3 τρόποι να διορθώσεις τους ανεπιθύμητους τόνους μετά από το βάψιμο του μαλλιού σου

28.07.2020
3 τρόποι να διορθώσεις τους ανεπιθύμητους τόνους μετά από το βάψιμο του μαλλιού σου
Είναι καλοκαίρι και στις διακοπές σου αποφάσισες να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου. Δυστυχώς όμως διαπίστωσες ότι τελικά τα μαλλιά σου έχουν πάρει ένα άλλο χρώμα από αυτό που θα ήθελες. Σίγουρα είναι ενοχλητικό όταν ανεπιθύμητοι τόνοι αρχίζουν σιγά σιγά να ξεπροβάλλουν μέσα στο νέο σου χρώμα. Τα μαλλιά μπορεί να πάρουν απόχρωση μπρούτζου (κίτρινα ή πορτοκαλί) όταν το χρώμα σου αρχίζει να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου. Aυτό συμβαίνει συχνά σε σκούρα μαλλιά που βάφονται ξανθά, αν και μπορεί να συμβεί και σε μαλλιά με ανταύγειες ή μαλλιά που ανοίγουν με αποχρώσεις του καφέ. Το goodhousekeeping ζήτησε από hairstylists διασήμων να δώσουν τα φώτα τους για το τι συμβαίνει σχετικά με τους ανεπιθύμητους τόνους και πώς να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το να γίνουν κίτρινα ή πορτοκαλί, δηλαδή χρώματα που δεν θα ήθελες ποτέ..

Zήτα από τον κομμωτή σου να εφαρμόσει hair toner ή gloss

Η ευκολότερη λύση: «Μπορείς να διορθώσεις τους ανεπιθύμητους τόνους επιστρέφοντας στον κομμωτή σου και εφαρμόζοντας πάνω τους hair toner ή gloss στα μαλλιά», συνιστά ο κομμωτής των celebrity Gio Bargallo. Τα toner χρησιμοποιούνται για την εξουδετέρωση τυχόν ανεπιθύμητων μπρονζε ή ζεστών τόνων και μπορεί να περιλαμβάνουν ημι-μόνιμο χρώμα ή γυαλιστερό, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν από έναν επαγγελματία κομμωτή για καλύτερα αποτελέσματα. «Αυτή η απλή επιδιόρθωση με μια θεραπεία περιποίησης και φορμάρισμα κάνει μια τεράστια διαφορά».

Λούσε τα μαλλιά σου με κρύο νερό.

Η θερμοκρασία με την οποία λούζεις τα μαλλιά σου μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σου για την καταπολέμηση του χρώματος του μπρούτζου. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών είναι το ξέβγαλμα τους με ζεστό νερό, το οποίο στην πραγματικότητα ανοίγει το εξωτερικό περίβλημα της τρίχας με αποτέλεσμα το χρώμα να εξασθενίσει γρηγορότερα.

«Η καλύτερη θερμοκρασία για να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου είναι το χλιαρό νερό», λέει ο Bargallo. Μετά την εφαρμογή σαμπουάν και μαλακτικού, ο Bargallo συνιστά να τα ξεπλένεις με δροσερό νερό, καθώς μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σου και να αποτρέψει το ξεθώριασμα.

Απόλαυσε λιγότερο χρόνο στην πισίνα και την παραλία.

«Η πισίνα και η παραλία είναι ότι χειρότερο όταν έχεις μόλις βάψει τα μαλλιά σου», λέει ο Bargallo. «Οι παραλίες και οι πισίνες ξεβάφουν το χρώμα από τα μαλλιά, οπότε ελαχιστοποίησε το χρόνο σου στην πισίνα και την παραλία όσο το δυνατόν περισσότερο». (ναι, παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να πας για κολύμπι κατά τη διάρκεια αυτών των καυτών καλοκαιρινών ημερών!).

Εάν κολυμπήσεις σε θαλασσινό νερό ή σε πισίνα με χλώριο, ο Bargallo συνιστά να φορέσεις σκουφάκι για να τυλίξεις τα μαλλιά σου αντί να τα βρέξεις ή να τα φροντίσεις καλά μετά από οποιοδήποτε τέτοια διαδικασία. Μια άλλη συμβουλή: Βρέξε τα μαλλιά σου με φρέσκο, δροσερό νερό πριν πας στην πισίνα ή στη θάλασσα. Δεδομένου ότι τα μαλλιά σου θα είναι ήδη μουσκεμένα από το γλυκό νερό, θα απορροφήσουν λιγότερο σκληρό χλωριωμένο ή θαλασσινό νερό.