Πώς να βάζεις αντηλιακό χωρίς να χαλάς το make-up σου

12.08.2020
Πώς να βάζεις αντηλιακό χωρίς να χαλάς το make-up σου
Καθώς ο καιρός είναι πολύ ζεστός, όλες πρέπει να φοράμε αντηλιακό για να προστατεύσουμε το δέρμα μας - όχι μόνο από τα εγκαύματα, αλλά και από τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης. Ωστόσο, παρά τους ειδικούς που επιμένουν ότι πρέπει να εφαρμόζεις το SPF τουλάχιστον κάθε δύο ώρες - ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματος σου - πολλές από εμάς εξακολουθούν να χαλαρώνουν και να κάθονται στον ήλιο χωρίς προστασία.

Ένας από τους κύριους λόγους που παραβλέπεις αυτή τη συμβουλή είναι το γεγονός ότι η επανεφαρμογή του αντιηλιακού στο πρόσωπό σου είναι ενοχλητική, ειδικά όταν φοράς make-up.

Ευτυχώς, οι περισσότερες μάρκες αντηλιακών αναγνωρίζουν τώρα την ανάγκη μας για πρακτικά αντηλιακά προσώπου που μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να επηρεάζουν το make-up του προσώπου μας. Φαίνεται ότι η λύση βρίσκεται σε έξυπνες πούδρες και compacts, εμπλουτισμένες με προστασία ευρέος φάσματος.

Εναλλακτικά, θα μπορούσες ακόμη και να χρησιμοποιήσεις την κανονική πούδρα εάν, φυσικά, περιέχει SPF. Ωστόσο, για να λάβεις τη μέγιστη προστασία, συνιστούμε να επιλέξεις έναν τύπο με τουλάχιστον SPF20, αν όχι και πιο υψηλό.

«Μια ρυθμιστική πούδρα με αντηλιακό είναι ο πιο απλός τρόπος για να εφαρμόσεις επιπλέον SPF μετά την εφαρμογή του make-up και έχει και επιπλέον οφέλη», εξηγεί στο Womenshealthmag η skin expert και ιδρυτής της Paula's Choice, Paula Begoun. «Για παράδειγμα, εάν έχεις λιπαρό δέρμα, είναι ένας καλός τρόπος να μπλοκάρεις τη γυαλάδα και εάν το δέρμα σου είναι ξηρό, μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις να τονίσεις τις ρυτίδες και να κάνεις το foundation και το concealer σου να διαρκέσει περισσότερο».

Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην φοράς (και να εφαρμόζεις ξανά) το αντηλιακό σου κάθε μέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.