Ποιοι βλέπουν πράσινο φως για τη νέα σεζόν

31.05.2011
Πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες των διοικούντων των καναλιών αυτή την εποχή, οι συζητήσεις, οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις παίρνουν και δίνουν.

Πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες των διοικούντων των καναλιών αυτή την εποχή, οι συζητήσεις, οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις παίρνουν και δίνουν. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι συσκέψεις είναι καθημερινό... φαινόμενο, αφού έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται πυρετωδώς η νέα τηλεοπτική σεζόν, η σεζόν 2011-2012.

Ετσι, ένα από τα θέματα που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων... διακαναλικά είναι και το ποια ψυχαγωγικά προγράμματα, δηλαδή ποια σόου, ριάλιτι σόου και τηλεπαιχνίδια, παίρνουν το πράσινο φως και θα ξαναβγούν στον αέρα και σε ποια... ανάβει κόκκινο μέχρι νεωτέρας.

Mega
Ενα από τα προγράμματα του καναλιού της Μεσογείων για το οποίο έχει ανάψει πράσινο φως εννοείται πως είναι το σόου «Just the two of us». Το περσινό πείραμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με αποτέλεσμα να προχωράμε στη δεύτερη έκδοσή του. Μάλιστα οι... megaλικοί έχουν φροντίσει και έχουν κάνει ήδη κάποιες πρώτες επαφές με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος είναι θετικός στο να βρεθεί ξανά στο τιμόνι της παρουσίασης. Πράσινο φως για του χρόνου έχει πάρει, ως γνωστόν, και το «Master Chef», το οποίο όμως θα το δούμε να βγαίνει στον αέρα από Φλεβάρη και μετά, μια και η έναρξη της σεζόν θα γίνει με την προβολή του πολυσυζητημένου «Master Chef Junior», του οποίου τα πρώτα γυρίσματα ξεκίνησαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στο prime-time του Mega θα βρίσκεται από Νοέμβρη και ο δεύτερος κύκλος του «Money Drop», ενώ ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ετοιμάζει και δεύτερο τηλεοπτικό χτύπημα, με την καλή έννοια πάντα. Ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής παίρνει το δισάκι του στον ώμο και βγαίνει πάλι στον δρόμο, αφού τα βρήκε με το κανάλι και αποφάσισαν το επόμενο τηλεοπτικό τους βήμα για του χρόνου να είναι οι γνωστές ταξιδιωτικές εκπομπές του παρουσιαστή, οι οποίες και φθηνές από άποψη μπάτζετ είναι, και άκρως επιτυχημένες από πλευράς τηλεθέασης και αυτό είναι πάντα το ζητούμενο στην TV.

ΑΝΤ1
Στο αντίπαλο στρατόπεδο τώρα, το στρατόπεδο του ΑΝΤ1, και εκεί ετοιμάζονται με τα χίλια για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Το κανάλι του Αμαρουσίου μάλιστα δεν διστάζει να φέρει τα πάνω κάτω στην προσπάθειά του να ανανεώσει την τηλεοπτική του εικόνα στο prime-time. Οι... αντεννικοί έχουν αποφασίσει να βγάλουν στον αέρα μια πολύ... fresh εικόνα και δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές. Ποιες θα είναι οι αλλαγές αυτές; Οι άνθρωποι του καναλιού του Αμαρουσίου λοιπόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προσανατολίζονται στο να κλείσουν την πόρτα και στο «Next Top Model» αλλά και στο «X-Factor». Η περσινή πορεία άλλωστε και των δύο αυτών προγραμμάτων στους πίνακες τηλεθέασης ήταν απογοητευτική, και ήταν κάτι που με... αποδείξεις φανέρωσε πως το τηλεοπτικό κοινό έχει την ανάγκη να δει κάτι άλλο. Αποτέλεσμα; Οι διοικητικοί πιστεύουν πως αν το ρισκάρουν και βγάλουν στον αέρα ένα «Next 3» και ένα «X-Factor 4», δεν θα καταφέρουν να πιάσουν την τηλεθέαση εκείνη που θέλουν. Το γεγονός αυτό τούς οδήγησε στην απόφαση να αναζητήσουν ένα ολοκαίνουργιο πρότζεκτ για αυτό το φθινόπωρο. Ενα πρότζεκτ το οποίο να έρθει, να είναι λαμπερό και να καταφέρει να ενθουσιάσει τον κόσμο, όπως το «Dancing with the stars». Και μια και είπα «Dancing», εννοείται πως θα έχουμε του χρόνου τον χειμώνα, από τον Μάρτη και μετά, το «Dancing 3» στους δέκτες μας. Το κυριακάτικο σόου του ΑΝΤ1 έχει γίνει... μανία και οι αντεννικοί δεν σκοπεύουν αυτήν τη μανία που τους χαρίζει απλόχερα νούμερα τηλεθέασης και επιτυχία να την αφήσουν έτσι εύκολα. Ναι, τη σεζόν 2011-2012 θα βγει στον αέρα από το ίδιο κανάλι και το «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Μάλιστα, ενώ αρχικά είχε συζητηθεί το νέο «Ταλέντο» να κάνει πρεμιέρα στους δέκτες μας στο α΄ μισό της σεζόν, από τη στιγμή που φέτος δεν έπαιξε, τελικά το πιο πιθανό είναι να το δούμε να κάνει το ντεμπούτο του από Φλεβάρη και μετά.

