Κρατερός Κατσούλης κατά Epsilon: «Δεν τηρήθηκαν κάποια πράγματα, σχεδόν όλα»

09.02.2017
Καλεσμένος στο 2night show του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου ο Κρατερός Κατσούλης και φυσικά, η συζήτηση δε θα μπορούσε να μην πάει στο πρόωρο και ξαφνικό κόψιμο της εκπομπής «Έτοιμο το Πρωινό» από το Epsilon.

Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που ο Κατσούλης μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα κι είπε χαρακτηριστικά:

«Πέρυσι πήγαινε διαφορετικά καλά γιατί ήταν σαββατοκύριακο, φέτος πήγε πολύ καλά νομίζω για τα δεδομένα που είχαμε. Δεν ήταν λάθος που φύγαμε από το σαββατοκύριακο για να πάμε καθημερινή. Ήταν μια πολύ σωστή κίνηση, η οποία θα είχε πάει πολύ καλύτερα εάν είχαν τηρηθεί κάποια πράγματα. Ήταν πρόταση του σταθμού να πάμε, η οποία όταν έγινε το σκεφτήκαμε πολύ και είπαμε να δούμε αν μπορεί να γίνει, καθίσαμε από κοινού με την διοίκηση του σταθμού, είπαμε τι χρειάζεται για να γίνει ένα πρωινό, συμφωνήσαμε σε αυτά και οπότε είπαμε πάμε να το προσπαθήσουμε. Ωραία, ένα καινούργιο πράγμα, μια νέα ιδέα και εκεί μείναμε, στο ωραία, μια νέα ιδέα, καινούργιο πράγμα δεν έγινε. Δεν τηρήθηκαν κάποια πράγματα, σχεδόν όλα».

Και συμπλήρωσε:

«Σε όλα τα συμβόλαια πάντα, στην τελευταία παράγραφο γράφει τα εξής: “Οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει μεταξύ των συμβαλλομένων σε σχέση με την παρούσα σύμβαση, θα επιλύεται αποκλειστικά από τα καθ’ ύλην αρμόδια δικαστήρια της Αθήνας”. Γι’ αυτό και είμαστε σε αυτή την κατάσταση».

Τελικά υπήρξαν διαφωνίες κι εντάσεις με το κανάλι;

«Ναι, και υπήρχε πάντα η καλή διάθεση από την πλευρά μας να φτιάξει. Υπήρχαν πάντα ή κατ’ εξακολούθηση κάποιες επιβεβαιώσεις ότι θ’ αλλάξουν τα πράγματα, που όμως έμεναν στα λόγια. Εμείς είχαμε 4 άτομα συντακτική ομάδα. Όταν έχεις συμφωνήσει κάποια πράγματα και αυτά δεν υπάρχουν, από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται. Παλεύεις με άνισο τρόπο, χωρίς εργαλεία. Βεβαίως και συμβαίνει ένας σταθμός να μην μπορεί, λόγω κρίσης, να ανταπεξέλθει οικονομικά. Φωνάζει και λέει “παιδιά, αυτό κι αυτό, τι κάνουμε; Όλοι μαζί! Να τα βάλουμε κάτω να τα φτιάξουμε”. Άμα υπάρχει καλή διάθεση και συνεννόηση, σχεδόν όλα γίνονται. Άμα εγώ τώρα σου πάρω από εδώ 3 κάμερες, 10 τεχνικούς, 5 φώτα και το γραφείο, πάλι θα το κάνεις εσύ γιατί θα βάλεις τα δυνατά σου, αλλά δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με το αν είχες όλα αυτά που χρειάζεσαι».

«Έχουν γραφτεί οι συμφωνίες που κάναμε. Μα είναι δυνατόν, τα πάντα όλα λεπτομερώς. Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια εκπομπή. Και δυστυχώς υπήρξαν πολλές, υπάρχουν ακόμα δηλαδή, και υποχρεωτικά θα πάμε σε μια νομική διαδικασία, υπάρχουν εκκρεμότητες, οικονομικές, τα πάντα. Δεν υπάρχει αιτιολογία από την άλλη πλευρά. Εμείς μάθαμε ότι σταματάει η εκπομπή από το site του Epsilon, δεν ήρθε να μας το πει κανένας. Ήμασταν πάντα σε επικοινωνία και σε προσπάθεια επικοινωνίας, αλλά δεν υπήρξε καμία. Ακόμα ετοιμάζαμε την επόμενη μέρα. Την Πέμπτη κόπηκε η εκπομπή και την Παρασκευή δεν υπήρχε η εκπομπή. Δεν προλάβαμε να πούμε γεια χαρά στους ανθρώπους. Είναι άνθρωποι που δουλεύαμε κάθε μέρα μαζί και δεν προλάβαμε να τους πούμε ούτε γεια. Την Πέμπτη που έγινε αυτό, μαζέψαμε τα πράγματά μας, τα βάλαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε».

Επιφυλάχθηκε δε να πει περισσότερα στο μέλλον αφού υπάρχουν εξώδικα και από τις δύο πλευρές:

«Τα δικαστήρια δεν βγάζουν ποτέ κάτι. Υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές εκκρεμότητες που δεν αφορούν μόνο εμάς, εμένα και την Κατερίνα, αφορούν και συνεργάτες. Είναι πράγματα που δεν μπορώ να τα πω στον αέρα».