Harry & Meghan: Η άβολη στιγμή στο ντοκιμαντέρ τους που έκανε τους royal fans να θυμώσουν

09.12.2022
Harry & Meghan: Η άβολη στιγμή στο ντοκιμαντέρ τους που έκανε τους royal fans να θυμώσουν
Από χθες (8/12) που προβλήθηκε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους οι Sussexes βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο λαμβάνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια. Ένα σημείο σε αυτό το πρώτο κομμάτι του πρότζεκτ συζητήθηκε ιδιαίτερα και αφορούσε τον σεβασμό που έδειξε, ή δεν έδειξε, η Meghan στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ και γιαγιά του συζύγου της. Όλα, όμως, είναι θέμα... ανάγνωσης!

"Εδώ και έξι χρόνια έχουν γραφτεί αμέτρητα βιβλία από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζω. Γιατί να μην ακούσετε την ιστορία μας από εμάς;", ακούγεται κάποια στιγμή να λέει η Meghan εξηγώντας πώς και πήραν αυτή την απόφαση αρχικά.

Η ιστορία τους, λοιπόν, ξεκίνησε από την αρχή, από τη στιγμή της γνωριμίας τους, που έγινε μέσω Instagram (ναι, προφανώς, ο πρίγκιπας έχει κρυφό λογαριασμό στα social) όταν o Harry είδε μια γλυκύτατη φατσούλα της (με αυτιά και μύτη σκύλου) σε ανάρτηση κοινής τους φίλης. Αυτό ήταν... Θέλησε να τη γνωρίσει και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο πόλεμος των βρετανών Royals: Το ντοκιμαντέρ του Harry και της Meghan "έριξε" το Netflix και τα όργανα άρχισαν από νωρίς

Εκείνος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του στην κοινή τους φίλη, εκείνη ενημέρωσε τη Meghan, αντάλλαξαν τηλέφωνα, τελικά βρέθηκαν και το πρώτο ραντεβού (όπου εκείνος, για την ιστορία, άργησε) πήγε πολύ καλά. Μία μέρα πριν φύγει από το Λονδίνο η Meghan του ζήτησε ένα δεύτερο ραντεβού και εκεί πια αποφάσισαν ότι θα τους έδιναν μια ευκαιρία αφού αυτό που ένιωθαν ήταν τόσο δυνατό που δεν μπορούσαν (και δεν ήθελαν) να παραβλέψουν.

Από αυτό το δεύτερο και μοιραίο ραντεβού έχουν και την παρακάτω φωτογραφία, για να τους θυμίζει ακριβώς πώς ένιωθαν τότε.

Έξι μήνες πέρασαν μέχρι να τους πάρει είδηση ο Τύπος. Οι δυο τους όμως ήταν πια σίγουροι. Η μεγάλη δοκιμασία ήταν πέντε μέρες που πέρασαν σε μια σκηνή στην Μποτσουάνα χωρίς κανέναν και τίποτα μαζί τους, πέρα απο τα απαραίτητα. Ήταν στην πραγματικότητα το τρίτο ραντεβού τους και από εκεί και πέρα άλλαξε όλη η ζωή τους, όπως παραδέχονται οι ίδιοι.

Πάντως την τελευταία μέρα πριν γίνει γνωστή, δημοσίως η σχέση τους, εκείνοι το γλέντησαν με την καρδιά τους καθότι Halloween. Μαζί τους η ξαδέλφη του Harry, πριγκίπισσα Ευγενία και ο σύζυγός της, Jack και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Πολλές οι πληροφορίες σε αυτά τα τρία πρώτα επεισόδια, αρκετές από αυτές ήδη γνωστές, πανταχού παρούσα η μαμά/γιαγιά Diana, την οποία ο πρίγκιπας αναγνωρίζει στο πρόσωπο της γυναίκας του και δεν το κρύβει. Τα πάντα γυρίζουν γύρω από εκείνη και είναι πέρα από εμφανής η διάθεση του ζεύγους να το υπογραμμίζει και δημόσια, πια.

