Πώς να πετύχεις το τέλειο καλοκαιρινό no makeup look

05.08.2019
Πώς να πετύχεις το τέλειο καλοκαιρινό no makeup look
Η ιδανική επιλογή για τις καυτές ημέρες του Αυγούστου

Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι η ιδανική ευκαιρία για καλυπτικά foundations, σκιές, στρώσεις από μάσκαρα και πούδρες, αλλά η καλύτερη στιγμή να απελευθερωθείς και να αφήσεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί.

Δες και αυτό: Τα σημεία στα οποία πρέπει να αποφεύγεις να αφήνεις τα καλλυντικά σου το καλοκαίρι

Αν ωστόσο, έχεις την διάθεση να αφιερώσεις έξτρα χρόνο στο μακιγιάζ, υπάρχει μία πρόταση που αξίζει να υιοθετήσεις στις διακοπές σου.

Ακολούθησε αυτά τα 7 tips για να υιοθετήσεις το απόλυτο «No make up» look:

Ενυδάτωση
Είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα αν θέλεις να πετύχεις ένα effortless look. Ιδανικό θα ήταν να αποφύγεις την χρήση του foundation, αλλά αν θέλεις ένα απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, τότε μπορείς να αναμείξεις μικρή ποσότητα αυτού με την ενυδατική ή την αντηλιακή σου ή να επιλέξεις μία BB cream. Όπως και να έχει, εκεί που θέλουμε και πρέπει να καταλήξουμε είναι ότι ένα λαμπερό δέρμα είναι ένα ενυδατωμένο δέρμα, άρα δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ αυτή την διαδικασία.

Concealer
Αν βάλεις foundation, τότε προφανώς και αυτό είναι το επόμενο βήμα. Αν όμως όχι, τότε το concealer μπορεί να σε σώσει, χαρίζοντάς σου μία αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Αν έχεις κάποιες ευαισθησίες ή μαύρους κύκλους, εφάρμοσέ το concealer ταμποναριστά στα σημεία έτσι ώστε να τα καλύψεις. Βρες μια απόχρωση κοντά στο φυσικό σου χρώμα για να μην φαίνεται μεγάλη διαφορά με το υπόλοιπο πρόσωπο σου και είσαι έτοιμη.

Αυτό το είδες; Έτσι θα μείνει αναλλόιωτο το eyeliner σου στον καύσωνα

Πούδρα
Στη συνέχεια, απαραίτητο βήμα είναι η αγαπημένη σε όλες μας πούδρα, μιας και είναι αυτή που θα απομακρύνει την περιττή γυαλάδα. Με ταμποναριστές κινήσεις, πέρασε μία πούδρα σε loose ή σε compact μορφή σε σημεία όπως η μύτη και το μέτωπο αλλά φρόντισε να μην ξεφύγεις στην ποσότητα γιατί θα καταφέρεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σκιά
Όσο αφορά την σκιά, αυτό είναι το απόλυτο tip για το «no make up» look. Βρες ένα χρώμα σκιάς που να είναι λίγο πιο σκούρο από το φυσικό χρώμα που έχεις στο βλέφαρο σου. Με αυτό τον τρόπο θα φωτίσεις τα μάτια σου χωρίς να δείχνει υπερβολικό το αποτέλεσμα.

Ρουζ
Για να απογειώσεις το συγκεκριμένο look καλό είναι αν επενδύσεις σε ένα κρεμώδες ρουζ που θα δώσει αίσθηση υγείας στο δέρμα σου. Σχημάτισε 3-4 τελείες στα μάγουλα σου και έπειτα με κυκλικές κινήσεις, είτε με πινέλο είτε με τα δάχτυλα, άπλωσέ το με φορά προς τα αυτιά. Μπορείς να επιλέξεις μια ζεστή απόχρωση ροζ ή πορτοκαλί.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να βγαίνεις τέλεια στις φωτογραφίες; Αυτά είναι τα makeup tips που θα σε βοηθήσουν

Κραγιόν
Το ιδανικό κραγιόν για το look σου καλό θα ήταν να είναι creamy και όχι ματ. Μπορείς επίσης αν θέλεις να βάλεις απαλά και ταμποναριστά το αγαπημένο σου κραγιόν ξεκινώντας από την μέση και πηγαίνοντας προς τα έξω για να δώσεις χρώμα στο πρόσωπο σου και να έχεις ζουμερά χείλη.