Sarah Ferguson: Το συγκινητικό γράμμα της προς τις κόρες της, Beatrice και Eugenie

23.09.2021
Sarah Ferguson: Το συγκινητικό γράμμα της προς τις κόρες της, Beatrice και Eugenie
Η Sarah Ferguson έδειχνε πάντα ανοιχτά αυτά που αισθάνεται, ως μητέρα. Το νέο της έργο, Her Heart for a Compass: A Novel, είναι ένα ιστορικό ρομάντσο βασισμένο εν μέρει στη δική της οικογενειακή ιστορία.

Παρακάτω, η Sarah μοιράστηκε ένα κομμάτι από το έργο της στο Good Housekeeping, το οποίο γράφτηκε στην αρχή ενός νέου σταδίου της ζωής της, αυτού της γιαγιάς. Πρόκειται για ένα προσωπικό γράμμα προς τις κόρες της, Beatrice και Eugenie (εγγονές της βασίλισσας Ελισάβετ Β '), όπου εκφράζει τον θαυμασμό της για το θάρρος τους μπροστά στις προκλήσεις και τις επιθυμίες της επόμενης γενιάς.

«Κάθε μέρα ευχαριστώ το σύμπαν που μου επέτρεψε να γίνω η μητέρα σας. Ήσασταν πάντα το αίμα στις φλέβες μου. Από τότε που ήσασταν μικροσκοπικές, κάνατε τη ζωή μου ολοκληρωμένη. Κοιτάζω πόσο γεμάτες ταπεινότητα, γέλιο και χαρά είστε στις καρδιές σας και θαυμάζω και τις δύο. Τώρα, σε εσάς ως μητέρες, βλέπω δύναμη, κουράγιο και σταθερότητα, ακεραιότητα και καλοσύνη και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε κάθε πρόκληση και στιγμή. Είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα όταν το παιδί σου γίνεται μητέρα. Ξαφνικά τα κοριτσάκια μου έχουν τα δικά τους μικρά ... τέτοια αίσθηση να συνηθίσει κανείς. Αλλά αν κλαίω ή δακρύζω καθώς απομακρύνεστε, είναι μόνο επειδή είμαι πολύ περήφανη για εσάς. Ήμασταν μόνο εμείς εδώ και 33 χρόνια, αλλά τώρα δημιουργείτε τις δικές σας οικογένειες και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη για εσάς και τους υπέροχους γαμπρούς μου, τον Jack και τον Edo.

Γέννησε η πριγκίπισσα Beatrice - Ακόμη ένα κοριτσάκι στη βρετανική βασιλική οικογένεια

Το να είμαι 61 με κάνει μια νέα γιαγιά και το λατρεύω. Χαμογελάω από την καρδιά μου κάθε μέρα, γιατί έτσι είναι να είσαι γιαγιά. Έχω τόσες πολλές διασκεδαστικές ιδέες για πράγματα που πρέπει να κάνω με τα εγγόνια μου και φυσικά είναι ένα τέλειο νέο κοινό για όλα τα παιδικά μου βιβλία. Είστε ανθεκτικές, ήρεμες και τόσο ευγενικές και η συμπόνια σας και η κατανόηση της ζωής, μου δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από ότι μπορώ να πω και με κάνουν τόσο περήφανη. Θαυμάζω την εξυπνάδα σας στο πώς διαχειρίζεστε τη ζωή σας. Τίποτα δεν μου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να σας βλέπω να είστε απίθανες μητέρες.

Αντέξατε και οι δύο στη σκληρότητα, στον εκφοβισμό του κυβερνοχώρου, τους πολεμιστές του πληκτρολογίου και το τρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχετε σταθεί δυνατές μπροστά σε τέτοιες αντιξοότητες. Ότι κι αν είναι απέναντι σας, εξακολουθείτε να είστε σε αρμονία με τη ζωή.

Πρίγκιπας Andrew- Sarah Ferguson: Φήμες ότι σκέπτονται να ξαναπαντρευτούν

Όταν τα παιδιά σας ακολουθήσουν τις δικές τους διαδρομές, παρακαλώ διδάξτε τους να είναι αυθεντικά με τον εαυτό τους, όπως σας έμαθα. Πείτε τους να προσπαθούν πάντα να στραφούν στη χαρά, να δουν τη φύση, να ακούσουν τα πουλιά να τραγουδούν, να νιώσουν τις σταγόνες της βροχής που κάνουν τα δέντρα να χαμογελούν. Πιστέψτε στις νεράιδες και στη μαγεία της κάθε μέρας. Ποτέ μην εγκαταλείπετε το δρόμο για τα χαμόγελα και τα ουράνια τόξα και θυμηθείτε το ρητό «Και αυτό θα περάσει, όπως τα σύννεφα στον ουρανό».