Αλόη: Οι ευεργετικές ιδιότητες (και) για τα μαλλιά σου

29.07.2020
Αλόη: Οι ευεργετικές ιδιότητες (και) για τα μαλλιά σου
Με εκατοντάδες διαφορετικά συστατικά ομορφιάς για να επιλέξεις, μπορεί να μπερδευτείς για το τι είναι καλό και δεν είναι για τις ανάγκες σου, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία για τα οφέλη της αλόης για τα μαλλιά.

Το θαυμάσιο αυτό συστατικό θεωρείται καταπραϋντικό πρωτίστως για το δέρμα, αλλά οι ειδικοί ομορφιάς τονίζουν το απίστευτο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει και στα μαλλιά σου. Το τζελ από το εσωτερικό του φυτού έχει παρόμοιο επίπεδο pH με το φυσικό pH των μαλλιών σου, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα. Και σε αντίθεση με πολλά προϊόντα, είναι απολύτως φυσικό.

Να τι πρέπει να γνωρίζεις:

Πώς επηρεάζει η αλόη τα μαλλιά σου;

Η αλόη περιέχει απαραίτητα αμινοξέα και μέταλλα όπως χαλκό και ψευδάργυρο και όταν χρησιμοποιούνται ως μαλακτικό, μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτικά.

Σε αντίθεση με πολλά προϊόντα μαλλιών, η αλόη είναι απολύτως φυσική, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Επιπλέον, μπορεί να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα του τριχωτού της κεφαλής σου ή τη φαγούρα (ή το ηλιακό έγκαυμα).

Ποια προϊόντα μαλλιών περιέχουν αλόη;

Άφθονα beauty brands παρουσιάζουν προϊόντα αλόης καθώς το συστατικό κερδίζει συνέχεια δύναμη, αλλά μερικές μάρκες ομοφιάς χρησιμοποιούν το τζελ της αλόης εδώ και χρόνια.

Μπορείς να βάλεις την αλόη κατευθείαν στα μαλλιά σου;

Απολύτως. Η influencer Farah Dhukai παρουσίασε ένα βίντεο που έγινε viral το 2016, το οποίο την έδειχνε να χρησιμοποιεί τζελ αλόης ως μάσκα μαλλιών και προσώπου.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το φυσικό συστατικό για εκατοντάδες χρόνια, αλλά η Farah Dhukai κατάφερε να το κάνει mainstream για άλλη μια φορά, και τώρα είναι κάτι το συνηθισμένο στα βίντεο και τα blogs του YouTube.

Για καλύτερα αποτελέσματα, αφαίρεσε το τζελ από το εσωτερικό ενός φύλλου αλόης. Βάλε το στο μπλέντερ ή το πολτοποίησέ το, μετά άπλωσέ το στα μαλλιά σου και άφησέ το για τουλάχιστον 30 λεπτά - αλλά ιδανικά όλη τη νύχτα.