Μαύρο Ρόδο: Ο Πέτρος φιλά για πρώτη φορά την Ελισάβετ κι εμείς έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα

12.10.2022
Μαύρο Ρόδο: Ο Πέτρος φιλά για πρώτη φορά την Ελισάβετ κι εμείς έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα
Η ένταση μεταξύ των δύο τηλεοπτικών ηρώων είναι προφανής από το πρώτο βλέμμα, όπως και η χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Οι εξελίξεις έρχονται αρκετά γρήγορα, όμως, και αναρωτιόμαστε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια...

Με μόλις δύο εβδομάδες προβολής, η δραματική σειρά του Mega έχει καταφέρει να κοντράρει "στα ίσια" μέχρι και τον πιο δυνατό του αντίπαλο, τον πανίσχυρο στην Prime Time ζώνη, Σασμό (για όσο συμπίπτουν χρονικά έστω).

Η έλξη που νιώθουν μεταξύ τους ο Πέτρος (Μιχαήλ Ταμπακάκης) και η Ελισάβετ (Φωτεινή Παπαθεοδώρου) είναι κάτι παραπάνω από εμφανής -εκτός από απαγορεύμενη!

Μια προσέγγιση που ξεκίνησε από ένα βλέμμα, συνεχίστηκε με ένα στοίχημα και καταλήγει σε κάτι πιο βαθύ που, ίσως, κανείς από τους δύο δεν έχει αντιληφθεί εξελίσσεται μπροστά στα μάτια των φανς οι οποίοι αντιδρούν με τον πιο άμεσο τρόπο μέσω Twitter.

Ο Πέτρος είδε την Ελισάβετ χωρίς τα ράσα για πρώτη φορά και στο επόμενο επεισόδιο τον βλέπουμε να της βγάζει το μαντήλι από το κεφάλι, να την αρπάζει και να τη φιλά λέγοντάς της ότι είναι το πιο όμορφο κορίτσι που έχει δει ποτέ στη ζωή του.

Οι φανς το γιόρτασαν, αλλά εμείς έναν μικρό δισταγμό τον έχουμε...

Μαύρο Ρόδο: Εικόνες από τα γυρίσματα της σειράς και μία αποκάλυψη

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πέτρος νιώθει κάτι που δεν έχει ξανανιώσει. Μια έλξη που γίνεται ακόμη πιο έντονη ακριβώς επειδή είναι απαγορευμένη εξαρχής. Και για την Ελισάβετ, όμως, ισχύει κάτι παρόμοιο. Τα συναισθήματα που, προφανώς, νιώθει κι εκείνη είναι πρωτόγνωρα και τελείως απρόσμενα, που, όμως δεν έρχονται μόνα τους.

Η νεαρή κοπέλα βγήκε για πρώτη φορά από τότε που ήταν 12 ετών, από το μοναστήρι όπου επέλεξε να συνεχίσει την υπόλοιπη ζωή της έχοντας μόλις σκοτώσει τον ενήλικα που της είχε επιτεθεί σεξουαλικά. Είναι όλα διαφορετικά. Το σίγουρο όμως είναι πως η βία που υπέστη σε τόσο τρυφερή ηλικία έχει "γράψει" μέσα της και την έχει καθορίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που ακόμη και ένα απλό άγγιγμα του Πέτρου στο προηγούμενο επεισόδιο την έκανε να τον συμβουλεύσει "να μη σηκώνει χέρι σε γυναίκες". Ακραίο; Ίσως. Αιτιολογημένο όμως... Γεγονός που μας φτάνει στην εύλογη απορία του πώς, αλήθεια, θα αντιμετωπίσει το φιλί που έρχεται την Κυριακή...

Μην μπορώντας να ελέγξει τα συναισθήματά του ο Πέτρος αρπάζει την Ελισάβετ, και μάλιστα μέσα στην εκκλησία, όπως βλέπουμε στο trailer (που άναψε φωτιές) και τη φιλά με πάθος στο στόμα, έχοντας μόλις ακούσει από το στόμα της τις λέξεις "Θέλω να φύγω". Αν το άγγιγμα που αναφέραμε νωρίτερα φάνηκε στην Ελισάβετ βίαιο και την τάραξε τόσο πολύ, μια τέτοια κίνηση τι θα της κάνει; Θα δούμε τη συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο, φυσικά, ωστόσο υπογραμμίζουμε ότι (τουλάχιστον από όσο μας άφησε το trailer να έχουμε άποψη) η Ελισάβετ βρίσκεται ακόμη μία φορά αντιμέτωπη με έναν άντρα που της επιβάλλεται σωματικά -αντικειμενικά, τουλάχιστον.

Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τον πόλεμο που εξελίσσεται μέσα στο μυαλό, το σώμα και το μυαλό της νεαρής κοπέλας και φυσικά δεν ταυτίζουμε τις δύο περιστάσεις. Η παρουσία του Πέτρου στη ζωή της Ελισάβετ της έχει ξυπνήσει σκέψεις και συναισθήματα που ούτε καν γνώριζε ότι είχε. Πώς θα τα διαχειριστεί, όμως, είναι το θέμα...

Η συνέχεια στις οθόνες μας. Ιδού και μια γεύση από το επεισόδιο της Κυριακής.

Ζωή Κίττα