Βασιλιάς Κάρολος: Στο τραπέζι ακόμα και η οριστική αφαίρεση των βασιλικών τίτλων του Harry και της Meghan

13.01.2023
Βασιλιάς Κάρολος: Στο τραπέζι ακόμα και η οριστική αφαίρεση των βασιλικών τίτλων του Harry και της Meghan
Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους ανώτερους βασιλικούς ρόλους τους, αλλά οι τίτλοι τους ως δούκας και δούκισσα του Sussex παραμένουν - προς το παρόν. Αυτοί οι τίτλοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα συζήτησης για τον βασιλιά Κάρολο αν αποφασίσει να επιβάλλει οποιαδήποτε τιμωρία μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Harry, Spare.

Αν νομίζεις ότι η συζήτηση για τους βασιλικούς τίτλους δεν είναι παρά μια φήμη, μία πηγή μέσα από το παλάτι είπε στο Us Weekly ότι «υπάρχει μια πολύ πραγματική απόφαση που πρέπει να ληφθεί» σχετικά με τον Harry και τη Μeghan. Πρόσθεσε, «Ο τρόπος για να αντεπιτεθούμε θα ήταν να εγκρίνουμε ένα μέτρο με το οποίο ο Harry και η Μeghan να χάσουν τους τίτλους τους και αυτό είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα – σίγουρα εάν η τοξικότητα δεν υποχωρήσει τελικά». Αν και δεν έχει εκδοθεί επίσημη απόφαση —ακόμα— ο Κάρολος φέρεται να ακολουθεί μια προσέγγιση αναμονής με την ελπίδα ότι οι Sussexes θα τελειώσουν σύντομα με τoν διασυρμό της βασιλικής οικογένειας.

Ο Anderson Cooper έκανε μια σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με τον δούκα του Sussex σχετικά με το αν το ζευγάρι σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί από τους βασιλικούς του τίτλους, αλλά ο Ηarry απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου του 60 Minutes με μια άλλη ερώτηση. «Και τι διαφορά θα είχε αυτό;» ρώτησε ο Ηarry.

Ο Harry ζητά επικοινωνία με την οικογένειά του για να σταματήσει η διαμάχη, αλλά η μόνη στρατηγική που ακολουθεί το παλάτι αυτή τη στιγμή, είναι η σιωπή. Η πηγή σημείωσε, «Υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση ότι η καλύτερη μορφή για να πάρεις το αίμα σου πίσω ή να ακυρώσεις τους Sussexes είναι να συνεχίσεις να τους αγνοείς και να μην τροφοδοτείς το δράμα και την αδιάκοπη αναζήτηση προσοχής». Έτσι είναι πιθανό να τροφοδοτούνται ακόμη περισσότερο οι τίτλοι των μέσων ενημέρωσης, οπότε κάποιος πρέπει να κάνει μια κίνηση κάποια στιγμή, διαφορετικά αυτός ο διαχωρισμός θα τους ξεκόψει οριστικά.