Πώς να αποφύγεις τις μουτζούρες από τη μάσκαρα αν έχεις λιπαρό δέρμα

19.06.2021
Πώς να αποφύγεις τις μουτζούρες από τη μάσκαρα αν έχεις λιπαρό δέρμα
Τα τρία σημεία-κλειδιά

Οι λέξεις "ζέστη", "υψηλές θερμοκρασίες", "καύσωνας" και "υγρασία" είναι αρκετά γνώριμες σε όσους μένουν στην Ελλάδα - ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το να δημιουργήσεις ένα ωραίο makeup look υπό αυτές τις συνθήκες ενώ ανήκεις στη κατηγορία γυναικών με λιπαρή επιδερμίδα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

Παρακάτω θα βρεις τα τρία σημεία-κλειδιά για να αποφύγεις τις μουτζούρες από τη μάσκαρα εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα:

Με τη σωστή σειρα
Σαν μια αγγαρεία που δεν θέλεις να κάνεις αλλά πρέπει, το μακιγιάζ των ματιών σου, και πιο συγκεκριμένα η μάσκαρα, θα πρέπει να εφαρμόζεται τελευταία, δηλαδή μετά το foundation, το ρουζ, τα φρύδια και όλα τα άλλα προϊόντα. Επειδή τα μάτια τείνουν να κινούνται πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζεις, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν μουτζούρες χωρίς να το καταλάβεις καν. Αν τύχει να λερώσεις το βλέφαρο σου καθώς την εφαρμόζεις, μην βιαστείς να το καθαρίσεις. Αντ 'αυτού, άφησε την να στεγνώσει για λίγα λεπτά και χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου για να το ξύσεις απαλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το να την ακουμπήσεις ενώ είναι ακόμα υγρή θα κάνει τις μουτζούρες ακόμα χειρότερες.

Τα σωστά εργαλεία
Οι κλασσικές μάσκαρα είναι πιο πιθανό να μουτζουρώσουν κατά την εφαρμογή, και ειδικά με το πέρασμα της ημέρας. Προτίμησε μια μάσκαρα ινών, αν και μερικές τείνουν να ξεφλουδίζουν, οπότε ίσως χρειαστεί να κάνεις πρώτα μια δοκιμή για να βρείς αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσένα. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να αποφύγεις την αδιάβροχη μάσκαρα γιατί όχι μόνο θα στεγνώσει τις βλεφαρίδες σου, αλλά είναι επίσης πιο δύσκολο να την αφαιρέσεις, και κάνει πιο πιθανό το να τραβήξεις και να βγάλεις άθελα σου μερικές τρίχες.

Η σωστή μέθοδος
Ένας σίγουρος τρόπος να αποφύγεις τις μουτζούρες είναι να αφήσεις τη μάσκαρα να στεγνώσει σωστά. Τις ημέρες που η υγρασία είναι υψηλή, μπορείς να βάλεις μικρή ποσότητα primer και μια μικρή ποσότητα ημιδιαφανούς πούδρας στα βλέφαρα σου. Αυτό το αόρατο στρώμα προστασίας βοηθά στην καθυστέρηση τυχόν λιπαρότητας.