Alter: Ανακατατάξεις & μειώσεις μισθών!

11.07.2011
Νέα ήθη, νέοι μισθοί! Αναμένοντας τη δικαστική απόφαση πτώχευσης, το κανάλι αλλάζει δεδομένα. Με μείωση στις αμοιβές τους έως και 50% (ποσά δηλαδή που μόλις αγγίζουν στις περισσότερες περιπτώσεις τα 1.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως) συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα οι «μικροί» αστέρες του Alter.

Με μείωση στις αμοιβές τους έως και 50% (ποσά δηλαδή που μόλις αγγίζουν στις περισσότερες περιπτώσεις τα 1.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως) συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα οι «μικροί» αστέρες του Alter.

Η διοίκηση κάλεσε τους συνεργάτες σε συζητήσεις, αφενός για την παράταση των συμβολαίων τους (έληγαν στα τέλη Ιουνίου) μέχρι και τις 30 Ιουλίου οπότε και θα βγαίνουν live οι εκπομπές, αλλά και για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων τη νέας σεζόν.

Οι απαντήσεις των περισσότερων, λόγω των δύσκολων καιρών, αναμένονται να είναι θετικές. Ακόμα και της Σταματίνας Τσιμτσιλή, που οι φήμες την ήθελαν να έχει βρεθεί πολύ κοντά σε συμφωνία με το Star. Εκτός καναλιού, αφού δεν του έγινε πρόταση ανανέωσης, βρέθηκε ο Στάθης Παπούλιας, ο οποίος δηλώνει στο Radar!: «Από τη μια ένιωσα ανακούφιση, γιατί τον τελευταίο χρόνο είχα σκεφτεί πολλές φορές να αποχωρήσω, αλλά δεσμευόμουν από το συμβόλαιό μου. Πιστεύω ότι αυτού του είδους οι εκπομπές πρέπει να μπουν σε άλλο δρόμο, σε σχέση με τη θεματολογία τους. Από την άλλη, κανείς δεν μου εξήγησε το σκεπτικό της αποχώρησής μου. Ούτως ή άλλως, σε προγενέστερες συζητήσεις με τη διοίκηση είχα καταστήσει σαφές ότι έπειτα από 30 χρόνια εργασίας στα ΜΜΕ δεν θα δεχόμουν να αμειφθώ με 1.000 ευρώ».

Αυτές τις μέρες, οι ιθύνοντες προγραμματίζουν τις νέες εκπομπές του καναλιού για το φθινόπωρο, καθώς και τα πρόσωπα που θα ηγηθούν σε αυτές, ανάλογα με τα «ναι» που θα εισπράξουν στις ανανεώσεις συμβολαίων.

Αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να έχει ο Δημήτρης Σαράντος, που αποτελεί μόνιμο συνεργάτη του καναλιού και θα αναλάβει ήδη το θερινό πρόγραμμα «That's life» ενώ άλλο ένα «φρόνιμο» παιδί της μεσημεριανής ζώνης, η Ελένη Φωτοπούλου, θα αναλάβει το καθημερινό «Μπλα μπλα», στο οποιο εργαζόταν ως μέλος του πανελ. Απαντήσεις, αναμένονται και από τους μεγάλους αστέρες του Alter (Νικολούλη, Χαρδαβέλλας, Πάνια κ.α.).

Ο Νίκος Χατζηνικολάου πάντως (του οποίου το δελτίο ειδήσεων βρέθηκε στην κορυφή τον Ιούνιο) αποκάλυψε πρόσφατα ότι παραμένει απλήρωτος τους τελευταίους μήνες, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στις επάλξεις γιατί δεν θέλει με μια ενδεχόμενη απουσία του να επηρεάσει δυσμενώς τις τύχες των 700 εργαζομένων στο κανάλι.

Ζέτα Καραγιάννη