Κάρολος και Καμίλα: Στον δρόμο για το Αβαείο - Οι πρώτες εικόνες

06.05.2023
Κάρολος και Καμίλα: Στον δρόμο για το Αβαείο - Οι πρώτες εικόνες
(Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Σε λιγότερο από μισή ώρα θα ξεκινήσει η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα οι οποίοι οδεύουν ήδη προς το Αβαείο του Westminster.

Όπως είχε προαναγγελθεί, ο Κάρολος και η Καμίλα μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Westminster, στο μέρος όπου στέφονται οι μονάρχες εδώ και 900 χρόνια, και έχουμε τις πρώτες εικόνες.

Το βασιλικό ζεύγος θα ακολουθήσει τη διαδρομή που ονομάζεται «The King’s Procession» μέσα στο Diamond Jubilee State Coach, μια άμαξα με εκπληκτικά σύγχρονες τροποποιήσεις, όπως κλιματισμό και ηλεκτρικά παράθυρα.

{https://www.instagram.com/p/Cr5YwRUNkB8/}

Η τελετή στέψης πρόκειται να ξεκινήσει στις 11 π.μ. τοπική ώρα, άρα στη 1μ.μ. ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από μία ώρα, σε σύγκριση με την τρίωρη διάρκεια της τελετής της βασίλισσας Ελισάβετ.

{https://www.instagram.com/p/Crs1vssNrl8/}

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Κάρολος θα μυρωθεί με λάδι χρίσματος που παρασκευάστηκε στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο Μάρτιο χρησιμοποιώντας ελιές που συλλέγονται από δύο ελαιώνες στο Όρος των Ελαιών, στη Μονή της Μαρίας της Μαγδαληνής και στη Μονή της Αναλήψεως.

Στη συνέχεια, θα ευλογηθεί και θα αγιαστεί από τον Αρχιεπίσκοπο προτού τοποθετηθεί στο κεφάλι του το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου - ένα συμπαγές χρυσό κάλυμμα κεφαλής που κοσμείται από πάνω από 400 πολύτιμους λίθους, συμπεριλαμβανομένων ρουμπινιών και ζαφειριών. Η Καμίλα θα στεφθεί με το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας, στο οποίο έχουν προστεθεί τα διαμάντια Cullinan III, IV και V από την προσωπική συλλογή κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ.

{https://www.instagram.com/reel/CrnSV3oPv5R/}

Περιμένοντας να αρχίσει η τελετή και μεταφέροντας ότι παρά τη βροχή που έχει δυσκολέψει τις διαδικασίες από το πρωί, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το Αβαείο για να δουν (επιτέλους) τον Κάρολο να φορά το στέμα του.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.05.2023 - 12:41