Maestro: Το μυστικό του Ορέστη, η σπλάτερ σκηνή που ενθουσίασε τον κόσμο και το νέο στοιχείο για τον φόνο του Χαράλαμπου

25.11.2022
Maestro: Το μυστικό του Ορέστη, η σπλάτερ σκηνή που ενθουσίασε τον κόσμο και το νέο στοιχείο για τον φόνο του Χαράλαμπου
Την περασμένη εβδομάδα μιλούσαμε για το καλύτερο επεισόδιο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς του Mega, σήμερα μιλάμε για το ακόμη καλύτερο. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και οι συνεργάτες του ξεπερνούν τον εαυτό τους και δίνουν στο κοινό παραπάνω από αυτά που περιμένει κάθε φορά. Το χθεσινό, έκτο επεισόδιο του Maestro θα μπορούσε να είναι μια ταινία από μόνο του, λένε οι φανς, και άδικο δεν έχουν!

Τρία επεισόδια μένουν μέχρι το τέλος του κύκλου αυτού για το Maestro (γιατί θα υπάρξει και συνέχεια, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό) και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης φαίνεται να έχει καταφέρει να κλείσει πολλά από τα στόματα που τον αμφισβητούν ακόμη και σήμερα (όχι ότι τον ενδιαφέρει, απαραίτητα, δηλαδή, απλά το καταθέτουμε ως γεγονός!)

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν αφιερωμένο στον στον Ορέστη, τον ήρωα που ενσαρκώνει ο ίδιος ο δημιουργός της σειράς και μέσα από την αφήγησή του ξετυλίχθηκε η ιστορία της ζωής του, μάθαμε πώς και γιατί έφτασε στους Παξούς μόνος.

Το βασικό πρόσωπο στο παρελθόν του maestro το είχαμε δει από προηγούμενο επεισόδιο. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα, την οποία ερμήνευσε αριστοτεχνικά η Στεφανία Γουλιώτη, έφτασε στο νησί και από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι δεν ήρθε για καλό!

Πανίσχυρη μπρόκερ ναυτιλιακών (συνεχίζοντας τη δουλειά του μπαμπά) με τεράστια περιουσία και ισχυρούς φίλους, η Αλεξάνδρα είναι μια όμορφη και κυνική γυναίκα -που γνωρίζει απταίστως την γαλλικήν, παρεμπιπτόντως- η οποία παντρεύτηκε τον γοητευτικό μουσικό που είδε ένα βράδυ σε δεξίωση να παίζει πιάνο και τον έβαλε στον κόσμο της, θεωρώντας, όπως του είπε στο τέλος ότι τον έσωσε!

Ο κόσμος αποθέωσε τη Στεφανία Γουλιώτη και μεταξύ των σχολίων που είδαμε στα social media ξεχωρίσαμε και αυτό του Αντίνοου Αλμπάνη που έβγαλε γενναιόδωρα το καπέλο στη συνάδελφό του.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο WomenOnly: «Όταν γράφω δεν μπορώ να μένω ανέπαφος από καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μου»

Πίσω στην ιστορία του Ορέστη, η οποία ξεκινά από μια τραγική στιγμή που έχασε τους γονείς (και τον κόσμο του όλο) ενώ τους μιλούσε στο τηλέφωνο, καταλήγει στα πλούτη, τη χλιδή και το... απόλυτο κενό, που ήρθε κάποια στιγμή να γεμίσει ένα μωρό το οποίο, όμως δε γεννήθηκε ποτέ. Μία εγκυμοσύνη που χρειάστηκε να τερματιστεί λόγω κυστικής ίνωσης με την οποία διαγνώστηκε η Αλεξάνδρα. Μία κατάσταση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις νωρίτερα. Ένα ακόμη φλέγον θέμα που αγγίζει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο ο Παπακαλιάτης στέλνοντας σαφές το μήνυμα για προγεννητικό έλεγχο.

Ύστερα από διάφορες σκηνές γεμάτες αλληγορίες και συμβολισμούς που παρέπεμπαν στην καθημερινότητα όχι μόνο την στενή, οικογενειακή, του καθενός, αλλά και στην ευρύτερη, μιας κοινωνίας διεφθαρμένης από το χρήμα και την εξάρτηση που αυτό δημιουργεί, ήρθε η σκηνή για την οποία μιλά σήμερα όλος ο κόσμός. Η σκηνή που θυμίζει σπλάτερ Ταραντίνο και συγκλόνισε με τον απίθανο τρόπο με τον οποίο δόθηκε.

Στα όριά του, πια, ο Ορέστης κάθεται σε ακόμη ένα τραπέζι με ανθρώπους που, επί της ουσίας δεν τον αφορούν στο παραμικρό. Συζητήσεις άνευ ουσίας, βαρετές καταστάσεις από τις οποίες θέλει, διακαώς, να αποδεσμευτεί. Και μέσα από την φαντασίωσή του το κάνει με τον πιο δραστικό -και δραματικό- τρόπο.

Σβήνει τα κεριά, ένα ένα, αρπάζει το κηροπήγιο και σκοτώνει τους πάντες. Το πλάνο ανοίγει και βλέπουμε το αιματοβαμμένο σκηνικό και εκείνον να συνεχίζει ατάραχος το φαγοπότι του! Ο κόσμος τον αποθέωσε ακόμη μια φορά!

Ο Χρήστος Λούλης, στο ρόλο του κολλητού, πλούσιο, επίσης κυνικού, οπορτουνιστή φίλου -και όχι μόνο- της Αλεξάδρας άρεσε πάρα πολύ και αυτό φάνηκε:

Στο τέλος του επεισοδίου, βέβαια, και αφού έχουμε δει την Κλέλια σε άσχημη κατάσταση, να μην μπορεί να διαχειριστεί την άφιξη της Αλεξάνδρας στο νησί, αλλά και την ύπαρξή της, γενικότερα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μας έδωσε ακόμη ένα στοιχείο για τον φόνο του Χαράλαμπου. Το πτώμα πέρασε σίγουρα από το σπίτι του, η Αλεξάνδρα άκουσε τον πυροβολισμό (άρα ίσως και άλλοι;) και τον βοήθησε στο τέλος να καθαρίσουν τα σκαλοπάτια από τα αίματα.

Φυσικά στο Twitter, "περιποιήθηκαν" το νέο όπως του πρέπει!

Όσο για το επόμενο επεισόδιο; Την επόμενη Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου θα δούμε -κατά πάσα πιθανότητα- το επεισόδιο του Χαραλάμπου στο οποίο μεγάλο κομμάτι θα παίξει το ταξίδι που κάνουν μαζί οι ερωτευμένοι Αντώνης και Σπύρος με τη μυστική βοήθεια της Μαρίας. Ιδού μια πρώτη γεύση και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.

Ζωή Κίττα