Πρίγκιπας George - πριγκίπισσα Charlotte: Η εμφάνιση που διέψευσε, σκόπιμα ή μη, τους ισχυρισμούς της Meghan για τους royals

20.12.2022
Πρίγκιπας George - πριγκίπισσα Charlotte: Η εμφάνιση που διέψευσε, σκόπιμα ή μη, τους ισχυρισμούς της Meghan για τους royals
H Meghan σχολίασε αρνητικά τη στάση της Kate και η τελευταία εμφάνιση της δεύτερης, μαζί με όλη τη βασιλική οικογένεια ίσως της έδωσε την καλύτερη απάντηση.

Το ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle έδωσε πολλές ειδήσεις, πληροφορίες που δεν είχαμε μέχρι τώρα, όπως για παράδειγμα, οι λεπτομέρειες για την όχι και τόσο άνετη πρώτη συνάντηση που είχε με τη μετέπειτα συννυφάδα της, Kate Middleton, η δούκισσα του Sussex.

Σύμφωνα με τη Meghan, την αμηχανία προκάλεσε η συνήθεια της να αγκαλιάζει τους ανθρώπους κάτι που, όπως είπε, ήρθε σε αντίθεση με την Kate που ως Βρετανίδα δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια πράγματα. Ειδικά ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας που, κατά την Meghan, φαινόταν, με βάση αυτή τη συνάντηση, να θέλει τα πράγματα επίσημα τόσο ιδιωτικά όπως και δημόσια.

Τι είπε λοιπόν η Meghan για την «αμήχανη στιγμή»:

«Όταν συνάντησα για πρώτη φορά τον Will και την Κate, ήρθαν για δείπνο. Θυμάμαι ότι ήμουν με σκισμένο τζιν και ήμουν ξυπόλητη. Μου αρέσει να αγκαλιάζω και το έκανα πάντα. Δεν πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό για πολλούς Βρετανούς. Υποθέτω ότι άρχισα να καταλαβαίνω πολύ γρήγορα ότι η επισημότητα από έξω, συνεχίστηκε και από μέσα. Ότι υπάρχει ένας τρόπος να φαίνεσαι προς τα έξω και αφού κλείσεις την πόρτα, λες “Ουφ, υπέροχα μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα”. Αλλά αυτή η τυπικότητα συνεχίστηκε και από τις δύο πλευρές και αυτό ήταν έκπληξη για μένα».

Όμως, ορισμένοι ειδικοί για τα θέματα της βασιλικής οικογένειας είναι εδώ για να δηλώσουν ότι η Μeghan αποδεικνύεται και επισήμως ότι έχει άδικο όταν αναφέρεται σε Βρετανούς/βασιλικούς και τις αγκαλιές επειδή, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ορισμένα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας εντοπίστηκαν να αγκαλιάζονται δημόσια.

Την περασμένη Πέμπτη, ο πρίγκιπας George και η πριγκίπισσα Charlotte πήγαν μαζί με τους γονείς τους, τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton, στην εκδήλωση «Together at Christmas» Carol Service στο Αβαείο του Γουέστμινστερ όπου ήταν παρών ο βασιλιάς Κάρολος.

Όταν ο Κάρολος είδε τον George και την Charlotte, τους χαιρέτησε με αγκαλιές γιατί αυτό ακριβώς κάνουν οι περισσότεροι παππούδες όταν συναντάνε τα εγγόνια τους, ανεξάρτητα από το πόσοι άγνωστοι είναι τριγύρω για να παρακολουθήσουν αυτές τις αγκαλιές. Οι αγκαλιές πραγματικά συνέβησαν:

Προφανώς, πολλοί το είδαν αυτό ως απόδειξη ότι η Meghan, αν δεν είπε ψέματα για το πώς πιστεύει ότι νιώθουν οι βασιλιάδες/Βρετανοί γενικά για τις αγκαλιές, τότε κάνει λάθος. Μιλώντας στην The Sun για την εκδήλωση και τη γλυκιά στιγμή της συνάντησης παππού -εγγονιών, ο βασιλικός συντάκτης του ITV, Chris Ship, είπε: «Η ανώτερη βασιλική οικογένεια επέλεξε απόψε να κάνει μια επίδειξη ενότητας—ακόμα και κάποιες δημόσιες εκδηλώσεις στοργής μεταξύ πατέρα/γιου και παππού/εγγονιών. (Μήπως εντοπίσατε μια από αυτές τις αγκαλιές που η Μeghan είπε ότι οι Βρετανοί βρίσκουν τόσο «ενοχλητικές»;) Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι απλώς σύμπτωση».

Δεν είναι βέβαιο αν ο Ship έδειξε διακριτικότητα υπονοώντας ότι ο Κάρολος αγκάλιασε τα εγγόνια του δημοσίως μόνο και μόνο για να αποδείξει στη Meghan ότι είχε άδικο σχετικά με τις βασιλικές αγκαλιές, αλλά, ούτως ή άλλως, φαίνεται πιθανό ότι οι Βρετανοί/πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας θα μπορούσαν από τη μια να βρουν αδέξιο να αγκαλιάσουν κάποιον που κυριολεκτικά μόλις γνώρισαν και από την άλλη να νιώσουν τέλεια όταν αγκαλιάζουν έναν στενό συγγενή στις γιορτές.

Νικολέτα Μακρή