Harry  - Meghan: Ισχυρίζονται ότι τους καταδίωξαν παπαράτσι στους δρόμους της Νέας Υόρκης - Διαψεύδει η αστυνομία

Harry  - Meghan: Ισχυρίζονται ότι τους καταδίωξαν παπαράτσι στους δρόμους της Νέας Υόρκης - Διαψεύδει η αστυνομία
(Photo by Kevin Mazur/Getty Images Ms. Foundation for Women)
Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ισχυρίζονται ότι έζησαν στιγμές κινηματογραφικής καταδίωξης από παπαράτσι οι οποίοι τους κυνήγησαν μετά από βραδινή έξοδο.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, το ζευγάρι είναι «εξαιρετικά αναστατωμένο και συγκλονισμένο» μετά την οδυνηρή εμπειρία από μια «σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη παπαράτσι στη Νέα Υόρκη την Τρίτη το βράδυ. Ωστόσο το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία της πόλης.

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, που ταξίδεψαν στην αμερικανική μεγαλούπολη μαζί με τη μητέρα της Μarkle, Doria Ragland, σύμφωνα με πληροφορίες, βίωσαν μια τρομακτική καταδίωξη από τους φωτογράφους μετά την αποχώρησή τους το βράδυ της Τρίτης από το θέατρο Ziegfeld στο Μανχάταν - όπου η πρώην ηθοποιός τιμήθηκε από την Gloria Steinem στα Women of Vision Awards.

gettyimages-1490797859.jpg

(Photo by Kevin Mazur/Getty Images Ms. Foundation for Women)

Οι τρεις τους έφυγαν από την εκδήλωση με ένα SUV γύρω στις 10 μ.μ. και αμέσως μετά τους ακολούθησαν περίπου 12 παπαράτσι, όπως λένε οι πληροφορίες.

Πηγή ισχυρίζεται ότι ένας κάμεραμαν χτύπησε ένα αυτοκίνητο, ενώ ένας άλλος παραλίγο να πατήσει έναν αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της «σχεδόν μοιραίας» καταδίωξης.

«Ξεκίνησε με 12 παπαράτσι και στη συνέχεια κατέληξε με τέσσερις να τους κυνηγούν», είπε η πηγή στο Page Six. «Η ασφάλειά τους έκανε ότι μπορούσε για να ξεφύγει από τους φωτογράφους».

Οι τρεις τους μπήκαν σε ταξί, όπου ο δούκας χρησιμοποίησε το κινητό του για να καταγράψει τη μάχη σώμα με σώμα που ακολούθησε. Μαλιστα η ασφάλεια κατέγραφε το σκηνικό για να συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία.

Οι παπαράτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένστολους αστυνομικούς, αλλά αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και συνέχισαν να κυνηγούν το ζευγάρι.

Ένας εκπρόσωπος των Sussexes είπε στο Page Six: «Χθες το βράδυ, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex και η κυρία Ragland ενεπλάκησαν σε μια σχεδόν καταστροφική καταδίωξη αυτοκινήτου, στα χέρια ενός κυκλώματος εξαιρετικά επιθετικών παπαράτσι. Αυτή η αδυσώπητη καταδίωξη, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, οδήγησε σε πολλές σχεδόν συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στο δρόμο, πεζούς και δύο αξιωματικούς του NYPD. Ενώ το να είσαι δημόσιο πρόσωπο συνοδεύεται από ένα επίπεδο ενδιαφέροντος από το κοινό, ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να επιβαρύνει την ασφάλεια κανενός».

Η πηγή αποκάλεσε το περιστατικό «απόλυτα σοκαριστικό» και λέει ότι η 66χρονη Ragland, «τρόμαξε» ιδιαίτερα από τη δοκιμασία. «Όλοι είναι ακόμα αναστατωμένοι, το λιγότερο. Ήταν φρικτό», ανέφερε η πηγή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το περιστατικό δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία της Νέας Υόρκης η οποία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι «Η NYPD βοήθησε την ιδιωτική ομάδα ασφαλείας που προστατεύει τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex. Υπήρχαν αρκετοί φωτογράφοι που κατέστησαν τη μετακίνησή τους δύσκολη. Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex έφτασαν στον προορισμό τους και δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκρούσεις, τραυματισμούς ή συλλήψεις».

Πρίγκιπας Harry: Δύο νέες "εκρηκτικές" συνεντεύξεις, μια διαφορετική ανάγνωση, ολίγη από βαρεμάρα και ένα "Φτάνει πια"

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης μίλησε επίσης για το περιστατικό κατηγορώντας τους παπαράτσι, τονίζοντας όμως πως δύο ώρες τέτοιου είδους καταδίωξη στη Νέα Υόρκη είναι πρακτικά αδύνατη. Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό ερευνάται εκτενώς.

{https://www.youtube.com/watch?v=PZlmj_v5TEw}

Η Meghan, η μητέρα της και ο Harry εξακολουθούν να βρίσκονται στη Νέα Υόρκη μετά το τρομακτικό περιστατικό και δεν είναι γνωστό πότε θα επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες αφότου ο Harry ενημερώθηκε ότι η βρετανική αστυνομία δεν μπορεί να του προσφέρει επί πληρωμή προστασία εν μέσω της νομικής διαμάχης με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του.

Η προσφορά να πληρώσει για την αστυνομική του προστασία θα δημιουργούσε μια κατάσταση όπου «τα πλούσια άτομα θα μπορούσαν να “αγοράσουν” προστατευτική ασφάλεια από ειδικούς αστυνομικούς», σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αστυνομικοί σωματοφύλακες του Δούκα του Sussex απομακρύνθηκαν αμέσως όταν σταμάτησε να είναι ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, το 2020, τη χρονιά που ο ίδιος και η σύζυγός του έφυγαν από την Αγγλία για μια νέα ζωή στις ΗΠΑ.

Από τότε, ο πρίγκιπας έχει υποστηρίξει ότι δεν είναι ασφαλές για αυτόν να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του χωρίς αστυνομική προστασία. Η Μarkle, από την πλευρά της, προσέλαβε πρόσφατα τον πρώην σωματοφύλακα της Kim Kardashian για να ενισχύσει την ασφάλεια της.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.05.2023 - 08:38