Harry & Meghan: Βασιλικοί ρεπόρτερ κατηγορούν το Netflix ότι χρησιμοποίησε ανακριβείς φωτογραφίες στο trailer του ντοκιμαντέρ

Το κοινό υποδέχτηκε το πρώτο αυτό μέρος του ντοκιμαντέρ διχασμένο αλλά αυτό ήταν, κατά κάποιον τρόπο, αναμενόμενο. Οι "ομάδες" ήταν ήδη χωρισμένες και δύσκολα αλλάζεις "στρατόπεδο" πια. Δηλαδή, αυτοί που διατείνονται φιλικά προς τους "καημένους" τους Sussexes που τόσο πολύ αγαπιούνται και τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί, αλλά "θα τη βρουν την άκρη" οι δυο τους απέναντι σε όλο τον -κακό- κόσμο που δεν τους καταλαβαίνει και δεν τους αφήνει σε ησυχία, έχουν διαφορετική ανάγνωση από εκείνους που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της Meghan μια στυγνή οπορτουνίστρια που (χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι δεν τον αγαπάει κιόλας) χρησιμοποιεί την αδυναμία που της έχει ο αδύναμος πρίγκιπάς της, όπως και την ανάγκη του για μια mother figure που στερήθηκε από πολύ μικρός και ζει το δικό της παραμύθι το οποίο δεν χορταίνει να αφηγείται ξανά και ξανά και ξανά και ξανά, έχοντας όλους τους υπόλοιπους ως κομπάρσους που χρησιμοποιεί κατά το δοκούν!

Είναι ζήτημα οπτικής, λοιπόν, και αυτό.

Ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα βλέπει κανείς στην αντιμετώπιση του κοινού απέναντι σε μια σκηνή που συζητήθηκε πολύ. Πρόκειται για τη στιγμή στο δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ όπου η Μeghan καθισμένη στον καναπέ πλάι στον Harry περιγράφει μιλώντας στην σκηνοθέτιδα που τους παίρνει συνέντευξη, την πρώτη φορά που γνώρισε τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Αφού εξηγεί ότι η ίδια έμαθε ότι επρόκειτο να γνωρίσει τη βασίλισσα και αγαπημένη γιαγιά του Harry μόλις λίγα λετπά πριν από τη συνάντηση, υπήρξε μια αναστάτωση σχετικά με την υπόκλιση, για την οποία ουδέποτε είχε αναφερθεί το παραμικρό.

Μάλιστα... Πού να φανταστεί κανείς πως όταν βρίσκεσαι μπροστά σε έναν εστεμμένο πρέπει να κάνεις μια υπόκλιση, ως ορίζει το πρωτόκολλο! Έστω! Η Meghan όμως είναι αμερικανίδα, και ως τέτοια ξέρει από υποκλίσεις γιατί στην Αμερική έχουν μια αλυσίδα εστιατορίων με θέμα τον μεσαίωνα και, άρα, γνωρίζουν από υποκλίσεις. Πάλι καλά!! Τυχερός ο Harry!

“Εννοώ, οι Αμερικανοί μπορούν να το αντιληφθούν αυτό. Έχουμε τα Medieval Times Dinner and Tournament. Ήταν κάπως έτσι", είπε η 41χρονη ηθοποιός επιχειρώντας μπροστά σε έναν εμφανώς αμήχανο Harry μια άκρως υπερβολική κίνηση υπόκλισης ενώ το γέλιο της όταν έλεγε "Χάρηκα πολύ για τη γνωριμία Μεγαλειοτάτη" μέχρι και περιπεκτικό το λες!

Οι αντιδράσεις άπειρες και ενδεικτικά παραθέτουμε μία από κάθε άποψη. Εμείς, για την ιστορία, τασσόμεθα με την πρώτη που αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Harry την αγωνία του "τι κάνει τώρα ρε παιδιά;" χωρίς να μπορεί (για κάποιον λόγο) να αντιδράσει. Η δεύτερη, βλέπει ξεκάθαρα τη διάθεση της Meghan να τρολάρει τον εαυτό της μέσω της υπερβολής. Μπορεί να είναι κι έτσι... Εξαρτάται πώς κοιτάζει κανείς!

Ζωή Κίττα