Χτενίσματα για μακριά μαλλιά

27.01.2009
Έχεις μακριά πλούσια μαλλιά σαν της Ραπουνζέλ; Ακόμα και αν δεν φτάνουν μέχρι τη μέση, οι επιλογές για χτενίσματα είναι πολλές αρκεί να έχεις διάθεση και λίγο χρόνο για να κάνεις κάθε μέρα και άλλο στυλ! Όταν θα μάθεις πώς

Έχεις μακριά πλούσια μαλλιά σαν της Ραπουνζέλ; Ακόμα και αν δεν φτάνουν μέχρι τη μέση, οι επιλογές για χτενίσματα είναι πολλές αρκεί να έχεις διάθεση και λίγο χρόνο για να κάνεις κάθε μέρα και άλλο στυλ! Όταν θα μάθεις πώς να τα περιποιείσαι, δεν θα τα βαρεθείς ποτέ. Ούτε και οι άλλοι!

Τι θα χρειαστείς:

  • Πιστολάκι
  • Στρογγυλή βούρτσα
  • Κανονικό ψαλίδι για μπούκλες
  • Προϊόν που τιθασεύει τις μπούκλες
  • Λακ
  • Κρέμα που ‘γυαλίζει’ τα μαλλιά
  • Καυτά ρόλει
  • Λαστιχάκια
  • Τσιμπιδάκια

Βήμα πρώτο: Μακρύ, κομψό ίσιωμα: στέγνωσε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα για να κρατάς σφιχτά τα μαλλιά και ίσιωσέ τα κατεβάζοντας το πιστολάκι από τη ρίζα προς τα κάτω. Κάνε χωρίστρα είτε στη μέση είτε σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ και πέρασε τα πάνω μαλλιά με σίδερο ισιώματος για να σιγουρευτείς ότι δεν ‘πετάει’ τίποτα. Τέλος, βάλε κάποιο προϊόν για να διατηρηθεί το ίσιωμα, όπως λακ σε μορφή υγρή ή σπρέι. Έχεις ένα αυστηρό αλλά κομψότατο χτένισμα!

Βήμα δεύτερο: Στυλ παραλίας: λούσε τα μαλλιά σου και βάλε λίγο κοντίσιονερ. Καλό είναι να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου όσο έχεις πάνω την κρέμα μαλλιών και ξέβγαλέ τα μετά. Όσο είναι ακόμα βρεγμένα, στέγνωσέ τα λίγα λίγα κρατώντας στην παλάμη σου τις άκρες. Μετά πίεσέ τες προς τα πάνω και άφησέ τες να στεγνώσουν από μόνες τους μαζί με τα υπόλοιπα ενώ ταυτόχρονα ψέκασέ τα με σπρέι για να μην φριζάρουν οι άκρες. Ξαναπέρασέ τα με το πιστολάκι και είσαι έτοιμη! Αν τα μαλλιά σου είναι από τη φύση τους ολόισια, μπορείς να περάσεις μερικές τούφες με σίδερο για μπούκλες και μετά να τις ‘ξεπλέξεις’ με τα δάχτυλά σου ώστε να δείχνουν πιο φυσικές. Ολοκλήρωσε το λουκ με λίγη λακ.

Βήμα τρίτο: it’s Hollywood time! Αφού στεγνώσεις καλά τα μαλλιά σου, φρόντισε να έχεις έτοιμα καυτά ρόλει. Χρησιμοποίησε μεσαίου μεγέθους ρόλει για τα μπροστινά μαλλιά και κράτησέ τα λίγα εκατοστά μακριά και ψηλά από το πρόσωπό σου. Για τα πίσω και πλαϊνά, χρησιμοποίησε πολύ μεγάλα ρόλει που να κοιτούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Δεν χρειάζεται να είναι ομοιογενή! Άφησέ τα για περίπου 10 λεπτά και αφού τα βγάλεις, ξεχώρισε τις μπούκλες με τα δάχτυλα, αλλά απαλά! Μην χαλάσουν εντελώς και δείχνεις αναμαλλιασμένη! Βάλε(από απόσταση)λίγη λακ για να αντέξουν και αν θέλεις, πρόσθεσε κάποιο προϊόν που να τις κάνει να γυαλίζουν.

Βήμα τέταρτο: αλογοουρά: αφού τα στεγνώσεις, μάζεψε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω και πιάσε τα με ένα λαστιχάκι. Μπορείς να τα πιάσεις χαλαρά και να μην τα σφίξεις δίνοντας έτσι λιγότερο όγκο στο πρόσωπό σου. Αν έχεις φράντζα και δεν ξέρεις τι να την κάνεις, στερέωσέ την πάνω στο κεφάλι με ένα τσιμπιδάκι και φούσκωσέ την λίγο με λακ για πιο... νεανικό στυλ!

Βήμα πέμπτο: ιδιαίτερος κότσος: αφού τα ισιώσεις, βούρτσισέ πιάνοντάς τα σε ψηλή αλογοουρά με ένα λαστιχάκι. Πάρε μία μικρή τούφα από την αλογοουρά και σιγά σιγά στρίψε την με δύο δάχτυλα φέρνοντάς την στην κορυφή του κεφαλιού. Στερέωσε με ένα τσιμπιδάκι. Κάνε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μαλλιά με διαφορετικές κατευθύνσεις για να έχει όγκο ο κότσος. Χρησιμοποίησε όσα τσιμπιδάκια χρειάζονται για να μην πέσουν οι τούφες! Ψέκασέ τα με πολύ δυνατή λακ για να είσαι σίγουρη και αν θες βάλε και λίγη κρέμα για να γυαλίζουν αλλά με μέτρο. Δεν θες να δείχνουν λαδωμένα!