4 συμβουλές για το αυθεντικό γαλλικό make up

13.07.2021
4 συμβουλές για το αυθεντικό γαλλικό make up
Αν έχεις ταξιδέψει στο Παρίσι θα έχεις παρατηρήσει ότι οι Γαλλίδες ακολουθούν πιστά το μότο «Less is more». Και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η make-up artist Violette. Tόσο τα σχεδόν αμακιγιάριστα μάτια της όσο και τα ελαφρώς ανακατεμένα μαλλιά της, μέχρι και η προσέγγιση της σε αυτό το τόσο διακριτικό μακιγιάζ, περικλείουν τον τρόπο που οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν σήμερα: αληθινές.

«Οι Γαλλίδες γυναίκες αγαπούν να είναι μοναδικές», λέει στο Harper’s Bazaar. «Και ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να είσαι ο εαυτός σου, καθώς όλες είμαστε μοναδικές. Δεν μπορείς να το παραποιήσεις. Αυτό μας οδηγεί στο να δουλεύουμε για μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και το ποιες είμαστε».

Αυτή η έμφυτη αυτοπεποίθηση αναδεικνύεται όταν κοιτάζεις τον τρόπο που οι Γαλλίδες προσεγγίζουν το μακιγιάζ. Για αυτές, είναι ένα εργαλείο για να ενισχύσει την έμφυτη ομορφιά τους και να εκφράσει τα συναισθήματά τους. Παρακάτω, η Violette αποκαλύπτει τις πέντε κορυφαίες συμβουλές make-up αν θες να υιοθετήσεις και εσύ αυτή τη γαλλική εύκολη κοριτσίστικη εμφάνιση, αποδεχόμενη την ομορφιά χωρίς τα συνηθισμένα στάνταρ.

Αποδέξου την ατομικότητά σου

«Νομίζω ότι τα πράγματα που χαρακτηρίζει η κοινωνία ως ατέλειες είναι πραγματικά αυτά που μας κάνουν μοναδικές - και όταν είσαι διαφορετική και μοναδική, είσαι αναντικατάστατη. Επομένως, η πρώτη μου συμβουλή είναι να μην επικεντρώνεσαι στο να διορθώσεις τον εαυτό σου ή να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου, αλλά να εστιάσεις στο πώς μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Όταν εφαρμόζεις το μακιγιάζ, κάνε το για να γιορτάσεις αυτή που είσαι. Τι σημαίνει αυτό; Όχι contouring, όχι ψεύτικες βλεφαρίδες, τίποτα που να σε αλλάζει. Ίσως ούτε καν foundation. Αλλά, τι θα έλεγες για ένα έντονο κόκκινο κραγιόν για να πας για ψώνια;»

6 πράγματα που οι Γαλλίδες δεν κάνουν ποτέ με τα μαλλιά τους

Πάντα κόκκινο

«Ένα κόκκινο χείλος είναι ένα εντυπωσιακό και ισχυρό αξεσουάρ. Όταν το φοράς, νιώθεις τη μαγεία μέσα σου. Είναι πραγματικά αυτό που ξυπνά τη θηλυκότητα μέσα μας. Αφού εφαρμόσω κόκκινο κραγιόν, μουτζουρώνω λίγο την άκρη των χειλιών μου για να το κάνω να φαίνεται πιο μαλακό».

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου σωστά

«Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι σίγουρα απαραίτητη για τις Γαλλίδες - είμαστε πιστές σε αυτό. Φρόντισε αυτά που έχεις: το δέρμα, το σώμα και τα μαλλιά σου. Το μακιγιάζ πρέπει πάντα να έρχεται δεύτερο».

Τι φορούν οι πιο στυλάτες Γαλλίδες

Ξέχνα την τελειότητα

«Στη Γαλλία, λατρεύουμε να μην είναι τέλειο το μακιγιάζ των ματιών μας. Δεν θέλουμε να φαίνεται πολύ επιμελημένο, σαν να προσπαθήσαμε πολύ. Έτσι, αν επιλέξουμε να κάνουμε ένα smoky eye, δεν θα φορέσουμε ψεύτικες βλεφαρίδες και λατρεύουμε να εφαρμόζουμε τη σκιά ματιών με τα δάχτυλά μας, ώστε να φαίνεται λίγο πιο φθαρμένη. Αυτή είναι μια τέλεια γαλλική εμφάνιση. Είναι το φυσικό δέρμα, λίγο τα ανακατεμένα μαλλιά, λίγο τα σκούρα μάτια και ένα εξαιρετικά απλό ντύσιμο, όπως τζιν με κάποιο κορμάκι και ένα ζευγάρι ανδρικά παπούτσια (μοκασίνια). Αυτή είναι μια εντελώς κλασική γαλλική εμφάνιση».