Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέο ντοκιμαντέρ με στιγμές από το προσωπικό της αρχείο που δεν έχουν βγει ποτέ στη δημοσιότητα

18.05.2022
Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέο ντοκιμαντέρ με στιγμές από το προσωπικό της αρχείο που δεν έχουν βγει ποτέ στη δημοσιότητα
Το ντοκιμαντέρ του BBC, Elizabeth: The Unseen Queen, θα αφηγηθεί την ιστορία της βασίλισσας από τη ζωή της ως νεαρή πριγκίπισσα, μέχρι τη στέψη της. Το πρόγραμμα, διάρκειας 75 λεπτών, το οποίο θα μεταδοθεί στο BBC και στην υπηρεσία συνεχούς ροής iPlayer στις 29 Μαΐου, συγκεντρώνει το μοναδικό αρχείο προσωπικών ταινιών της βασιλικής οικογένειας.

Μια φωτογραφία γεμάτη ευτυχία της βασίλισσας Ελισάβετ όταν αρραβωνιάστηκε με τον πρίγκιπα Φίλιππο, περιλαμβάνεται στο νέο ντοκιμαντέρ με στιγμές της που δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Το πλάνο δείχνει τη βασίλισσα - γνωστή ως πριγκίπισσα Ελισάβετ τότε - να ακτινοβολεί με το δαχτυλίδι των αρραβώνων της κατά τη διάρκεια διακοπών στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία το 1946 - πολύ πριν ανακοινωθεί ο επικείμενος γάμος της.

Το απίστευτο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ - Δείτε την με όλους τους πρωθυπουργούς που έχει διορίσει από το 1953!

Οι οικογενειακές ταινίες, οι οποίες γυρίστηκαν κυρίως από μέλη της βασιλικής οικογένειας, χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920 και κρατούνται ιδιωτικές για δεκαετίες από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου για λογαριασμό του Royal Collection Trust.

Μετά από μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση που παραχωρήθηκε από τη βασίλισσα, το BBC αναφέρει ότι το ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει το ταξίδι της βασίλισσας από τότε που βρισκόταν σε καροτσάκι ως μωρό και την πήγαινε βόλτα η μητέρα της μέχρι τη στέψη της σε ηλικία 27 ετών το 1953. Η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο τον Φεβρουάριο του 1952 μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου ΣΤ'.

Η ταινία θα ρίξει μια ματιά στα παρασκήνια της βασιλικής ανατροφής της, αποτυπώνοντας τη ζεστή σχέση της με τους γονείς της και την πρώτη επίσκεψη του πρίγκιπα Φίλιππου στο Balmoral το 1946 μετά τον βασιλικό αρραβώνα τους.

Βασίλισσα Ελισάβετ - Πρίγκιπας Φίλιππος: Μια αιώνια ιστορία που βασίστηκε στην αγάπη και το γέλιο

Υπάρχουν στιγμές ανάμεσα στους γονείς της βασίλισσας και τα εγγόνια τους, τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα. Άλλες σπάνιες στιγμές περιλαμβάνουν τον παππού της Ελισάβετ, George Ε’ (γνωστός στη βασίλισσα ως «Παππούς Αγγλία») να ταξιδεύει με τη μητέρα της βασίλισσας από το Isle of Wight το 1931 και υπάρχουν επίσης πλάνα της βασιλικής οικογένειας στο Balmoral το 1951, που σηματοδοτούν την τελευταία επίσκεψη του βασιλιά πριν από το θάνατό του.

Η ταινία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη φωνή και τα λόγια της ίδιας της βασίλισσας μέσω των πολλών δημόσιων ομιλιών που έχει κάνει τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες.

«Είναι μέσα από τα δικά της μάτια και με τα δικά της λόγια σε όλη τη βασιλεία της», λέει ένας εκπρόσωπος του παλατιού.

Οι παραγωγοί ανακάλυψαν επίσης ταινίες ειδήσεων που δόθηκαν στη βασίλισσα, συμπεριλαμβανομένων ηχογραφήσεων από τα παρασκήνια των κρατικών γεγονότων που πιστεύεται ότι ανατέθηκαν ιδιωτικά από τη βασιλική οικογένεια.

Η βασίλισσα γνωρίζει την παραγωγή και της έδωσε την άδεια για τη χρήση των μοναδικών φωτογραφιών και ταινιών, αλλά δεν έχει δει ακόμη την ταινία, η οποία είναι ακόμα ημιτελής, λέει μια βασιλική πηγή.

Το ντοκιμαντέρ θα ξεκινήσει μια εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων που θα γιορτάσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο - το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της. Κεντρικό σημείο σε αυτό θα είναι μια παρέλαση γενεθλίων, το Trooping the Colour από όπου, όπως έχει ανακοινωθεί θα απουσιάζουν ο πρίγκιπας Harry κια η Meghan Markle, όπως και οι υπόλοιποι μη ενεργοί royals (βλ. Πρίγκιπας Andrew).

Ιδού μια πολύ μικρή γεύση του τι θα δούμε στις 29 Μαΐου: