Μπορεί ο «Big Brother» να ξαναγίνει... Big;

16.11.2010
Στήριξη, με κάθε θυσία, αποφάσισε η διοίκηση του Alpha στο πολύπαθο, όσον αφορά την αποδοχή του από το κοινό, ριάλιτι «Big Brother».

Πώς όμως είναι δυνατόν μια παραγωγή που άλλαξε όλο το τηλεοπτικό τοπίο πριν από 10 χρόνια στον ΑΝΤ1 να έχει γίνει Βατερλώ στη φετινή επανεμφάνισή της στην ελληνική τηλεοπτική σκηνή; Έχει ελπίδες να ανακάμψει μετά τις αποφάσεις του Alpha;

Η απάντηση βρίσκεται στην παραγωγή του τηλεοπτικού καναλιού. Πριν από 10 χρόνια στον ΑΝΤ1 πίσω από τις κάμερες υπήρχε μια δαιμόνια παραγωγός, η Άννα Πρετεντέρη, χήρα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και μητέρα του Γιάννη. Η Άννα έτρεχε από τις συσκέψεις στα πλατό και από εκεί στο μοντάζ. Αυτή ήταν η ψυχή του ριάλιτι.

«Είχα χάσει τον ύπνο μου», μου είχε εξομολογηθεί τότε. «Από το Σεπτέμβριο μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2001, που βγάλανε νικητή τον Τσάκα»!

Σημαντικότατος ήταν ο ρόλος του παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου, που δούλευε κι αυτός μέσα κι έξω από τα γυρίσματα, έριχνε ιδέες, ξεπερνούσε τον εαυτό του στα live.

Πάνω απ’ όλα όμως, το «Big Brother 1» είχε κάνει εξαίρετη δουλειά στην επιλογή των παικτών. Ένας ψυχολόγος που συνεργαζόταν με τον ΑΝΤ1, αν δεν κάνω λάθος ο Γιάννης Χοϊμές, είχε απορρίψει δεκάδες υποψήφιους, που ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσαν προβλήματα στην ομάδα με αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Σήμερα ο Alpha πρέπει να μην αισθάνεται τόσο σίγουρος για τις επιλογές κάποιων «προβληματικών»-ακραίων χαρακτήρων που συνέθεσαν την ομάδα του ριάλιτι. Άτομα, μερικά του περιθωρίου, κάθε άλλο μοιάζουν με αυτά που ονόμαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος «ήρωες της καθημερινότητάς μας».

Η Ρούλα Κορομηλά έχει τις ευθύνες της, αλλά δεν είναι και το άτομο που πρέπει να χρεωθεί τα πάντα. Εδώ χρειάζεται παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο και η Ρούλα έχει στις πλάτες της και άλλες παραγωγές.

Ζητείται λοιπόν μια Πρετεντέρη ή ένας Μικρούτσικος να σώσει την κατάσταση. Αλλιώς και οι ίντριγκες και τα ξεκατινιάσματα που θα ήθελε ο Alpha μάλλον θα ξεγυμνώσουν παρά θα βελτιώσουν την εικόνα του «Big Brother 2010».

Ας πρόσεχαν...