Το πράσινο φως όμως άναψε και για τον Σπύρο Σούλη, ο οποίος θα βρίσκεται... «Με το δεξί» και του χρόνου στο κανάλι. Βέβαια, για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός των επεισοδίων.

Alpha
Τα ριάλιτι παντός τύπου θα ζήσουν και θα βασιλεύσουν για ακόμα μία χρονιά στον Alpha. Με άλλα λόγια; Το κανάλι της Κάντζας ετοιμάζεται να στήσει ένα πρόγραμμα γεμάτο ριάλιτι. Τα οποία, ως γνωστόν, εκτός από... φτηνιάρικα ως τηλεοπτικό θέαμα είναι και πραγματικά φτηνά ως παραγωγές. Ετσι, η σεζόν 2011-2012 φέρνει στον Alpha τα... «Sunshine Girls», ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις «Real Housewives of Athens» του ΑΝΤ1 και το οποίο θα έχει για πρωταγωνίστριες τις εξής κυρίες: Η Μάντα Παπαδάκου, πρόεδρος W.I.N. η οποία μένει στη Βούλα, η Κωνσταντίνα Βαϊοπούλου, μοντέλο και ιδιοκτήτρια μαγαζιού ρούχων που μένει στο Καλαμάκι, η Χριστίνα Κοντοβά, ιδιοκτήτρια εταιρείας μαγιό που μένει στην Ανω Βούλα, έπειτα η Μαίρη Αλεξίου, ιδιοκτήτρια gallery που κινείται στην περιοχή του Κολωνακίου, και τέλος η Ειρήνη Λαιμού (της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών), πτυχιούχος ναυτιλιακής σχολής που τη βλέπουμε να κινείται στην περιοχή της Γλυφάδας. Η Ειρήνη συμμετείχε και στην ταινία του Σάκη Ρουβά «Alter Ego».

Εκτός από τα «Sunshine Girls», στο πρόγραμμα του Alpha είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα βρίσκονται και η επόμενη έκδοση του «Μεγάλου Αδελφού», όπως επίσης και το «Greek Idol 3». Βλέπετε, η διοίκηση της Κάντζας πιστεύει πως αν στον ΑΝΤ1 δεν υπάρξει όντως «X-4», είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βγάλουν στον αέρα το μοναδικό μουσικό τάλεντ-σόου της σεζόν.

Στο νέο πρόγραμμα του Alpha θα υπάρχει φυσικά και το πολυσυζητημένο... ροκιουμένταρι για τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της Αννας Βίσση «Οσο έχω φωνή», ενώ στα χέρια τους έχουν και τα δικαιώματα παραγωγής και μετάδοσης του γνωστού τηλεοπτικού πρότζεκτ «I love my country». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τηλεπαιχνίδι το οποίο θα έχει να κάνει με τις ομορφιές και τα μυστικά που κρύβει η χώρα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, για την παρουσίαση του οποίου, τουλάχιστον πέρυσι, οι άνθρωποι του καναλιού ήθελαν διακαώς την Ελένη Μενεγάκη. Επίσης, σίγουρη είναι και η παρουσία του «Πάμε πακέτο» στο πρόγραμμα του καναλιού, εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν... επιπλοκές στην ανανέωση του συμβολαίου της Βίκυς Χατζηβασιλείου με το κανάλι.

Για του χρόνου όμως έχουν σηκώσει άγκυρα και το «Chart Show» της Ναταλίας Γερμανού, και το «Για λογαριασμό σας» με τον Νίκο Σαμοΐλη, και ο «Εφιάλτης στην κουζίνα» του Εκτορα Μποτρίνι.

Τα προγράμματα εκείνα για τα οποία, για την ώρα, έχει ανάψει... κόκκινο και δύσκολα, πολύ δύσκολα θα τα δούμε να επιστρέφουν στους δέκτες μας είναι το «Σπίτι από την αρχή» της Σίσσυς Φειδά και το «Αγρότης μόνος ψάχνει» της Σίσσυς Χρηστίδου.

Νάνσυ Νικολαΐδου