Τα 3 βήματα για να φτιάξεις ψεύτικες φακίδες στο πρόσωπο σου - Ναι, είναι trend

29.01.2021
Τα 3 βήματα για να φτιάξεις ψεύτικες φακίδες στο πρόσωπο σου - Ναι, είναι trend
Αν έχεις Instagram, TikTok ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα στα social media, πιθανότατα θα έχει τύχει να δεις κάποια blogger που να έχει ανεβάσει μια selfie με ψεύτικες φακίδες. Οι ψεύτικες φακίδες είναι πολύ trendy αυτή τη στιγμή, πράγμα που σημαίνει ότι οι ειδικοί και οι λάτρεις του μακιγιάζ έχουν βρει τις ιδανικές μεθόδους για να δημιουργήσουν αυτό το look. Είτε σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς να κάνεις μόνη σου ψεύτικες φακίδες ή απλά θέλεις να μάθεις γιατί ακριβώς είναι τόσο πολύ δημοφιλείς, συνέχισε να διαβάζεις.

Βήμα πρώτο: Συγκέντρωσε τα εργαλεία που θα χρειαστείς πριν ξεκινήσεις

«Για να χαρείς τις ψεύτικες φακίδες της μιας ημέρας, ξεκίνα εφαρμόζοντας το αγαπημένο σου foundation», εξηγεί στο Womenhealthmag η Nour Agha, Makeup Artist τoυ YSL Beauty. Αφού έχεις ολοκληρώσει τη φροντίδα του δέρματος με το foundation ή το κονσίλερ, θα θέλεις να αποφασίσεις ποιο είδος εργαλείου θα χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις το «φακιδωμένο» σου look.

Για στρογγυλές, κυκλικές κουκίδες φακίδων, πάρε ένα μολύβι φρυδιών για να δημιουργήσεις το look σου. «Η χρήση ενός μολυβιού φρυδιών δίνει μια πιο φυσική εμφάνιση», εξηγεί η Agha.

Για μια πιο λεπτή εμφάνιση με φακίδες, θα θελήσεις να πάρεις ένα από τα cool προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για faux beauty σημάδια. Χρησιμοποιώντας ένα από αυτά τα προϊόντα με βάση το πινέλο, θα έχεις μια πιο γεμάτη εμφάνιση.

Για να καλύψεις τις ατέλειες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μια πιο σκούρα μπογιά που καταλαμβάνει μεγαλύτερη επιφάνεια για να διασφαλίσεις ότι τα σπυράκια είναι πλήρως καλυμμένα.

Διάασε και αυτό: Απίθανο: 25 αστέρες με κόκκινα μαλλιά και φακίδες!

Βήμα δεύτερο: Φτιάξε τις φακίδες σου

Τώρα, ήρθε η ώρα να κάνεις δουλίτσα. «Πάρε ένα προϊόν και κάνε κουκίδες δηλαδή φακίδες εκεί όπου ο ήλιος χτυπά φυσικά, όπως στη μύτη και στα ζυγωματικά. Θα πρέπει να τις χωρίσεις μεταξύ τους χωρίς να υπάρχουν ίσες αποστάσεις», εξηγεί η Loiz. Μπορείς επίσης να κάνεις μερικές κουκίδες στα μήλα των μάγουλών σου. «Το κλειδί είναι να ξεκινήσεις με φειδώ. Μπορείς πάντα να προσθέσεις περισσότερες», λέει η Stern.

Και ειλικρινά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την τοποθέτηση κάθε κουκίδας, σημειώνει η Aharon. «Όσο πιο ατελείς φαίνονται, τόσο καλύτερο και πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα», λέει.

Βήμα τρίτο: Tαμπόναρε το πρόσωπο σου και στερεοποίησε τo look σου

Αφού τελειώσεις με όλες τις φακίδες που επιθυμεί η καρδιά σου, πίεσε τες ελαφρά με τα δάχτυλά σου (να είναι καθαρά!), ώστε το χρώμα να γίνει ένα με το δέρμα σου, εξηγεί η Loiz. Για να ολοκληρώσεις την εμφάνιση των φακίδων, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα setting powder και ρουζ. «Για πιο φυσικό κολακευτικό φινίρισμα, μου αρέσει να δημιουργώ ένα bronze εφέ με λίγο από κρεμώδες ρουζ ή bronzer πάνω από τις φακίδες», λέει η Aharon. «Εάν το δέρμα σου τείνει να είναι λιπαρό, βάλε λίγη πούδρα ταμποναριστά για να τις βοηθήσεις να διαρκέσουν περισσότερο».