Πώς να κρατήσεις σταθερή τη σκιά και το eyeliner σου

13.07.2020
Πώς να κρατήσεις σταθερή τη σκιά και το eyeliner σου
Πώς να μην αφήσεις τη ζέστη και την υγρασία να χαλάσει το look σου

Ένα από τα κακά του καλοκαιριού, είναι ότι με τη ζέστη και την υγρασία είναι πολύ πιθανό η σκιά και το eyeliner σου να "τρέξουν" και να χαλάσει το makeup look σου. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποια tips που θα κάνουν το μακιγιάζ σου να μείνουν στη θέση τους ακόμα και στους 38 βαθμούς.

Δες και αυτό: Πώς να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα

Αρχικά, καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών να μην κάνεις υπερβολές στο μακιγιάζ σου, καθώς η φυσική υγρασία του δέρματος, που γίνεται πιο έντονη το καλοκαίρι λόγω της εφίδρωσης, τείνει να αλλοιώνει τα προϊόντα.

Για το μακιγιάζ των ματιών, προτίμησε μια σκιά σε μορφή σκόνης, καθώς είναι πιο σταθερή, η μια σε κρεμώδη υφή, απλώνοντας από πάνω μία σκιά σε σκόνη στην ίδια απόχρωση για να «κλειδώσεις» το αποτέλεσμα. Πολύ βοηθητικό είναι το primer ματιών, το οποίο αφού εφαρμόσεις, περίμενε να στεγνώσει τελείς πριν απλώσεις το foundation σου.

Αυτό το είδες; Πώς να κάνεις το κραγιόν σου να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο

Αν δεν έχεις primer, μπορείς να απλώσεις διάφανη πούδρα στα βλέφαρα πριν βάλεις τη σκιά ή να τοποθετήσεις concealer στα βλέφαρά σου, να προσθέσεις ένα λεπτό στρώμα πούδρας και μετά να απλώσεις τη σκιά σου.