Πριγκίπισσα Kate: Ο σημαντικός ρόλος που της αναθέτει ο βασιλιάς Κάρολος και είχε προηγουμένως ο πρίγκιπας William

23.12.2022
Πριγκίπισσα Kate: Ο σημαντικός ρόλος που της αναθέτει ο βασιλιάς Κάρολος και είχε προηγουμένως ο πρίγκιπας William
Στη βασιλική οικογένεια είναι συνηθισμένο να αλλάζουν χέρια τα καθήκοντα μετά από αλλαγές στην ιεραρχία και έτσι στην πριγκίπισσα της Ουαλίας ανατέθηκε ένας νέος ειδικός ρόλος από τον πεθερό της, βασιλιά Κάρολο. Και είναι ένας που είχε στο παρελθόν ο πρίγκιπας William.

Ο νέος ρόλος, που φέρνει την Κate να βαφτίζεται ως «Συνταγματάρχης» της Ιρλανδικής Φρουράς, αποκαλύφθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ταυτόχρονα με τα σχέδια για την παρέλαση προς τιμήν των γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου καθώς η εκδήλωση επιδείξεων, γνωστή και ως Trooping the Color, θα πραγματοποιηθεί επίσημα στις 17 Ιουνίου στο κέντρο του Λονδίνου. Για τον εορτασμό συγκεντρώνεται ολόκληρη η βασιλική οικογένεια και, όπως είναι γνωστό, χαιρετάει τα πλήθη και ποζάρει για φωτογραφίες από το μπαλκόνι του παλατιού του Buckingham, ενώ παρακολουθεί τα στρατιωτικά αεροπλάνα να πετούν από πάνω.

Και ενώ η πριγκίπισσα αναλαμβάνει τον ρόλο που είχε προηγουμένως ο διάδοχος William, στον πρίγκιπα της Ουαλίας του δόθηκε ένας νέος δικός του τίτλος. Πρόκειται να αναλάβει τη θέση του Συνταγματάρχη των φρουρών της Ουαλίας, έναν τίτλο που είχε στο παρελθόν ο πατέρας του, Κάρολος.

Μόνο τρία μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων της Κate και του William, έχουν διοριστεί πρόσφατα Συνταγματάρχες στους Πεζοφύλακες (υπάρχουν επτά Συντάγματα Βρετανικού Στρατού που υπηρετούν την Αυτού Μεγαλειότητα). Η Camilla είναι η τρίτη, που γίνεται Συνταγματάρχης των Φρουρών των Γρεναδιέρων – έναν ρόλο που είχε ο δούκας της Υόρκης πριν του αφαιρεθούν οι βασιλικοί του τίτλοι τον Ιανουάριο του 2022.

Ας δούμε όμως τι θα γίνει στην παρέλαση. Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας William θα ιππεύσουν άλογα κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ενώ τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παρακολουθήσουν την πομπή από τις άμαξες και το μπαλκόνι των Ανακτόρων του Buckingham. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τα Ανάκτορα του Buckingham και θα φθάσει στο The Mall μέχρι το Horse Guards Parade και θα κλείσει με μια πτήση της Βασιλικής Αεροπορίας.

Η παρέλαση σηματοδοτεί κάθε χρόνο τα επίσημα γενέθλια του Βρετανού Μονάρχη για περισσότερα από 260 χρόνια και συμμετέχουν πάνω από 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί. Το Trooping the Color θα πραγματοποιηθεί έξι εβδομάδες μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου το Σάββατο 6 Μαΐου. Έτσι, θα αποτελέσει μια παραδοσιακή στιγμή για την οικογένεια! Aν ωστόσο αναρωτιέσαι για το εάν ο πρίγκιπας Ηarry και η Μeghan Markle θα είναι παρόντες στην εκδήλωση, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες.

Νικολέτα Μακρή

Τελευταία τροποποίηση στις 31.01.2023 - 13:13