Ελαιόλαδο: Πώς μπορεί να σε βοηθήσει στην περιποίηση των μαλλιών σου

02.08.2020
Ελαιόλαδο: Πώς μπορεί να σε βοηθήσει στην περιποίηση των μαλλιών σου
Εάν ψάξεις στο διαδίκτυο για φυσικά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σου, θα δείς ότι το ελαιόλαδο λειτουργεί για τα πάντα, από την ενδυνάμωση των μαλλιών έως το πάχος τους. Αλλά προτού ανοίξεις το ντουλάπι της κουζίνας και αδειάσεις όλο το μπουκάλι στο κεφάλι σου, διάβασε τι λένε δύο τριχολόγοι και ένας δερματολόγος για το ελαιόλαδο σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη του ως θεραπεία για τα μαλλιά. Έχει πραγματικά οφέλη ή είναι απλά μια φήμη;

Είναι καλό να βάζεις ελαιόλαδο στα μαλλιά σου;

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Cosmopolitan, η τριχολόγος και colorist Bridgette Hill, η ενσωμάτωση του ελαιολάδου στο σχήμα περιποίησης των μαλλιών σου μπορεί να κλείσει καλά την υγρασία στις ίνες των μαλλιών, κάτι που βοηθά στην ελαστικότητα και οδηγεί σε λιγότερo σπάσιμο.

Επιπλέον, η Hill λέει ότι τα έλαια των μαλλιών μπορούν να διεισδύσουν στην τρίχα και να μειώσουν την ποσότητα νερού που απορροφούν τα μαλλιά σου, κάτι το οποίο, με τη σειρά του, μειώνει τη συρρίκνωση και το φριζάρισμα. Η τριχολόγος και celebrity stylist, Kari Williams λέει ότι αν και οι περισσότερες μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση του, τα λεπτά μαλλιά μπορούν εύκολα να βαρύνουν από το ελαιόλαδο, οπότε θα πρέπει να μην το παρακάνεις.

Τώρα, όσον αφορά στο τριχωτό της κεφαλής σου; Εκεί τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα. «Προσοχή το ελαιόλαδο μπορεί να αναπτύξει πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής σου», εξηγεί η δερματολόγος Saya Obayan. Για να είσαι απόλυτα ασφαλής, η Hill συνιστά να μην τo εφαρμόσεις καθόλου στο δέρμα.

Αυτό το διάβασες; Η Σοφία Καρβέλα έγκυος - Δε φαντάζεσαι πόσο μεγάλη είναι η κοιλιά της

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαγειρικό ελαιόλαδο για τα μαλλιά;

Οι Hill και Williams είναι και οι δύο λάτρεις του ελαιόλαδου, αλλά τονίζουν τη σημασία της επιλογής ενός ακατέργαστου, έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό λάδι που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να αναμειχθεί με άλλα έλαια όπως το καστορέλαιο ή το μαύρο σπορέλαιο, αν θέλεις πραγματικά να κάνεις DIY την περιποίηση των μαλλιών σου.

Και, εάν επιλέξεις το ελαιόλαδο, συνιστάται η χρήση του σε ζεστή μορφή ως θεραπεία περιποίησης, εφαρμόζοντάς το μία φορά την εβδομάδα εάν έχεις βάψει τα μαλλιά σου ή έχεις ξηρά, κατεστραμμένα άκρα. Απλά ζέστανε 2-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών σου), κάνε μασάζ σε όλο το μήκος των μαλλιών σου και κάλυψε τα με ένα πλαστικό σκουφάκι. Περίμενε τουλάχιστον μία ώρα για να μπορέσει το λάδι να διαπεράσει την επιδερμίδα των μαλλιών σου (τόσο η Williams όσο και η Hill προτείνουν να το αφήσεις για μια νύχτα, οπότε όσο περισσότερο το καλύτερο) πριν το ξεπλύνεις.

Τι είδους ελαιόλαδο είναι καλύτερο για τα μαλλιά;

Εάν η υγεία του τριχωτού της κεφαλής σου σε ανησυχεί, η Obayan συμβουλεύει να επιλέξεις προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά, καθώς θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να διεγείρουν την πιτυρίδα. Η ίδια συνιστά επίσης να βρεις ένα προϊόν που συνδυάζει υγραντικά και ενυδατικά στοιχεία με έλαια. Εάν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις μια προκατασκευασμένη φόρμουλα, μια επαγγελματική συμβουλή από την Williams είναι να κοιτάξεις τη σειρά των συστατικών και να επιλέξεις ένα προϊόν που έχει το ελαιόλαδο ως ένα από τα πρώτα πέντε συστατικά, για να βεβαιωθείς ότι περιέχει επαρκή ποσότητα από αυτό.