Αυτή είναι η μεγάλη τάση στο μακιγιάζ τώρα

18.02.2022
Αυτή είναι η μεγάλη τάση στο μακιγιάζ τώρα
Το trend που είδαμε στις Εβδομάδες Μόδας

Η μπλε σκιά ματιών είναι σαν τη λακ για τα μαλλιά—και τα δύο είναι εκπληκτικά ευέλικτα και μπορούν να αναδείξουν εντελώς ένα look, αλλά με τα χρόνια έχουν κερδίσει μια άδικα κακή φήμη χάρη στη σύνδεσή τους με τα καλλιστεία και τη δεκαετία του '80 συνολικά. Αλλά για τουλάχιστον ένα από αυτά τα προϊόντα, φαίνεται ότι η φήμη μπορεί να αλλάζει.

6 ιδέες για μεταλλική σκιά ματιών: Για να τραβήξεις πάνω σου όλα τα βλέμματα

Η μπλε σκιά ήταν αρκετά δημοφιλής τη δεκαετία του '60 με κρεμώδη παστέλ εμπνευσμένα από τη Twiggy, ενώ τη δεκαετία του '80, οι βαθύτερες αποχρώσεις φοριούνταν μέχρι τα φρύδια. Και φυσικά, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κυριαρχούσαν οι παγωμένες baby blue αποχρώσεις. Στη συνέχεια, όμως, το look φαινόταν να εξαφανίζεται από τον χάρτη και τη δεκαετία του 2010 ανταλλάχθηκε με πιο ζεστούς τόνους, καθώς το μακιγιάζ στο Instagram έφτασε στα ύψη. Φέτος, φαίνεται ότι η μπλε σκια κάνει την επανεμφάνιση τη και οι makeup artists και οι celebrities είναι έτοιμοι να της δώσουν άλλη πνοή.

Ήταν επίσης μια από τις πιο εμφανείς τάσεις ομορφιάς στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, ξεπερνώντας τα συνηθισμένα minimal looks μακιγιάζ. Είδαμε το συγκεκριμένο look με μια τολμηρή, ματ μπλε σκιά σε συνδυασμό με ένα κλασικό eyeliner στο show του Christian Siriano.

Γιατί λοιπόν ξαφνικά η μπλε σκιά ματιών έγινε τόσο δημοφιλής; Η απάντηση, όπως αποδεικνύεται, είναι η ίδια με τις περισσότερες σημαντικές τάσεις ομορφιάς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια: η νοσταλγία. «Υπάρχει μια τεράστια τάση στη μόδα πίσω στο χρόνο με μια πινελιά από την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '60 και μια δόση ψυχεδελικής ενέργειας», λέει ο Eddie Duyos, ανώτερος διευθυντής επαγγελματικής εκπαίδευσης του Make Up for Ever. «Η αισθητική του τέλους της δεκαετίας του '60 εμπνέει αυτή τη vintage εμφάνιση του μπλε χρώματος που ξεπλένει τα βλέφαρα που δημιούργησε μια τολμηρή δήλωση στα μάτια ενώ υποβαθμίζει τα άλλα χαρακτηριστικά. Το χρώμα είναι συναρπαστικό και τα μάτια συνεχίζουν να είναι το επίκεντρο της σεζόν, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν στο παρελθόν δημιουργικούς τρόπους για να κάνουν το μακιγιάζ τους».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ακολουθήσεις την τάση με σύγχρονο τρόπο. Άλλαξε το κλασσικό μαύρο liner σου με μια πλούσια απόχρωση ναυτικού μπλε ή κοβαλτίου. Ένα καθαρό ματ γαλάζιο δείχνει εκπληκτικά φρέσκο, όπως και ένα γαλαζοπράσινο χρώμα στις εσωτερικές γωνίες σε συνδυασμό με μια μαύρη μάσκαρα.