Βόλτα στο Παγκράτι

12.11.2010
Στο Παγκράτι μας ξεναγεί αυτή την Κυριακή (Mega 18:00) ο Βασίλης Καλλίδης και μας αποκαλύπτει τις πιο όμορφες γωνιές του. Από το πού μπορούμε να κάνουμε τατουάζ μέχρι το πού μπορούμε να απολαύσουμε παγωτό μουστάρδα!

Η βόλτα του γνωστού σεφ ξεκινάει από την πλατεία Άλσους με μια φραπεδιά στου «Λέντζου», τον πιο διάσημο καφέ της πόλης.

Στη συνέχεια φτιάχνει ζυμωτό ψωμί με τον κύριο Γιάννη, ενώ περπατώντας στην οδό Ριζάρη αποφασίζει να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για τα τατουάζ. Στην αγορά της Φιλολάου επισκέπτεται ένα μαγαζί με κρητικά προϊόντα και ένα αυθεντικό τσαγκαράδικο. Επόμενη στάση σ’ ένα ψαράδικο, για να αγοράσει γαύρο και να κάνει γαυροκεφτέδες, τους οποίους κερνάει στους περαστικούς.

Το απόγευμα τον βρίσκει στο ζαχαροπλαστείο «Τούλα», να δοκιμάζει παγωτό... μουστάρδα! Λίγο πριν νυχτώσει σταματάει στο πιο ιστορικό στέκι της πλατείας Προσκόπων, το στέκι του Μάνου Χατζιδάκι. Εκεί συναντά την κυρία Ιώ, την αδερφή της Λίντας Άλμα και φίλη του Μάνου Χατζιδάκι, η οποία του διηγείται ιστορίες εκείνης της εποχής, ενώ του αποκαλύπτει το αγαπημένο φαγητό του Μάνου, την πικάτα. Η περιήγησή του συνεχίζεται στο μπαρ «Μπρίκι» και μας αποχαιρετά μέσα από μια κινηματογραφική αίθουσα, απολαμβάνοντας την ταινία και παράλληλα ένα κλασικό αμερικάνικο... τριώροφο μπέργκερ!

Αυτό θα πει «Food and the city».