Όμορφη με φυσικά καλλυντικά

25.06.2008
Φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά με υλικά από τη φύση και φροντίστε την καλοκαιρινή σας ομορφιά, οικονομικά και υγιεινά.

Φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά με υλικά από τη φύση και φροντίστε την καλοκαιρινή σας ομορφιά, οικονομικά και υγιεινά.

Λοσιόν καθαρισμού με αγγούρι
Υλικά
: 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό από αγγούρι, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χαμομήλι, 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη, 1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης. Ετοιμάστε ένα δυνατό αφέψημα από χαμομήλι και αφήστε το να κρυώσει. Σουρώστε το και προσθέστε τον χυμό από αγγούρι, τη γλυκερίνη και το τζελ αλόης. Καθαρίστε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ με τη λοσιόν που θα απλώσετε με ένα κομμάτι βαμβάκι και θα ξεβγάλετε με δροσερό νερό. Φυλάξτε τη λοσιόν στο ψυγείο.

Τονωτική λοσιόν με ακτινίδιο
Υλικά
: 1 φλιτζάνι βραστό νερό, 1 ώριμο ακτινίδιο, 1 κουταλιά της σούπας βότκα. Ξεφλουδίστε το ακτινίδιο, λιώστε το ένα με ένα πιρούνι και περιχύστε το με το βραστό νερό. Αφήστε το για περίπου μισή ώρα ώσπου να κρυώσει. Περάστε το μείγμα από ένα λεπτό σουρωτήρι, προσθέστε τη βότκα και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιήστε τη λοσιόν μετά τον καθαρισμό για να τονώσετε την επιδερμίδα. Ξεβγάλτε με δροσερό νερό αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα.

Υδατική κρέμα με ροδάκινο
Υλικά
: 1 κουταλάκι του γλυκού βόρακα, 1 κουταλιά της σούπας νερό, 1 φλιτζάνι έλαιο από κουκούτσι ροδάκινου ή βερίκοκου, 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μελισσοκέρι, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό από ροδάκινο. Διαλύστε τον βόρακα στο νερό και αφήστε στην άκρη. Τοποθετήστε το έλαιο από κουκούτσι ροδάκινου και το μελισσοκέρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ζεστάνετε σε μπεν μαρί ώσπου να λιώσει. Όταν το μείγμα είναι ρευστό, ζεσταίνετε σε μπεν μαρί το νερό με τον βόρακα. Προσθέστε τον χυμό από ροδάκινο στο μείγμα με το νερό και αναμείξτε αργά το μείγμα με το μελισσοκέρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν προτιμάτε μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα. Φυλάξτε την κρέμα σε ένα γυάλινο βαζάκι και περιμένετε να κρυώσει εντελώς και να πήξει. Φυλάξτε την στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε σαν εικοσιτετράωρη κρέμα.

Μάσκα με φράουλες
Υλικά
: φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες 1 κουταλιά της σούπας γάλα 1 κουταλιά της σούπας ρυζάλευρο. Αναμείξτε όλα τα υλικά ώσπου να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη αλοιφή. Απλώστε στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήστε για είκοσι λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας. Αυτή η μάσκα θα κάνει μια ελαφριά απολέπιση στην επιδερμίδα του προσώπου, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα ώστε να μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα τα υδατικά προϊόντα. Αφήνει την επιδερμίδα βελούδινη και επουλώνει τα σημάδια.

Λοσιόν για εγκαύματα
Αν το παρακάνατε με τον ήλιο και καταφέρατε να πάθετε ένα ελαφρύ έγκαυμα, ανακουφίστε αμέσως τη φλογισμένη επιδερμίδα με αυτήν τη λοσιόν.

Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλιά της σούπας αμαμέλιδα φλιτζάνι σόδα μαγειρικής 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Αναμείξτε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ρευστό μείγμα. Ανακινήστε το καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Απλώστε με απαλές κινήσεις στο σημείο που είναι το έγκαυμα και αφήστε να στεγνώσει. Αν χρειάζεται, επαναλάβετε άλλη μια φορά. Όταν στεγνώσει μπορείτε να την ξεβγάλετε με δροσερό νερό.

Φορέστε τα πέδιλα
Το καλοκαίρι τα πόδια είναι σε πρώτο πλάνο και πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα. Φροντίστε την ομορφιά των ποδιών σας με αυτή την πλούσια κρέμα που ενυδατώνει την επιδερμίδα και της χαρίζει μια βελούδινη όψη. Υλικά: 1/4 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο μελισσοκέρι 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας 1/4 φλιτζάνι γλυκερίνη 1/4 κουταλάκι του γλυκού έλαιο από νυχτολούλουδο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο από γεράνι. Λιώστε σε μπεν μαρί το αμυγδαλέλαιο, το μελισσοκέρι και το έλαιο καρύδας. Προσθέστε αργά την γλυκερίνη ή χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Μόλις κρυώσει εντελώς το μείγμα προσθέστε το έλαιο από νυχτολούλουδο και το αιθέριο έλαιο από γεράνι. Χρησιμοποιήστε την κρέμα για να κάνετε μασάζ στα πόδια σας κάθε βράδυ πριν ξαπλώσετε και φορέστε άφοβα τα πιο αποκαλυπτικά σας πέδιλα.

Νέλλη Παρασκευοπούλου