5 tips για τέλειο μακιγιάζ από τους makeup artists των celebrities

21.12.2021
5 tips για τέλειο μακιγιάζ από τους makeup artists των celebrities
Έλα πες την αλήθεια. Δεν ζηλεύεις όταν βλέπεις διάσημες να περπατούν στο κόκκινο χαλί με αυτά τα φανταστικά μακιγιάζ τους; Έχουν δροσερό, λαμπερό δέρμα, τέλεια φρύδια και χείλη με ζωηρά χρώματα. Έχουν επίσης κοντά τους διάσημους makeup artists που έχουν μεγάλη εμπειρία και γνωρίζουν ειδικά κολπάκια. Αν θες και εσύ κάποιες υπέροχες συμβουλές μακιγιάζ από μερικούς από αυτούς τους διάσημους makeup artists, συνέχισε να διαβάζεις. Έρχονται και γιορτές... Όλο και κάποια από αυτές θα βρεις χρήσιμη -αν όχι όλες, φυσικά!

Εφάρμοσε κραγιόν από μέσα προς τα έξω

Η εφαρμογή κραγιόν μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά οι επαγγελματίες προτείνουν να κάνεις πρώτα απολέπιση στα χείλη, ώστε το κραγιόν να απλωθεί ομαλά. Αυτό μπορεί να γίνει με scrub χειλιών ή απαλά χρησιμοποιώντας μια υγρή οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια θα πρέπει να μπει lip balm για να ενυδατώσει τα χείλη.

Αφού στρώσεις τα χείλη σου με ένα lip liner, άπλωσε το κραγιόν από μέσα προς τα έξω. Η έναρξη από το εξωτερικό μέρος των χειλιών μπορεί να σε κάνει να βγεις έξω από τις γραμμές. Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, είναι να προσθέσεις ένα highlight στο κέντρο των χειλιών για να τους δώσεις περισσότερη ευκρίνεια.

Πώς να κάνεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου πιο βιώσιμη το 2022

Η προετοιμασία του δέρματος είναι απίστευτα σημαντική

Η προετοιμασία του δέρματος για το μακιγιάζ είναι απαραίτητη. Το να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην αρχική ενυδάτωση του δέρματος ή το να κάνεις μια ενυδατική μάσκα προσώπου μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται πιο φρέσκο, οπότε το τελικό αποτέλεσμα θα ενισχυθεί. Επίσης, η χρήση ενός primer θα βοηθήσει να λειάνει το δέρμα, να εξαφανίσει σημάδια και κηλίδες και να κάνει το μακιγιάζ να διαρκέσει περισσότερο.

Πρόσθεσε ρουζ κάτω από το foundation

Η εφαρμογή ρουζ κάτω από το foundation θα το κάνει να φαίνεται σαν το ρουζ να έρχεται από κάτω και να φαίνεται πιο φυσικό. Ένας άλλος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να δημιουργήσεις ένα «ρουζ σάντουιτς», όπου απλώνεις το ρουζ μετά το foundation και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το ίδιο πινέλο ή σφουγγάρι με το οποίο άπλωσες το foundation σου, περνάς ελαφρά ξανά το ρουζ. Χρειάζεται εξάσκηση αλλά σου δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση.

Χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο σφουγγάρι μακιγιάζ για να απλώσεις το foundation

Πολλοί καλλιτέχνες μακιγιάζ συστήνουν τα σφουγγάρια να χρησιμοποιούνται υγρά, για να κάνουν το foundation να φαίνεται πιο φυσικό και όχι πολύ βαρύ. Στύψε το επιπλέον νερό από το σφουγγάρι και με απαλές κινήσεις ταμπονάρισε το για ένα σταδιακό χτίσιμο το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύσει το παιχνίδι του foundation. Είναι σημαντικό να διατηρείς το σφουγγάρι καθαρό και να το πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Οι τάσεις στα μαλλιά που ανυπομονούμε να δούμε το 2022

Βούρτσισε τα φρύδια πρώτα προς τα κάτω για να δώσεις το σχήμα

Βουρτσίζοντας τα φρύδια πρώτα προς τα κάτω, μπορείς να περιγράψεις το βασικό σχήμα ξεκινώντας από το υψηλότερο σημείο του τόξου σου. Χρησιμοποίησε ελαφριές λεπτές κινήσεις για να δώσεις σχήμα στο φρύδι. Στη συνέχεια τα χτενίζεις προς τα πάνω και τελειώνεις με το γέμισμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τζελ φρυδιών για να διατηρήσεις τις τρίχες ψηλά, αλλά αν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λακ ή απλό τζελ. Εάν χρησιμοποιείς λακ, ψέκασε μια μικρή ποσότητα σε ένα πινέλο φρυδιών ή στις άκρες των δαχτύλων σου