Ο πόλεμος των βρετανών Royals: Το ντοκιμαντέρ του Harry και της Meghan "έριξε" το Netflix και τα όργανα άρχισαν από νωρίς

08.12.2022
Ο πόλεμος των βρετανών Royals: Το ντοκιμαντέρ του Harry και της Meghan "έριξε" το Netflix και τα όργανα άρχισαν από νωρίς
8 Δεκεμβρίου σήμερα και το πρώτο μέρος του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ των Sussexes στο Netflix δόθηκε από το πρωί στην πλατφόρμα και, όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε μέγας πανικός. Τα τρία πρώτα επεισόδια από τα έξι που γυρίστηκαν, συνολικά, προβλήθηκαν ήδη και το Netflix, όντως, "έπεσε" προς στιγμή. Τόνοι μελάνι χύνονται από το πρωί και άλλοι τόσοι αναμένεται να χύνονται για μέρες ακόμη, ειδικά μετά και την προβολή του δεύτερου μέρους, την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι royal fans εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι σε αυτό που είδαν μέχρι στιγμής αλλά και αυτό αναμενόμενο ήταν μέχρι ενός σημείου καθώς τα στρατόπεδα υπάρχουν ήδη και είναι "ορκισμένα" σε υπέρ των Sussexes (ή μάλλον, της Meghan) ή εναντίον τους.

"Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε την ιστορία της αγάπης μας με τη βοήθεια μιας τόσο αξιόλογης δημιουργικής ομάδας και με την παγκόσμια εμβέλεια του Netflix. Ελπίζουμε να βοηθήσει και άλλους να γιατρευτούν και να εμπνευστούν", γράφουν στο συνοδευτικό τους σημείωμα ο Harry και η Meghan και ξεκινούν να αφηγούνται το παραμύθι της ζωής τους.

Με το "καλημέρα" όμως, οι Sussexes φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι "Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο της σειράς", γεγονός που από μεγάλη μερίδα του βρετανικού Τύπου -και όχι μόνο- εκλήφθηκε ως επίθεση στο Μπάκιγχαμ.

Harry & Meghan: Βασιλικοί ρεπόρτερ κατηγορούν το Netflix ότι χρησιμοποίησε ανακριβείς φωτογραφίες στο trailer του ντοκιμαντέρ

Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ η προβολή του Harry & Meghan αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στη streaming πλατφόρμα, βασιλικοί αξιωματούχοι επέμεναν ότι ουδέποτε ζητήθηκε η συνδρομή από κάποιον στο παλάτι.

Πηγή εκ των έσω ήταν κάθετη πως ουδείς από τα παλάτια του Μπάκιγχαμ και του Κένσιγκτον, όπως και ουδείς από τη βασιλική οικογένεια προσεγγίστηκε ποτέ για να σχολιάσι το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ του δούκα και της δούκισσας του Sussex.

Όσο για το αν υπάρχουν αντιδράσεις από το παλάτι; Η πηγή υποστήριξε πως για την ώρα ο βασιλιάς και οι πρίγκιπας της Ουαλίας δεν πρόκειται να σχολιάσουν επίσημα το εμπρηστικό περιεχόμενο της σειράς, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για ρατσισμό και "ασυνείδητη μεροληψία" και μια σειρά ακροτήτων με στόχο τον Κάρόλο, τον William, την Kate και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Harry & Meghan: Το νέο teaser για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix και μια απορία για το "στημένο" της υπόθεσης

Ίσως περιμένουν και το δεύτερο μέρος να έχουν περισσότερο υλικό. Πάντως, και μετά την ιστορική -πια- συνέντευξη των Sussexes στην Oprah, όπου για πρώτη φορά μίλησαν για τους εαυτούς τους όπως εκείνοι ήθελαν, το παλάτι και η βασίλισσα Ελισάβετ είχε απαντήσει, όμως είχε καθυστερήσει χαρακτηριστικά.

Εν αναμονή λοιπόν!