Οι Άγριες Μέλισσες τελείωσαν και όλοι μιλάνε για τον Μελέτη σήμερα -και δικαίως: Τι είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο

08.07.2022
Οι Άγριες Μέλισσες τελείωσαν και όλοι μιλάνε για τον Μελέτη σήμερα -και δικαίως: Τι είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο
Η κάθαρση για τους ήρωες της σειράς που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, ξανά και ξανά, τα τελευταία τρία χρόνια ήρθε και μαζί με αυτή και το μεγάλο φινάλε από το οποίο ο Γιώργος Γεροντιδάκης ήταν εκείνος που αποθεώθηκε όσο κανείς για την ερμηνεία του σε αυτές τις τελευταίες στιγμές. Μαζί και ο Λεωνίδας Κακούρης για τον Δούκα του και, φυσικά, η Κατερίνα Διδασκάλου για το τέλος που έδωσε στη Μυρσίνη της.

Πρωτοφανείς οι αντιδράσεις στην αυλαία των Άγριων Μελισσών, αλλά δεν θα μπορούσαν να είναι κι αλλιώς, αφού πρωτοφανές είναι και το αποτύπωμα που άφησαν τόσο στην ελληνική τηλεόραση όσο και στις καρδιές των απανταχού θαυμαστών τους.

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για αυτή τη συγκλονιστική σειρά της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη που έφερε ξανά τις ελληνικές σειρές στο επίπεδο που τους αξίζουν ανεβάζοντας, μάλιστα, και τον πήχη πολύ ψηλά.

Το σενάριο του διδύμου και της ομάδας του εξαιρετικό -ακόμη και εκεί στη δεύτερη σεζόν που την έκανε την κοιλίτσα του- η σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου αριστουργηματική, η φωτογραφία, τα σκηνικά, τα ρούχα και, φυσικά, το εξωπραγματικό casting που έδωσε πνοή σε ένα όνειρο που δεν είχε ποτέ κανείς φανταστεί!

Και χθες γράφτηκε ο επίλογος. Και όλα ήταν ακόμη πιο έντονα από ότι τα περιμέναμε. Όλα τα ανοιχτά μέτωπα έκλεισαν, ένα ένα, με τον καλό ή τον άσχημο τρόπο, όμως ο παρονομαστής ήταν ο ίδιος: δικαίωση, λύτρωση, κάθαρση. Το είχαν ξεκαθαρίσει οι δημιουργοί, το είχαν επικοινωνήσει οι συντελεστές, το είδαμε σε όλο του το μεγαλείο, χθες βράδυ.

Ο Δούκας έδωσε τη ζωή του για να σώσει τη Λενιώ και την κόρη της. Σε μια από τις πιο δυνατές σκηνές του φινάλε είδαμε τον Λάμπρο να αντικρίζει την κόρη του για πρώτη φορά και τον Κωνσταντή, τον Νικηφόρο και τον Μελέτη τον Δούκα νεκρό. Από εκείνη τη στιγμή, μάλιστα, ξεκινά το ρεσιτάλ του Γιώργου Γεροντιδάκη, ο οποίος, κυριολεκτικά αποθεώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο εξέλιξε τον Μελέτη του σε όλο το έργο, με αποκορύφωμα το τέλος.

Από εκείνη τη στιγμή, πραγματικά, το έργο ήταν όλο δικό του! Η σκηνή της άγριας δολοφονίας του Ακύλα και στη συνέχεια η παράδοσή του στην αστυνομία, καθώς και η ομολογία του για όλους τους φόνους που είχε κάνει στη ζωή του, τού έδωσε, επιτέλους τη λύτρωση που είχε τόση ανάγκη, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε το τέλος του. Ήταν πια έτοιμος !

Ο Μελέτης οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα και το αίμα παγώνει τόσο από την ερμηνεία του όσο από το βουβό κλάμα της Πηνελόπης που έχει αφήσει την καρδιά της ελεύθερη να παραδεχτεί τα αισθήματά της για τον μόνο άντρα που αγάπησε ποτέ!

Και μετά έχουμε τη Μυρσίνη! Ακόμη μία μοναδική ερμηνεία από την Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία έδωσε στον χαρακτήρα της το τέλος που της ταίριαζε στο 100%. Αριστοκρατική μέχρι την τελευταία στιγμή, έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν έχασε τον Δούκα, η Μυρσίνη ακολούθησε, τελικά, στην αντίπερα όχθη, τη Θεοδοσία (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη) η οποία είχε έρθει για αυτό τον σκοπό! Ανακουφισμένη σχεδόν, έτοιμη για το επόμενο βήμα, σηκώνεται από το κρεβάτι του πόνου και ακολουθεί τη γυναίκα που σκοτώθηκε εξαιτίας της, στο φως, εκεί που την περίμενε ο Δούκας!

Ελπίδα είπαν την κόρη τους η Λενιώ και ο Λάμπρος (για ευνόητους λόγους), Γιώργη τον πρώτο γιο τους ο Κωνσταντής με τη Δρόσω, Βαλεντίνη την κόρη τους, Δούκα τον δεύτερο γιο και αν είναι κορίτσι το τέταρτο (ναι, περιμένουν και τέταρτο) θα το έβγαζαν Μυρσίνη!

Τι κι αν κάπου εκεί στο δεύτερο παιδί της Δρόσως είδαμε μία λήψη του Σέργιου και ήταν ακόμη ο ίδιος, ο αγαπημένος (κατά τα άλλα) Σπύρος Ντούγιας! Δε βαριέστε. Λεπτομέρειες, πια, που μέσα στο συνολικό αρτιότατο αποτέλεσμα δεν έχουν και νόημα!

Οι Άγριες Μέλισσες πέταξαν μακριά αλλά κατά κάποιον τρόπο θα είναι πάντα εδώ. Η δύναμή τους ήταν τόσο ισχυρή που είναι σαν η εποχή της μυθοπλασίας να έχει χωριστεί σε προ Μελισσών και μετά Μελισσών!

Οι δημιουργοί τους αποχαιρέτησαν με ένα ιδιόχειρο σημείωμα που μας συγκίνησε πολύ ενώ έχουμε ευχάριστα νέα... Την ερχόμενη Κυριακή θα δούμε το αφιέρωμα του ΑΝΤ1 στην εμβληματική σειρά του, με τίτλο "Τελευταίο Πέταγμα" και τη Ζέτα Μακρυπούλια στην παρουσίαση και μετράμε ήδη αντίστροφα.

Οι "Άγριες Μέλισσες" τελείωσαν. Και τώρα, τι κάνουμε; Αμηχανία μεταξύ των συντελεστών, αμηχανία και στους θαυμαστές. Πώς κόβεις μια συνήθεια τριών χρόνων; Πώς πορεύεσαι μετά; Με κάποιον τρόπο, όμως, θα είναι πάντα εδώ. Το είπε και η Μαρία Κίτσου, εξάλλου, δια στόματος της Ελένης της: "Ένα μικρό χωριό που χώρεσε όλον τον κόσμο ήταν το Διαφάνι", και θα είναι πάντα εκεί.