Η εξομολόγηση της Νταϊάνα στη νταντά της.

24.09.2008
Γράμματα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα βγαίνουν στο τέλος του μήνα στο σφυρί και προβλέπεται η τιμή τους να ξεπεράσει τα 18.000 δολάρια.

Γράμματα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα βγαίνουν στο τέλος του μήνα στο σφυρί και προβλέπεται η τιμή τους να ξεπεράσει τα 18.000 δολάρια.

Η Νταϊάνα εξομολογείται τις ανασφάλειες και τα συναισθήματα στην αγαπημένη της νταντά, Μαίρη Κλαρκ. Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία των επιστολών της πριγκίπισσας που μάγεψε χορεύοντας με τον Τζον Τραβόλτα στο Λευκό οίκο, είναι αυτό όπου παρομοιάζει τον εαυτό της με ελέφαντα: "Λατρεύω το χορό, αλλά νομίζω ότι οι κινήσεις μου είναι άχαρες. Χορεύω σαν ελέφαντας", γράφει το 1978, σε ηλικία 17 ετών, στην νταντά της.

Σ' ένα άλλο απ' τα γράμματα που έγραψε προς την Κλαρκ στην ίδια ηλικία, περιγράφει τις σχέσεις της με την μεγαλύτερη αδερφή της: "Έχει βάλει στόχο να παντρευτεί κάποιο σημαντικό άντρα, αλλά έχει αποτύχει προς κάθε κατεύθυνση. Σκεφθήκαμε ότι ακόμη και ο πρίγκιπας Κάρολος θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιθανούς μνηστήρες, αλλά ανακουφίστηκα όταν έμαθα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον παντρευτεί".

Η Νταϊάνα καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Κάρολο ανακοινώθηκε το 1981, όταν ήταν 20 χρονών. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον ίδιο χρόνο.

Ήταν ένας παραμυθένιος γάμος. Οι εικόνες της Νταϊάνα μέσα στην άμαξα και ή είσοδος της στην εκκλησία με νυφικό που η ουρά του ξεπερνούσε τα πέντε μέτρα, έκαναν το γύρο του κόσμου. Ενώ, η απευθείας τηλεοπτική κάλυψη της τελετής σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στην Αγγλία.

Αυτή ήταν η αρχή της υστερίας με το φαινόμενο Νταϊάνα. Γρήγορα έγινε σύμβολο μόδας, με τις περισσότερες γυναίκες να θέλουν να αντιγράψουν τις επιλογές των ρούχων και των χτενισμάτων της.

Στην διάρκεια του γάμου της απέκτησε δύο γιούς τον Γουίλιαμ και τον Χάρι ενώ από τα αγαπημένα θέματα των εφημερίδων ήταν η αντιζηλία με το τρίτο πρόσωπο στο γάμο της, την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, αλλά και η σχέση με την πεθερά της βασίλισσα Ελισάβετ.

Μέσα από τα γράμματα που έστειλε στην νταντά μετά τον γάμο της, αποτυπώνεται η καταπίεση που ένοιωθε από το παλάτι : "Όλη η οικογένεια είναι πάνω από το κεφάλι μου, ελέγχοντας την κάθε μου κίνηση. Μου αρέσει που είμαι παντρεμένη και αφοσιωμένη σε κάποιον, αλλά με ενοχλεί που δεν μπορώ να πλύνω ρούχα τα μου και να σιδερώσω".

Ένα από τα γράμματα έχει ημερομηνία Ιανουάριος 1982, όπου οι αδιαθεσίες της πρώτης εγκυμοσύνης ήταν ενοχλητικές: " Νοιώθω άρρωστη, είμαι στον τέταρτο μήνα και βρίσκομαι σε απόγνωση. Αναρωτιέμαι πότε θα πηγαίνω στην τουαλέτα για να κάθομαι και όχι για να την βλέπω από πάνω".

Ο ρόλος των παπαράτσι στην ζωή της Νταιάνα ήταν καθοριστικός. Την ακολουθούσαν παντού και πάντα και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο θάνατό της μαζί με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ, σε τροχαίο στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Νταϊάνα σκοτώθηκε εξαιτίας τους, αφού ο οδηγός της Μερσεντές λιμουζίνας στην οποία επέβεναν με τον Ντόντι εκείνο το βράδυ, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, σε μια προσπάθεια να τους ξεφύγει κάτω απο μια γέφυρα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι έντεκα χρόνια αργότερα, πολλά ερωτηματικά παραμένουν αδιευκρίνιστα και η ιστορία της Νταϊάνα πουλάει ακόμη!