Η Μάγισσα: Το τέλος ήρθε με χειροκροτήματα και αντιδράσεις αλλά, σίγουρα με συγκλονιστικές ερμηνείες

16.04.2024
Η Μάγισσα: Το τέλος ήρθε με χειροκροτήματα και αντιδράσεις αλλά, σίγουρα με συγκλονιστικές ερμηνείες
Το πολυαναμενόμενο φινάλε της Μάγισσας ήρθε με ανάμεικτα συναισθήματα. Εμείς ανήκουμε σε αυτούς που χειροκροτούν, πάντως, έτσι για την ιστορία.

Με χαρακτηρισμούς όπως «χλιαρό» ή «βιαστικό», «έντυσαν» το τελευταίο επεισόδιο της επικής σειράς του ΑΝΤ1 οι φανς, οι ίδιοι που το περίμεναν πως και πως. Και, ναι, ίσως μερικές σκηνές να φάνηκαν κάπως «πεταμένες» και γρήγορες, όμως εφόσον ο στόχος ήταν να κλείσουν όλες οι ιστορίες μέσα σε αυτή τη μιάμιση ώρα, τα πράγματα θα ήταν μοιραία «στριμωγμένα».

Σε κάθε περίπτωση, οι σεναριογράφοι, ο σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί και όλοι (μηδενός εξαιρου΄μενου) οι συντελεστές έδωσαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο τον καλύτερό τους εαυτό, υπηρετώντας πιστά την αρχική ιδέα, μια ιδέα που ζωντάνεψαν με τρόπο μαγικό!

{https://www.instagram.com/p/C5y4w5JLyzq/}

Η τελική μάχη έγινε (και ναι, οι σκηνές με τους κομπάρσους ίσως είναι οι μόνες που ίσως χρειάζονται λίγη δουλίτσα ακόμη στην Ελλάδα, όμως αυτές που είδαμε ήταν μακράν οι καλύτερες κάθε άλλης προσπάθειας) και οι δυο οικογένειες θρήνησαν νεκρούς.

Ο θάνατος του Θράσου ήταν ίσως κάπως «ξεκούδουνος» αν σκεφτεί κανείς ότι ο γιος του Σπήλιου σκοτώθηκε από το πρωτοπαλίκαρο το Τζανή που μέχρι χθες δε γνωρίζαμε αλλά πήρε τόσο θερμά τον ρόλο του, όμως και αυτός είχε λόγο ύπαρξης φτάνοντας και σε έναν ακόμη οδυρμό του Τάσου Νούσια που αποθεώθηκε ακόμη μια φορά (και απόλυτα δικαίως).

{https://twitter.com/siasalvatore/status/1779945563665883263}

Η Δαμιανή αυτοκτόνησε με τον Τζανή όχι μόνο να μην πιστεύει ότι εκείνη έκανε τα όσα της καταμαρτυρούν αλλά να τη συγχωρεί κιόλας. Το κοινό αίσθημα περίμενε ότι θα πέθαινε έτσι, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήλπιζαν να «πέσει» στα χέρια της Μεταξίας για να πληρώσει ακριβώς για τα όσα έκανε. Ο θάνατος του Μιχαήλ δεν ήταν επίσης ο αναμενόμενος (για πολλούς) καθώς «έφυγε πολύ εύκολα» όπως ειπώθηκε, περιμένοντας πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τα όσα έκανε κατά πρόσωπον!

Έστω!!!

Πολλά τα παράπονα και για το τέλος της Θεοφανώς. Ήθελαν ένα Happy End για τη Μάγισσα και τον Ρώσο της όμως ο ίδιος ο Αναστάσης Ροϊλός διαφωνεί και μοιράστηκε τη γνω΄μη του με την Κατερίνα Μπούσιου στο Queen.gr.

«Η Θεοφανώ τελικά πεθαίνει, όμως ο θεατής την ξαναβλέπει ως παρουσία. Για μένα, το ότι είναι η τελευταία εικόνα της σειράς επιβεβαιώνει τη συμβολική υπόσταση του χαρακτήρα. Δεν είναι ένας θάνατος απλού, ανθρώπινου δηλαδή, χαρακτήρα σε μία ιστορία με ρεαλιστική γραμμική αφήγηση. Αυτό από μόνο του νιώθω ότι κάπως μαλακώνει την απώλεια για τον θεατή, με τον ίδιο τρόπο που μαλακώνει την απώλεια της αγαπημένης για τον Αντρέι στο κλιπ στη σπηλιά όπου του αγγίζει το χέρι, ως πνεύμα πια. Άλλωστε είχε πει η Θεοφανώ στο 71ο επεισόδιο: "Αυτός ο κόσμος πρέπει να καταστραφεί για να δημιουργηθεί ένας νέος πάνω στα συντρίμμια του. Εγώ θέλω να βάλω τον σπόρο". Ήταν ξεκάθαρο για εμένα όταν διάβασα αυτή τη φράση στο σενάριο πως η Θεοφανώ θα πέθαινε. Ακόμη κι αν η ιστορία δεν χρησιμοποιεί χριστιανικούς κώδικες, μπορούμε να καταλάβουμε, θεωρώ, ως κάτοικοι μιας χριστιανικής χώρας, ότι ο σπόρος για να φυτρώσει πρέπει να πεθάνει. Αυτό το γνωρίζουμε από την Καινή διαθήκη, είναι η ίδια φράση που είπε ο Χριστός στους μαθητές του», θα πει ο τηλεοπτικός Αντρέι και εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα.

{https://www.instagram.com/p/C5y2AYiL9U2/}

Γεγονός είναι πως στο τέλος Λασκαραίοι και Γερακάρηδες ενώθηκαν μπροστά στον κοινό εχθρό, τον Τούρκο και τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους, με τον Κανέλο στο κεφάλι της φαμίλιας του, όπως έπρεπε από την αρχή.

{https://twitter.com/DimitraAntonia7/status/1779986545031754021}

Όσο για το τέλος της σειράς; Οι δημιουργοί έκρυβαν μια έκπληξη για το κοινό. Ένα teaser για τον επόμενο κύκλο που θα είναι prequel όπως έχει ήδη επικοινωθεί. «Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά» με τη Μαρία Κίτσου και ραντεβού τον Οκτώβρη.

{https://www.instagram.com/p/C5y3A52rNr2/}

Τελευταία τροποποίηση στις 16.04.2024 - 12:49