5 συμβουλές για να προστατεύσεις το μακιγιάζ σου από τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας

03.08.2019
5 συμβουλές για να προστατεύσεις το μακιγιάζ σου από τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας
Τώρα που πλησιάζουν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ανάμεσα σε άλλα επηρεάζεται και το μακιγιάζ σου.

Μην ανησυχείς όμως γιατί το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κάνεις μερικές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες για το μακιγιάζ σου, οι οποίες θα σε κάνουν να φαίνεσαι ανανεωμένη ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα.

Από το πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για να αποφύγεις την ιδρωμένη «λάμψη» μέχρι να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου στη θέση του στις ζεστές ώρες της ημέρας. Και εννοείται ότι όλα μπορούν να γίνουν, με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξεις κάποιους από τους κανόνες ομορφιάς για τις ημέρες του καλοκαιριού.

Επομένως, αν δεν θέλεις να φαίνεσαι «μουτζουρωμένη» και ιδρωμένη πριν φτάσει το μεσημέρι, αυτές οι αλλαγές θα αναζωογονήσουν την εμφάνισή σου έτσι ώστε να αντέξει στη ζέστη.

Δείτε ακόμη: Τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνουμε φορώντας τα καλοκαιρινά μας ρούχα

Ενίσχυσε τη βάση σου

Το κλειδί για ανθεκτικό μακιγιάζ ξεκινά με την προετοιμασία. Το πρόσωπό σου θα αφυδατωθεί από την ξηρή ατμόσφαιρα του καύσωνα, καθώς αντλεί νερό από το δέρμα σου. Σε μια ξηρή επιδερμίδα, το μακιγιάζ εξαφανίζεται γρήγορα ή μετατρέπεται σε κομμάτια.

Το αφυδατωμένο δέρμα και το ξηρό δέρμα είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα, οπότε μην κάνεις το λάθος να αγοράσεις πλουσιότερες κρέμες που προορίζονται για ξηρούς τύπους δέρματος - απλώς θα καταλήξεις να φαίνεσαι λιπαρή. Για να ενισχύσεις τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου, χρειάζεσαι ορό με υαλουρονικό οξύ (το καλύτερο ενυδατικό συστατικό) που θα το στρώσεις κάτω από την ενυδατική σου.

Less is more

Tα βαριά foundation δεν τα χρειάζεσαι αυτή την εποχή του χρόνου.

Για μια φυσική εμφάνιση δοκίμασε να προσθέσεις λίγες faux-tan σταγόνες στην ενυδατική κρέμα σου για να βελτιώσεις το χρώμα σου. Οι περισσότερες σταγόνες θα σου προσθέσουν βαθύτερο μαύρισμα, αλλά θυμήσου ότι το βαθύ μαύρισμα μπορεί να σου προσθέσει χρόνια...

Δείτε ακόμη: Αλήθεια ή μύθος ότι το νερό με λεμόνι βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Καταπολέμησε τη γυαλάδα

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια γυαλάδα και μια σούπερ λάμψη. Θα υποφέρεις αυτή την εποχή από τη δεύτερη αν έχεις λιπαρό δέρμα, για αυτό και το less is more που αναφέραμε παραπάνω είναι ο κανόνας, προσθέτοντας προϊόντα που περιορίζουν την λάμψη.

Άπλωσε στο πρόσωπό σου ένα primer και δοκίμασε να βάλεις μια ματ πούδρα. Για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα – εφάρμοσε την πούδρα με ένα buffing πινέλο απλά απόφυγε τις λεπτές γραμμές, καθώς θα τις ενισχύσει.

Προστάτευσε τα μάτια σου από το «μουτζούρωμα»

Εάν τα μάτια σου γίνονται καθημερινά σαν των panda , χρειάζεσαι ένα primer ματιών για να απορροφά το λάδι στα βλέφαρα σου. Στο πάνω βλέφαρο εφάρμοσε μια σκιά σε σκόνη, (διαρκεί περισσότερο) και μετά άπλωσε στα βλέφαρά σου μια αδιάβροχη μάσκαρα. Το ίδιο ισχύει και για το eyeliner.

Απόφυγε το lipstick

Tα lipstick είναι πολύ λιπαρά για αυτή τη ζέστη. Δοκίμασε ένα κραγιόν με ένα φυσικό χρώμα μακράς διαρκείας. Οι παλιομοδίτικες φόρμουλες μπορούν να ξηράνουν τα χείλη σου για αυτό επίλεξε ενυδατικά κραγιόν. Για επιπλέον ενυδάτωση, βάλε λίγη βαζελίνη στην κορυφή του άνω χείλους.