Η νταντά του Harry και του William αποζημιώθηκε για την ψευδή φήμη ότι έμεινε έγκυος από τον πρίγκιπα Κάρολο

22.09.2021
Η νταντά του Harry και του William αποζημιώθηκε για την ψευδή φήμη ότι έμεινε έγκυος από τον πρίγκιπα Κάρολο
Η συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana στο BBC του 1995 με τον δημοσιογράφο Martin Bashir συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις, 26 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της. Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής παραποίησε έγγραφα για να κάνει την πριγκίπισσα της Ουαλίας να πιστέψει ότι η νταντά του πρίγκιπα Harry και του πρίγκιπα William, Tiggy Legge-Bourke, όχι μόνο είχε σχέση με τον πρίγκιπα Κάρολο, αλλά έμεινε και έγκυος.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, αλλά ο Bashir έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει στη Diana μια πλαστή «απόδειξη» άμβλωσης, σύμφωνα με την The Telegraph. Τώρα που οι δόλιες μέθοδοι του δημοσιογράφου που χρησιμοποιήθηκαν για τη εξασφάλιση της συνέντευξης, ήρθαν στο φως μετά από μια μεγάλη έρευνα, η Legge-Bourke βλέπει επιτέλους δικαιοσύνη από το BBC με τη μορφή χρηματικής αποζημίωσης. «Η Tiggy Legge-Bourke βρισκόταν στο επίκεντρο της χειραγώγησης του Bashir και είναι σωστό ότι η ζημιά που της προκλήθηκε αναγνωρίζεται από το BBC», είπε μια πηγή στη βρετανική εφημερίδα. Η πρώην νταντά θα λάβει αποζημίωση «άνω των 100.000 λιρών» στο εγγύς μέλλον.

Harry - William: Οι δυσκολίες στη σχέση τους με τον πρίγκιπα Κάρολο και το ρόλο του ως «αφεντικού» τους

Η τελική ερευνητική έκθεση εκδόθηκε τον Μάιο από τον συνταξιούχο δικαστή λόρδο Dyson, ο οποίος ενέπλεξε τον Bashir στη δημιουργία πλαστών τραπεζικών καταθέσεων και την παρουσίασή τους στον αδελφό της Diana, Earl Spencer προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην αδελφή του. Ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι το βασιλικό προσωπικό διέρρεε πληροφορίες για τη Diana και την οικογένειά της έναντι χρημάτων - και η συνέντευξη ήταν ένας τρόπος για να πει τη δική της πλευρά της ιστορίας. Η φήμη για την Legge-Bourke ήταν ένας επιπλέον τρόπος για να πείσει την πριγκίπισσα της Ουαλίας να αποκαλύψει περισσότερα μυστικά της βασιλικής οικογένειας και αυτό ήταν απόλυτα απάνθρωπο.

William και Harry: H συνήθεια που κληρονόμησαν από τον Κάρολο και τους έφερνε σε δύσκολη θέση στο σχολείο

Ο Bashir δεν θα διωχθεί για τις χειραγωγικές του ενέργειες και ζήτησε με μισή καρδιά συγγνώμη, σύμφωνα με το BBC, ως απάντηση στα ευρήματα της έρευνας, λέγοντας ότι ήταν «μια ενέργεια για την οποία λυπάμαι βαθύτατα», αλλά εξακολουθεί να κατηγορεί την πριγκίπισσα της Ουαλίας για την «προσωπική επιλογή… να λάβει μέρος στη συνέντευξη». Δυστυχώς, η ζημιά έχει γίνει και οι πληγές είναι βαθιές - η Diana δεν είναι εδώ για να δει τις επιπτώσεις - αλλά η Legge-Bourke θα δει τουλάχιστον να αποδίδεται δικαιοσύνη σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα.