Οι άνδρες είναι πιο ελκυστικοί όταν φοράνε μακιγιάζ σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

John Stamos
John Stamos
Αν νόμιζες ότι το make up είναι μόνο θέμα γυναικών κάνεις λάθος. Tι θα έλεγες αν μάθαινες ότι ολοένα και περισσότεροι άνδρες φοράνε make up για διάφορους λόγους;

Είναι γνωστό ότι το μακιγιάζ έχει τη δύναμη να ενισχύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να κρύβει τις ατέλειες, κάτι που μπορεί να συμβάλει σε μια πιο αρρενωπή εμφάνιση για τους άνδρες. Αυτή η τάση δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς. Άνδρες από διάφορες ηλικιακές ομάδες και background αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τα πλεονεκτήματα της χρήσης μακιγιάζ.

{https://www.instagram.com/p/CwDe8PJoLkn/}

Ένα μούσι μπορεί να μεταμορφώσει το πρόσωπο ενός άνδρα, προσθέτοντας αρρενωπότητα, και είναι ενδιαφέρον ότι το μακιγιάζ μπορεί να επιτύχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μακιγιάζ ενισχύει τη χαμηλότερη αντίθεση του προσώπου, με αποτέλεσμα μια πιο αρρενωπή εμφάνιση.

Πώς να καλύψεις τέλεια ένα σπυράκι με μακιγιάζ, σε πέντε βήματα

{https://www.tiktok.com/@victoriabeckham/video/7235225611051011355}

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν πόσο επιδέξια το μακιγιάζ μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνιση, αλλά οι άνδρες μπορούν επίσης να αποκομίσουν πλεονεκτήματα από τα κονσίλερ και τις πούδρες προσώπου. Το μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη δομή των οστών των ανδρών, καθιστώντας τα ανδρικά πρόσωπα πιο ελκυστικά.

5 λόγοι για τους οποίους οι σημερινές 30άρες δείχνουν πιο όμορφες από όταν ήταν 20άρες

Ένας αυξανόμενος αριθμός ανδρών ασπάζεται το μακιγιάζ και μια πρόσφατη μελέτη διερεύνησε τον πιθανό θετικό αντίκτυπό του στην ανδρική εμφάνιση. Σε αυτή τη μελέτη, που υπέγραψε ο Ali B. Mahmoud από το St John’s University, ένας makeup artist εφάρμοσε ελαφρύ μακιγιάζ σε μια ομάδα ανδρών που στη συνέχεια φωτογραφήθηκε. Αυτές οι εικόνες στη συνέχεια αξιολογήθηκαν από γυναίκες ως προς την ελκυστικότητά τους. Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι άνδρες έλαβαν υψηλότερες αξιολογήσεις ελκυστικότητας όταν φορούσαν μακιγιάζ σε σχέση με το όταν δεν το έκαναν.

{https://www.instagram.com/p/CFYGODxB7ox/}

{https://www.instagram.com/p/B2VW4QnA4g-/}

Οι διάσημοι ηθοποιοί συχνά βασίζονται στο μακιγιάζ για τις ανάγκες των γυρισμάτων ταινιών, των φωτογραφιών και των δημοσίων εμφανίσεων. Ακόμη και εμβληματικές φιγούρες όπως ο David Beckham δεν εξαιρούνται από την άνεση της καρέκλας του μακιγιάζ. Μαλιστα, σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram με την κόρη του να του κάνει μακιγιάζ, ο Beckham σχολίασε παιχνιδιάρικα: «Ο μπαμπάς χρειαζόταν προφανώς λίγη πούδρα και contouring (δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει αυτό, αλλά έδειχνα καλύτερα όπως κι αν ήταν), μικρή μου makeup artist».

5 απλές συμβουλές ομορφιάς που δεν στοιχίζουν τίποτα και έχουν θεαματικά αποτελέσματα

{https://www.instagram.com/p/CvX7yTvIztW/}

{https://www.instagram.com/p/CyeURNpyZrC/}

Τελευταία τροποποίηση στις 14.12.2023 - 12:00