Κοκκινόπουλος: Η αποκάλυψη για το έγκλημα που σόκαρε την Ελλάδα

17.02.2015
Την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε δυναμικά στους τηλεοπτικές δέκτες μία από τις πιο πετυχημένες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, η «10η Εντολή».

Ο δημιουργός της φημισμένης σειράς μιλά στο περιοδικό People για τις ιστορίες που έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο και με απίστευτη μαεστρία μεταφέρει στη μικρή οθόνη. Και για πρώτη φορά αποκαλύπτει γιατί δεν πρόκειται να «γυρίσει» ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που τάραξαν την κοινωνία, αυτό της δολοφονίας και τεμαχισμό της Ζωής Γαρμανή, από το σύζυγό της Παναγιώτη Φρατζή.

«Τις αλλάζω, διότι δεν θέλω να θίγονται τα πραγματικά θύματα και οι συγγενείς τους. Είναι ζήτημα ηθικής. Από την άλλη, θεωρώ πως η φαντασία και η μυθοπλασία είναι ένα βήμα πιο μπροστά από την πραγματικότητα, με την έννοια ότι όσο άρρωστο κι αν είναι αυτό που φαντάζεται κάποιος, γίνεται αυτή τη στιγμή, έχει γίνει ή πρόκειται να γίνει», εξηγεί ο κορυφαίος στο είδος του σκηνοθέτης.

Και συνεχίζει: «Όταν ξεκίνησα τον Κόκκινο Κύκλο, μου τηλεφώνησαν οι γονείς της Ζωής Γαρμανή, της γυναίκας που τη δολοφόνησε ο σύζυγος της, Παναγιώτης Φραντζής. Ο πατέρας της έκλαιγε και με παρακάλεσε να μη μεταφέρω την ιστορία της κόρης του στην τηλεόραση, διότι δεν θα άντεχε να την ξαναδεί. Τους έδωσα το λόγο μου πως δεν θα το έκανα ποτέ. Ύστερα από λίγα χρόνια, έμαθα πως πέθαναν και οι δυο από τη στενοχώρια τους»