσεις το δέρμα σου και να εξασφαλίσεις λαμπερή επιδερμίδα και τον χειμώνα!

Γενικά: τον χειμώνα είναι απολύτως απαραίτητη η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας με καλλυντικά πλούσια σε συστατικά, που την ενυδατώνουν σε βάθος και της δίνουν την απαραίτητη τροφή ώστε να λειτουργεί ομαλά και απρόσκοπτα η κυτταρική της ανανέωση. Απαραίτητα όμως είναι και τα συστατικά που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες –αντιοξειδωτικά– και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς

Αν η επιδερμίδα σου

Eίναι ξηρή και θαμπή: η ξηρή επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα χρειάζεται βαθιά και εντατική ενυδάτωση αλλά και ενεργοποίηση του φυσικού μηχανισμού ενυδάτωσης και διατήρησης της υγρασίας της.

Eίναι ευαίσθητη και κοκκινίζει: Οι ξηρές και οι ευαίσθητες επιδερμίδες όταν εκτεθούν στο κρύο ερεθίζονται, με αποτέλεσμα να χάνουν την ομοιομορφία τους. Φρόντισε την ευαίσθητη επιδερμίδα σου με καλλυντικά προϊόντα που θα την προστατεύσουν, θα την καταπραΰνουν και θα βοηθήσουν στην ανάπλασή της.

Ενυδάτωση χρειάζονται όλες οι επιδερμίδες: Εκτός από τις ξηρές επιδερμίδες, συχνά και οι κανονικές, ακόμα και οι λιπαρές, το χειμώνα έχουν την τάση να "τραβάνε", που σημαίνει ότι αφυδατώνονται.

Για ώριμες & ταλαιπωρημένες επιδερμίδες: Οι ώριμες και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες έχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες ενυδάτωσης και θρέψης.

Στοπ στις ρυτίδες & στις λεπτές γραμμές: οι λεπτές επιδερμίδες, ακόμα και οι νεανικές, είναι πιο ευάλωτες στις ρυτίδες και στις λεπτές γραμμές. Έχουν ανάγκη από προϊόντα που θα τους προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, θα καθυστερούν το γήρας της επιδερμίδας, θα βοηθούν στην καταπολέμηση των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης, θα επαναφέρουν τη χαμένη ελαστικότητα και λάμψη και θα αυξάνουν την οξυγόνωση των κυττάρων.

Φροντίδα θέλει και το σώμα σου! Δικαίωμα στην ομορφιά και αυξημένες ανάγκες σε ενυδάτωση έχει και το κορμάκι σου, που χρειάζεται καθημερινά μετά το μπάνιο περιποίηση με κρέμα ή γαλάκτωμα. Άπλωσε προϊόντα ενυδάτωσης από κάτω προς τα πάνω, με κυκλικές κινήσεις, επιμένοντας ιδιαίτερα στις φτέρνες, στα γόνατα και στους αγκώνες, και απόλαυσε της υπέροχη αίσθηση απαλότητας και ευεξίας. Θυμήσου ακόμη, να προσθέσεις στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου την απολέπιση, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, για να δεις το δερματάκι σου πιο λαμπερό από ποτέ!

Φροντίδα από μέσα: Για καλύτερη προστασία και θρέψη της επιδερμίδας, εκτός από την καλλυντική φροντίδα, που είναι βασική, είναι απαραίτητη και η ενίσχυση του δέρματος εσωτερικά με διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του.

Καταπολέμησε το στρες: η κούραση, το άγχος και το στρες είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί όχι μόνο της υγείας αλλά και της ομορφιάς μας. Ένας από τους πιο απλούς και ευχάριστους τρόπους να χαλαρώσουμε είναι ένα μασάζ με λάδι μετά το μπάνιο, που επιπλέον προσφέρει βαθιά και εντατική ενυδάτωση στο δέρμα μας.

Για υπέροχα χείλη: υποφέρεις το χειμώνα από σκασμένα, ξηρά και ερεθισμένα χείλη; Δεν είσαι η μόνη! Η επιδερμίδα των χειλιών είναι πολύ λεπτή και ευάλωτη και γι’ αυτό πολύ ευαίσθητη. Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες (π.χ. το κρύο, ο άνεμος, η ζέστη, ο ήλιος) και η... γυναικεία νευρικότητα που μας κάνει να τα δαγκώνουμε τόσο συχνά είναι ένας από τους μεγάλους εχθρούς των χειλιών μας. Αν θέλεις σέξι χείλη απαλά, ενυδατωμένα, με επιδερμίδα μοναδικά τρυφερή και ελαστική, είναι απαραίτητο να τα περιποιείσαι και να τα προσέχεις (ακόμα και αρκετές φορές την ημέρα) με κάποιο εξειδικευμένο προϊόν.

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη