Πρίγκιπας William: Ζητάει από τον πατέρα του ενοίκιο για να συνεχίσει να μένει στην εξοχική του κατοικία – «Ενοχλημένος» ο βασιλιάς

Πρίγκιπας William: Ζητάει από τον πατέρα του ενοίκιο για να συνεχίσει να μένει στην εξοχική του κατοικία – «Ενοχλημένος» ο βασιλιάς
Συμβαίνουν και στις καλύτερες βασιλικές οικογένειες. Ο πρίγκιπας William φέρεται να είπε στον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, ότι θα πρέπει πλέον να πληρώσει ενοίκιο για να μείνει στο αγαπημένο του εξοχικό στην Ουαλία.

Ο βασιλιάς φέρεται να είναι «ενοχλημένος» από τη στιγμή που ο William του ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να νοικιάσει το εξοχικό σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι ο βασιλιάς θα πρέπει να πληρώσει ως επισκέπτης για να μείνει στην εξοχική κατοικία και να μεταφέρει τα προσωπικά του αντικείμενα έξω από το κατάλυμα.

Η Mail αναφέρει ότι η κατοικία της Ουαλίας θα είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ως εξοχική κατοικία από τον Σεπτέμβριο, προς μεγάλη «απογοήτευση» του βασιλιά.

Το σπίτι, στην άκρη του Bannau Brycheiniog, αγοράστηκε για 1,2 εκατομμύρια λίρες από το κτήμα του Δουκάτου της Κορνουάλης για λογαριασμό του Καρόλου το 2007, ο οποίος πέρασε 40 χρόνια αναζητώντας το κατάλληλο ακίνητο για τα γούστα του.

Το ακίνητο, που ονομάζεται Llwynywermod, πέρασε στον πρίγκιπα William μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' πέρυσι, καθώς ο πατέρας του έγινε βασιλιάς και ο William έγινε ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Ο William κληρονόμησε ετήσιο εισόδημα 23 εκατομμυρίων λιρών από το Δουκάτο της Κορνουάλης όταν μεταπήδησε στο νέο του ρόλο μετά τον θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας. Ως διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο William δικαιούται οποιοδήποτε πλεόνασμα του ετήσιου κέρδους που προκύπτει από την περιουσία, τη γη ή τις οικονομικές επενδύσεις του Δουκάτου.

Ο Κάρολος είχε ανακαινίσει με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Craig Hamilton, το Llwynywermod όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, του οποίου το ενοίκιο έχει οριστεί πλέον στις 2.400 λίρες την εβδομάδα.

Ο βασιλιάς είχε επιλέξει τριαντάφυλλα, γιασεμί και αγιόκλημα για τους κήπους, μαζί με έξι σφενδάμους που κάλυπταν το διάδρομο στον γάμο της Κate και του William το 2011 στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και τους έβαλε να ξαναφυτευτούν στον κήπο του εξοχικού σπιτιού.

Πρίγκιπας William: Το ξεκαρδιστικό βίντεο όπου υποδύθηκε εστιάτορα και έκλεισε τραπέζι τηλεφωνικά σε πελάτη

Μια βασιλική πηγή φέρεται να είπε στη Mail On Sunday: «Ο βασιλιάς ήταν πολύ ενοχλημένος, αλλά αυτή ήταν η συμφωνία. Σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να μένει εκεί, αλλά θα πληρώσει ενοίκιο στο Δουκάτο για τον υπόλοιπο χρόνο που θα το νοικιάσει. Ο βασιλιάς συμφώνησε να πληρώσει για τη συντήρηση των κήπων καθώς δεν θέλει να δει όλη την καλή δουλειά να πάει χαμένη».

Πηγές του παλατιού ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ο William και η Κate θέλουν να στηρίξουν την τουριστική οικονομία νοικιάζοντας εξοχικές κατοικίες και δωμάτια.Το ανακαινισμένο κτίριο, το οποίο περιβάλλεται από 192 στρέμματα κήπων, ανήκε αρχικά στον William Williams τον 13ο ή 14ο αιώνα, ο οποίος ήταν συγγενής της Anne Boleyn, της δεύτερης συζύγου του βασιλιά Ερρίκου του 8ου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.07.2023 - 14:46